Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice porazily na milevské umělce Sepekov

 
úterý, 3. března 2020, 09:25

Milevsko - Ke třetímu přípravnému utkání, po dvou plichtách s milevským dorostem a táborským béčkem, nastoupily Bernartice na milevské umělce proti Sokolu Sepekov. Utkání po úvodním půlhodinovém oťukávání přineslo několik dobrých šancí na obou stranách. Jednu z nich využili bernartičtí fotbalisté a herně zcela vyrovnaný první poločas skončil jejich jednogólovým vedením. Obraz hry se podstatně změnil v úvodu druhé půle, kdy Bernartice zaznamenaly během pěti minut tři góly a utkání tím v podstatě rozhodly. Poslední gólovou trefu přidal Tomáš Pěchota. Bernartice nastoupily ve složení, se kterým trenér počítá pro jarní část soutěže (bez nemocného Adama Staňka). Sepekovu chybělo několik hráčů a především brankář, kterého zastoupil v první půli velmi dobře chytající Lukáš Kosobud.

Na začátku utkání se v podstatě nebylo nač dívat. Osobní souboje, ovšem rytířsky vedené, převládaly nad náznaky kombinační hry. První povedená akce se podařila Bernartickým ve 27. minutě, kdy Rakovan vyhrál osobní hlavičkový souboj s obranou soupeře a přihrál nalevo nabíhajícímu šikovnému debutantovi v bernartickém dresu Matěji Pekárkovi, který levačkou překonal do té doby dobře chytajícího Lukáše Kosobuda – 1:0.

Kukrálova střela ve 30. minutě skončila v gólmanově náručí. Kvalitní Pěchotovu střelu k levé tyčí také bravurně zlikvidoval a následoval rohový kop. Po další dobré kombinační akci přihrál Pěchota před bránu na Rakovana, který však bránu překopl. Ke střele se také odvážili Sepekovští, když dobrý pokus Martina Tupého ve 37. minutě hry gólman Tomáš Fučík, který byl do tohoto okamžiku v podstatě bez práce, lapil. O minutu později pálil Staněk a bernartický brankář střelu vyrazil do pole. Poté se po Pekárkově odražené střele dostal k míči Smrčina, jeho střelecký pokus vytáhl Lukáš Kosobud nad břevno. Ve 41. minutě hlavičkoval Tupý nad bránu. Poločas tedy skončil jednogólovým vedením Bernartických.

Matěj Pekárek se uvedl dvěma góly

Druhá půle naskytla již jiný obrázek. Bernartice na svého soupeře vlétly a v průběhu pěti minut mu nasázely tři góly. Ve 48. minutě ale mohl Sepekov srovnat stav utkání. Alexova střela se odrazila od pravé tyče do pole. V 50. minutě se podruhé v utkání trefil Matěj Pekárek a zvýšil stav na dvougólový – 2:0. V 53. minutě zvýšil náskok střelou z levé strany na vzdálenější tyč Tomáš Pěchota a nedal sepekovskému gólmanovi šanci na úspěšný zákrok. V 55. minutě se gólově prosadil i sepekovský odchovanec v bernartickému dresu Daniel Smrčina, když povedenou střelou z hranice šestnáctky zaznamenal čtvrtý úspěch bernartických – 4:0. V 62. minutě zakončil střelecký koncert dobře hrající Tomáš Pěchota svou druhou trefou – 5:0.

Po tomto gólovém úspěchu začalo hrát vedoucí mužstvo údržbu a ke slovu se dostávali čím dál více Sepekovští, kýženého úspěchu se však nedočkali. Alexovu střelu vyškrábl v 70. minutě Tomáš Fučík na roh. O deset minut později vysunul dlouhým nákopem Tupý nabíhajícího Stehlíka, jehož přihrávku hlavičkoval Baloun nad bránu. Z povedeného brejku čestný úspěch zaznamenán nebyl. Poslední desetiminutovka se již dohrávala za šera a k žádné nebezpečné akci na obou stranách již nedošlo.

Bernartice tak po dvou remízách konečně vyhrály a ve středu odjíždějí na soustředění do Jindřichova Hradce. Generálka před prvním mistrovským utkání v Dačicích je čeká 15. března s dalším soupeřem z B třídy – týmem Božetic. V případě nepříznivého počasí se bude hrát opět na umělce v Milevsku, v opačném případě na travnatém hřišti jednoho ze soupeřů.

Sokol Bernartice – Sokol Sepekov 5:0 (1:0)

Branky: 27. a 50. Matěj Pekárek, 53. a 62. Pěchota, 55. Smrčina. Rozhodčí: Michal Ťupa. Hráno bez karet. Diváků: 40.

Bernartice: T. Fučík – Pat. Brož (58. Psohlavec), Jakub Novák, Ťupa, T. Češka – Smrčina, Kukrál (59. Kloboučník) – Peterka, Pěchota, Matěj Pekárek – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Sepekov: Lukáš Kosobud – Voj. Doubek, Petr, Michal Kosobud, Matěja – Kotrba (20. Hlavín), Martin Novák, Alexa, Martin Tupý – Staněk, Baloun (46. Stehlík). Trenér Ondřej Jordán.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto ilustrační foto
 


 
Reklama