Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovský trenér Holota měl při střídání šťastnou ruku. Ondřej Hladík vyrovnával s Blatnou v nastavení

středa, 5. dubna 2017, 12:58

Domácí fotbalisté, naladěni na dobrou notu získaným velmi cenným bodem před týdnem na hřišti Prachatic (tento bod v tomto kole ještě nabyl na důležitosti tříbrankovou výhrou Prachatic na hřišti Týna n/Vlt.), přivítali ambiciózní celek z Blatné, kterému měli oplácet hodně nešťastnou podzimní porážku 1:2.

Hosté, kteří přijeli s mladými a velmi běhavými fotbalisty, však hned od začátku hry dokazovali, že nepřijeli prodat svou kůži lacino a celý první poločas byli v Chýnově lepším celkem. Blatná se radovala z vedoucí branky již v 11.min., ale proti byl zvednutý praporek asistenta rozhodčího, který posoudil hraniční situaci jako ofsajdovou. Ve 14.min. však udeřili hosté již regulérním gólem, kdy skóroval z penalty Motyka 0:1, když byl v pokutovém území domácích faulován stoperem Doubravou sám exekutor pokutového kopu.

Domácím se prakticky nic nedařilo, rychlí hosté byli u každého míče dříve a ve 20.min. zvýšili již na dvoubrankový rozdíl, když se prosadil po rohovém kopu Motyky mezi třemi (ne)bránícími domácími hráči pohotovou dorážkou jejich režisér hry Petrášek - 0:2.

Až poté se domácí celek trochu probudil. Ve 24.min. střílel Zítek pohotově, ale nad Chlandovu branku, ale ve 37.min. se domácím již podařilo snížit, když se po střele Vl. Hrušky prosadil důrazný Král - 1:2. Gólu předcházelo nepovedené vyboxování míče hostujícím brankářem Chlandou a pohotovost všudy přítomného Krále. To byl pro domácí hráče impuls, že se dá s výsledkem ještě něco udělat a po změně stran také začali mnohem lépe, než v prvním poločase.

Hned ve 47.min. zablokoval na poslední chvíli gólovou střelu Krále na rohový kop výborně hrající blatenský Nový a hned o minutu později se řítil na Chlandu Vl. Hruška, ale míč si posledním dotykem příliš předkopl a blatenský gólman míč obětavým zákrokem ukryl pod svým tělem. V 57.min. faulovali hosté novou posilu domácích z MAS Táborsko Práška těsně před pokutovým územím, ale Doubrava z ideální pozice míč mezi tři tyče ke zklamání početných domácích příznivců nenasměroval.

A v 60.min. přišel pro domácí blesk z čistého nebe, kdy se po rychlém brejku dostal k odraženému míči blatenský středopolař Říha a prostřelil Basíka v domácí brance 1:3. To již s domácími nevypadalo vůbec dobře, ale chýnovský lodivod Holota se nebál poslat na hrací plochu další tři dorostence, (dva dorostenci F. Zadražil a D. Havlík již nastoupili v základu) a jak se později ukázalo, byl to velmi šťastný tah…

A především malý postavou Ondřej Hladík se stal později chýnovským hrdinou. Nejprve v 73.min. snížil po ukázkovém přiklepnutí míče od Krále tvrdou střelou pod břevno na 2:3 a v nastaveném čase v 93.min., kdy již hlavní rozhodčí sledoval hodinky, že zápas ukončí, se po posledním závaru před blatenskou brankou z otočky trefil podruhé a vyrovnal na konečných 3:3.

Nastavovaly se celkem 4 minuty a to především za opakované zdržování hry brankářem hostů, kdy v samém závěru 2x úmyslně odkopnul daleko za bránu náhradní míč, který měl připraven vedle své branky. Za to také obdržel ŽK. Po rozehrání ze středu hřiště pak sudí Lovětínský zadul do píšťalky naposled a domácí hráči spolu s fanoušky tak mohli jásat za cennou remízu v již téměř ztraceném zápase. Vydřenou remízu však domácí vykoupili zraněním dvou jejich klíčových hráčů (Václ. Hruška - koleno a Mládek - sval), kteří museli ze hry ve 2. půli nuceně odstoupit.

Hodnocení trenérů

Petr Holota (Chýnov): „Před zápasem jsem řekl v šatně hráčům, že chci, aby soupeř zůstal v tabulce i po dnešním kole pod námi, a to se také nakonec stalo. Vstup do zápasu jsme měli ale hodně špatný, i když jsme dnes měli proti sobě velmi kvalitního soupeře, který má na to, aby se pohyboval určitě ve vyšších patrech tabulky. Ve druhé půli náš výkon oživili dorostenci a tuto remízu bereme po průběhu hry jako vítězství. Zvlášť bych chtěl dnes vyzdvihnout výkon O. Hladíka a to nejen za ty dva vstřelené góly, ale i za jeho dnešní výborný výkon. Bohužel se nám dnes zranili dva hráči základní sestavy a musím doufat, že jejich zranění nebudou na nějakou delší dobu.“

Michal Čadek (Blatná): „Musím říci, že to byla asi zasloužená remíza, i když pro domácí celek nakonec hodně šťastná, když vyrovnávali gólem v nastaveném čase. Mrzí mě, že takto výborně rozehraný zápas na tři body, dokážeme ještě ztratit. Hráči ale dnes zápas, na rozdíl od utkání před týdnem doma s Meteorem Tábor, poctivě odpracovali a musím říci, že mě svým výkonem i překvapili. Vyzdvihnul bych výkon Nového, který svým výkonem vyčníval nad ostatní, ale pochválit musím celé mužstvo jako celek.“


FC Chýnov - TJ Blatná 3:3 (1:2)

Góly: 37. Král, 73. a 90. (+3) O. Hladík - 15. Motyka (pen.), 21. Petrášek, 60. Říha.      

Rozhodčí: Lovětínský - M. Havlík, V. Havlík. ŽK: 2:7. Rohy: 7:6. Diváků: 120.


Chýnov: R. Basík - J. Hruška, F. Zadražil (76. T. Kučera), Doubrava, Zítek - D. Havlík (84. L. Havlík), Mládek (64. J. Hladík), Václ. Hruška (53. O. Hladík), Vl. Hruška - Král, Prášek. Trenér Petr Holota.

Blatná: Chlanda – Kallminzer, Šejvar, Nový, Sýkora – Říha, Petrášek, Mišiak, F. Čadek – Motyka, Prokopec (74. Merašický). Trenér Michal Čadek.


 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer