Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Patronem Vánočního turnaje v Chýnově byla starostka Andrea Fraitová

 
sobota, 28. prosince 2019, 15:29

Ve čtvrtek 26. 12. 2019 „na Štěpána“ uspořádal fotbalový klub FC Chýnov ve svém fotbalovém areálu další, již XXIII. ročník tradičního vánočního turnaje v malé kopané. Na poslední dny roku za celkem i nakonec pěkného i když sychravého počasí a na kvalitním terénu se utkala v lítých bojích mezi sebou šestice mužstev

Zápasy se odehrávaly na odlehčovacím hřišti, doba hry trvala 2 x 8 minut, hrálo se v pěti hráčích, včetně gólmana a dohromady bylo odehráno celkem 15 velmi zajímavých duelů. Za výhru se udělovaly 3 body a za remízu jeden bod a rozměr hřiště činil 40 x 25 metrů.

Vítězem turnaje a obhájcem trofeje z loňského roku se stalo mužstvo „Pepa tým“ (Slavoj Pacov), které vybojovalo v pěti utkáních celkem 10 bodů, na druhém místě skončilo mužstvo „Zpocených veverek“, (FC Chýnov), rovněž se ziskem 10 bodů, (o vítězi turnaje rozhodl vzájemný duel, ve kterém „Pepa tým“ zvítězil těsně 2:1), na třetím místě se umístilo mužstvo FC Dobronice u Chýnova, se ziskem 9 bodů, čtvrté místo obsadil tým „Hory“ se ziskem 7 bodů, na pátém místě se umístilo mužstvo „Studnovy lišky“ (Sokol Černovice) se ziskem 7 bodů a na posledním šestém místě skončilo mužstvo se zajímavým názvem „Suicide Sqvad…, které nezískalo v pěti zápasech ani jeden bod a dosáhlo hodně pasivního skóre 6:23.

1. Pepa team (Slavoj Pacov) 10 bodů skóre 13:8

2. Zpocené veverky (FC Chýnov) 10 bodů skóre 12:7

3. Dobronice u Chýnova 9 bodů skóre 13:8

4. Hory 7 bodů skóre 9:10

5. Studnovy lišky (Sokol Černovice) 7 bodů skóre 8:5

6. Suicide Sqvad 0 bodů skóre 6:23

Nejlepším střelcem turnaje se stal hráč vítězného celku „Pepa týmu“ Martin Bezemek, který zaznamenal celkem 9 branek, a nejlepším brankářem byl vyhlášen Tomáš Pistulka z celku Studnovy lišky.

Funkci rozhodčích vykonávali již tradičně členové domácího fotbalového oddílu M. Mládek, P. Holota a K. Sedlatý. Předseda FC Chýnov Miroslav Mládek také turnaj s trenérem A-týmu FC Chýnov Petrem Holotou zahájili a po jeho skončení předávali společně s paní starostkou města Chýnova Ing. Andreou Fraitovou v příjemně vytopeném bistru na hřišti při výborné česnečce a výborném vánočním punči hodnotné ceny.

Ocenění převzaly kromě nejlepšího střelce, nejlepšího brankáře a vítězného celku i ostatní zúčastněné týmy. Celý turnaj byl opět jako každým rokem domácími funkcionáři v čele s Janem Petrů ml. organizačně výborně zajištěn.

Předešlých 22. ročníků tohoto tradičního zimního turnaje bylo vždy organizováno pod záštitou bývalého dlouholetého starosty města Chýnova Mgr. Pavla Eyberta. Letošní 23. ročník byl opět velmi dobře zorganizován domácím oddílem FC Chýnov, na čemž se shodly po skončení všech duelů všechny zúčastněné celky, se již konal pod patronací nové starostky města Chýnova ing. Andrey Fraitové.

Vyhlašování výsledků turnaje, zleva Petr Holota - trenér A-týmu, Miroslav Mládek- předseda FC Chýnov a ing. Andrea Fraitová - starostka města Chýnova.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Pavel Kulveit