Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav se v přípravě nadřela, výhru s Roudným vydolovala v závěru

 
úterý, 18. února 2020, 22:37

České Budějovice - Soběslavští fotbalisté zdolali v přípravném utkání Roudné 5:2. Na Složišti se však ještě deset minut před koncem hrálo nerozhodně.

Svěřenci trenéra Marcela Tomáška poprvé inkasovali ve 27. minutě, kdy se po Vaňkově rohu prosadil hlavou Kutner. Soběslav si v dalších minutách vytvořila převahu, ale další šance už nevyužila. Když krátce po přestávce skóroval po Vaňkově průniku a Mazouchově přihrávce Varačka, vypadalo to na pohodovou výhru favorita.

Jenže Roudenští přešli po přestávce na hru se dvěma útočníky a začali soběslavské obraně zatápět. První velkou šanci ještě Goretki neproměnil, ale v 57. minutě už překonal brankáře Duchoně. Spartakovci mohli znovu odskočit po hodině hry, kdy dorostenecký gólman Havlíček fauloval v šestnáctce Vaňka, ale s Kutnerovou penaltou si s přehledem poradil.    

V 72. minutě malšané vyrovnali. Po dlouhém Havlíčkově výkopu a úniku Vlka zakončoval do prázdné branky opět Goretki. V závěrečných minutách úřadovali Soběslavští. Varačka prostřelil ze strany brankáře, pohotovou ranou za vápnem zvýšil Kutner a v předposlední minutě uzavřel střelecký účet dorážející Varačka, který završil hattrick. 

Trenér Roudného Marcel Tomášek byl i přes prohru s výkonem svých svěřenců spokojený. S divizním protivníkem dokázali držet krok. „Až na posledních deseti minut, kdy jsme si nechali dát tři hloupé góly, jsme nepropadli. Samozřejmě se projevila zkušenost Soběslavi, že nás potrestala na konci zápasu. Jinak náš výkon hodnotím kladně, protože jsme vydrželi běhat se soupeřem, a to je základ, vytvořili jsme si i nějakou šanci. Z utkání mám pozitivní dojem,“ řekl po skončení zápasu.

V divizi pátá Soběslav prokázala kvalitu až v závěru střetnutí. „Z naší strany velmi nepovedený a unavený zápas. Projevila se už dlouhá příprava a k dokonalosti to mělo hodně daleko. Navíc se nám zranil brankář Kuník, za kterého musel naskočit nováček Tomáš Duchoň,“ hodnotil přípravu na Složišti vedoucí týmu Michal Lemberka. „V první půlce jsme šli do vedení, ale to bylo vše, co stojí za zmínku. Začátek druhého poločasu se povedl a šli jsme do dvoubrankového vedení. Po dvaceti minutách jsme o náskok přišli. V poslední desetiminutovce se nám povedlo vstřelit čtyři branky, ale jedna kvůli ofsajdu neplatila. Sympatický výkon Roudného ještě podtrhl jeho brankář chycenou penaltou,“ ocenil výkon Roudného Lemberka.

Spartakovci vyráží v závěru týdne na soustředění do Tasovic u Znojma, kde sehrají dvě přátelská utkání. Na seznamu nadcházejících soupeřů do startu jara mají pikantně jak Moravský Krumlov, tak v generálce na UMT Hluboká Český Krumlov. Roudné prověří v neděli (13) znovu na Složišti další účastník divize, třetí nováček Katovice.

Malše Roudné – FK Spartak Soběslav 2:5 (0:1)

Góly: 60. a 72. Goretki – 48., 81. a 89. Varačka, 27. a 87. Kutner.

Roudné: Š. Hošna (46. Havlíček) – Zachař, Cahyna (46. Bilas), Grigera, Vacek – Goretki, Míča, Neckář (46. Wohlgemuth), Kadlec (29. Vlk), Bartoš – Benda.

Soběslav: Kuník (13. Duchoň) – Žalda, Suchan, Podráský, Hromada – Brabec, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk – Kutner – T. Mazouch. Střídali: Bouška, Varačka.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza