Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Podzimní dokopná se fotbalistům FC Chýnov vydařila

 
čtvrtek, 21. listopadu 2019, 12:24

V sobotu 9. listopadu se uskutečnila v bistru na fotbalovém hřišti v Chýnově po návratu mužstva z posledního mistrovského utkání na hřišti Lokomotivy České Budějovice již tradiční dokopná. Ke spokojenosti všech účastníků tohoto příjemného posezení samozřejmě přispělo i cenné vítězství v tomto závěrečném podzimním zápase v Českých Budějovicích a to v poměru 3:1.

Dokopné se zúčastnili hráči I. mužstva, vedení týmu, zastupitel města Chýnova a ostatní sponzoři, kteří přispívají finančně během roku na zdárný chod fotbalového oddílu v Chýnově a pozvání přijalo rovněž i několik věrných fanoušků. Nejprve promluvil předseda fotbalového oddílu Miroslav Mládek, který nejprve přivítal všechny účastníky na dokopné a poděkoval hráčům a vedení za velmi dobrou reprezentaci města Chýnova v krajské I. A třídě.

Krátce pohovořil o finanční situaci ve fotbalovém oddíle, o zajišťování finančních prostředků během roku pro chod všech mužstev v oddíle a rovněž se zmínil i o příkladné péči oddílu o sportovní areál na fotbalovém hřišti a o údržbě hlavní hrací plochy, kterou hostující oddíly při příjezdu do areálu k zápasům vesměs hodnotí jako jednu z nejlepších v celé soutěži.

Po řeči předsedy oddílu se ujal slova Petr Holota, trenér A – týmu a obsluha bistra v jedné osobě. Nejprve stručně zhodnotil celou podzimní část v letošní sezóně, mužstvo po celý podzim podávalo velmi dobré výkony a výsledkem je ve společnosti čtrnácti mužstev v tabulce celkové 4. místo se ziskem 23 bodů se skóre 26:20 za 7 výher, 2 remízy a 4 porážky. Trenér vysoce vyzdvihl především týmové a bojovné výkony mužstva. Na jarní část soutěže nemá trenér v úmyslu hledat žádné posily v jiných oddílech, ale chce se zaměřit především na zvyšování kvality domácích odchovanců a hráčů, kteří jsou v současné době k dispozici, i když se v několika podzimních zápasech potýkalo mužstvo s velmi úzkým hráčským kádrem a byly též případy, kdy mužstvo cestovalo na hřiště soupeřů také jen s jedním nebo jen s dvěma náhradníky na lavičku…

Splní trenérovo přání?

Takovým skrytým přáním trenéra je získat pro jarní části soutěže jednoho tzv. TOP hráče, který by dokázal režírovat hru nebo pravidelně střílet branky a který byl by pro mužstvo výraznou osobností. Holota se ale také zmínil, že chýnovské mužstvo čeká v nejbližších letech větší hráčská obměna mužstva, neboť současným oporám ubíhají roky a bude potřeba, aby je mladí hráči postupně nahradili a ujali se své role v mužstvu. Trenér také v závěru svého vystoupení pochválil a předal pozornost hráči rezervního týmu Vojtěchu Skřivanovi a to především za to, že on byl jedním z mála hráčů, který nikdy neodmítl výpomoc do A-týmu. Když byl z různých důvodů (nemocnost, zranění, pracovní povinnosti apod.) před víkendovým zápasem nedostatek hráčů v A-týmu, tak V. Skřivan, když byl trenérem nebo vedoucím mužstva osloven, vždy odjel s A-týmem k zápasu a to třeba někdy pouze zahříval lavičku nebo naskočil do zápasu jen na poslední minuty… Trenér také poděkoval domácím fanouškům, kteří především v zápasech na domácím hřišti jsou pro mužstvo dvanáctým hráčem.

Dále ještě vystoupilo několik dalších diskutujících, jako například dlouholetý člen fotbalového výboru Václav Zadražil se svým příspěvkem o historii chýnovské kopané, kterou již dlouhá léta velmi pečlivě doma dokumentuje nebo dlouholetý bývalý hráč a nyní propagační pracovník Pavel Kulveit, který se pravidelně stará po každém víkendu o propagaci oddílu a to v jihočeském tisku, na webu Jihočeský fotbal či ve vitríně fotbalového klubu v Chýnově na náměstí. Z jeho slov také vyplynulo, že bude-li mužstvo na jaře podávat ještě lepší výkony a přijdou s tím ještě lepší výsledky, budou se mu pondělní reportáže o zápasech chýnovských fotbalistů psát ještě o mnoho lépe…!

Následovala volná zábava, byla podávána velmi chutná večeře a později vynikající tlačenka a samozřejmě i něco dobrého na zapití. Trenér Holota, který se stane v blízké době poprvé dědečkem, také poručil na dokopné rundu dobrého pití, aby prý vnučka nebo vnouček dobře rostl… K dobré náladě přispěl i Zdeněk Jaroš, který vzal do ruky svou harmoniku a všichni přítomní si s ním s chutí zazpívali známé české písničky.

FC Chýnov, podzim 2019

Horní řada (zleva): K. Sedlatý - trenér mládeže, P. Holota - trenér, J. Petrů - vedoucí mužstva, D. Ursacher, J. Doubrava, R. Kučera, Václ. Hruška, F. Zadražil, D. Havlík, J. Hladík, M. Mládek - předseda fotbalového oddílu, V. Butal - správce hřiště.
Spodní řada: O. Hladík, J. Bartáček, O. Mládek, J. Hruška, J. Průša, Š. Doucha, Vlast. Hruška, D. Král, Sl. Mareš.  Chybí M. Zítek, T. Kučera, V. Skřivan, R. Kaňka, K. Zadražil.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer