Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Druhá sezona je pro nováčka většinou složitější, poznávají v Nové Vsi

 
úterý, 26. listopadu 2019, 15:54

I. A třída, skupina A, sice před startem letošního ročníku měla jednoznačného favorita, ale s fotbalisty Nové Vsi se všeobecně počítalo do popředí tabulky. Opravňovalo je k tomu loňské druhé místo v roli nováčka. Trenér Radomil Procházka ml. má momentálně ke spokojenosti daleko. Jeho tým dělí od předposlední příčky pouhé čtyři body.

Start do sezony přitom měla Nová Ves skvělý a po třetině podzimu byla jen o skóre druhá. „Začátek soutěže jsme měli výborný, hráli jsme dobře a po pátém kole jsme se drželi na předních pozicích. Všichni jsme byli moc spokojení, kluci trénovali s chutí a vše vypadalo výborně,“ popisuje hrající trenér Radomil Procházka ml., který převzal trenérskou štafetu po končícím Miroslavu Pekárkovi. „Co se potom stalo, těžko koušu do dneška. Začali jsme prohrávat a úplně jsme se sesypali. Opravdu to nechápu,“ říká k nelichotivé sérii.

Novoveští už do konce podzimu nezvítězili. Dlouhé dva měsíce. „Zápasy jsme vcelku hráli vyrovnané, někdy nám chybělo i štěstíčko, ale po psychické stránce jsme úplně odešli. Přišly tři porážky za sebou a bohužel jsme se už z toho do konce podzimu nedostali,“ líčí na postu útočníka nastupující Procházka.

Po domácí porážce v derby s T. Sviny (0:3) to šlo s Novoveskými z kopce. Tři utkání po sobě před vlastními fanoušky neskórovali a pětkrát prohráli. Jediné dva body získali venku s Velešínem a ve Čtyřech Dvorech. Na druhou stranu vyhořeli jen druhý poločas ve Vodňanech, jinak se jednalo o vyrovnané partie se šťastným koncem pro soupeře.

Vyhlíželi konec podzimu

„Tréninková morálka začala klesat, a to se také odrazilo v posledních kolech. S kolegy trenéry jsme vyzkoušeli úplně všechno. Od změn systému, po hráče na jiných postech atd. Bohužel to své ovoce nepřineslo. Přišlo pár zranění, kádr široký nemáme a dorost také ne, abychom pro případ měli kam sáhnout. I proto hráči dostali dost příležitostí k tomu, aby ukázali co v nich je, ale ve většině případů, až na výjimky, to nenaplnili. Všichni jsme rádi, že už je konec,“ komentuje propad na desátou příčku Procházka.

Jak z krize ven? Recept je podle Procházky jediný. „Doufáme, že se to na jaře otočí. Víme, že kluci na to mají, jsou to dobří fotbalisté, ale musí to ukázat na hřišti! Znovu se potvrdilo, že druhá sezóna je nejtěžší, ale to se dá zlomit jen a jen tréninkem. Chce to dřít a dřít, nic jiného nepomůže. Všichni ve Vsi hrajeme fotbal zadarmo, i já to tak vždy měl, ale taky vím, že bez tréninku to nejde. Dokážeme pochopit pracovní povinnosti a další věci, ale trénovat se prostě musí, jinak se tak těžká soutěž, jako je A třída, prostě hrát nedá. To si musí všichni uvědomit,“ říká Procházka, který si užívá prvoligový fotbal z pozice kustoda v českobudějovickém Dynamu.

V zimní přestávce čeká novoveský tým hodně práce, aby se dobře připravil na klíčové bitvy v odvetné části. Se zimním drilem začnou Procházkovi svěřenci v polovině ledna 2020. „Jsem moc rád, že skoro všichni odjedeme na únorové soustředění do Třeboně. Čekají nás přes zimu kvalitní soupeři a pevně věřím, že se všichni na jarní část připravíme co nejlépe,“ uzavírá Procházka. V přípravě se N. Ves střetne s dorostem Roudného (30.1.), Třeboní (8.2.), Slavií ČB (15.2.) a Č. Krumlovem (7.3.).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Vrábková
 


 
Reklama