Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí z nadějně rozehrané podzimní derniéry proti Velešínu brali jen bod

 
úterý, 12. listopadu 2019, 20:46

Lheničtí v prvním vydařeném poločase utkání opět předvedli „plejádu“ zahozených brankových možností, přesto si v něm vytvořili dvougólový náskok (3:1), který střelecky produktivnější hosté z jejich chyby snížili na jednogólový. Jak se ukázalo, Lhenické muselo pořádně mrzet neproměňování prvopoločasových gólových šancí, neboť v nevydařeném poločase druhém hosté zlepšenou hrou vyrovnali (na 3:3), ale domácí jim k tomu herním výpadkem napomohli, o vedení přišli a slibně pro ně rozehraný zápas skončil plichtou…

S odhodláním a nasazením vstoupili domácí do utkání a úvodním tlakem Velešín zaskočili. Hned v 1.min. se po chybě velešínské obrany ocitl sám před gólmanem Faltou Iliev, ale gólovou šanci neproměnil. Lheničtí dobře kombinovali a ve 4.min. z vydařené akce Beran ve výhodné pozici branku přestřelil, aby hned následně to byl po Prennerově „uličce“ znovu Iliev, kterému jeden z beků stačil jeho střelu zblokovat. Ve 12.min. si oba role vyměnili, když tentokrát Iliev vyzval k zakončení Prennera, kterému chyběl snad jen krůček k tomu, aby mu vyběhnuvší gólman předkopnutý balón v šanci neodebral.

Poté se Velešínští ze lhenického úvodního tlaku vymanili, ale přeci jen za pokračující herní převahy domácích. Ti v 16.min. provedli přetažený rohový kop na Tůmu, který míč hlavou nasměroval do „mely“ před branku, kde jej Funda uklidil do sítě (1:0). Dál aktivně napadali soupeře, získávali balón, jenž v 19.min. opakovaně po kombinaci zleva poslali do šestnáctky, kde Ryšánkovo střelecké zakončení k tyči skvěle vytěsnil velešínský gólman. Hosté ohrožovali Plojharovu branku občasnými nebezpečnými výpady. Ve 24.min. při jednom z nich využil Šváb nedůslednosti ve lhenické defenzivě a srovnal na 1:1.

Lheničtí i přes obdrženou branku pokračovali v ofenzivní hře. Ve 26.min. nevyužil Iliev další nabídku od spoluhráčů do gólové „loženky“, zamířil mimo tyče. Hned poté střelu Tůmy, po jeho naběhnutí a Ilievově nabití, gólman Falta stačil vyrazit na rohový kop, z něhož přímo za velkého přispění Falty v brance poslal Ryšánek opět lhenický tým ve 27.min. do vedení (2:1). To ve 29.min. mohl navýšit Beran, ovšem v další jasné „gólovce“ poslal míč nad břevno. Konečně ve 37.min. se zrodila lhenická gólová přesná trefa „do černého“, kdy Iliev našel Maháka, co se v koncovce nemýlil (3:1).

Velešín dotáhl dvoubrankovou ztrátu

Dvougólový náskok domácí tým udržel do 42.minuty. V ní Velešínští rozehráli rohový kop, na který z hranice šestnáctky naběhl nepokrytý Pomije a hlavou jej nezadržitelně usměrnil za záda bezmocného Plojhara (3:2). A tak se do poločasové otáčky odcházelo jen za jednobrankového rozdílu, co stran domácích, Lhenických měl být, podle počtu jejich gólových šancí, podstatně výraznější.

Druhé dějství, po nuceném postupném prostřídání domácími pro zranění, nabídlo odlišný obraz hry. V jeho vstupní části si sice ještě vytvořili několik možností ke gólovému zakončení, jako v 51.min. Pořádkem, co postupoval sám na soupeřovu branku, byl však zastaven faulem, ale z nařízeného trestného kopu nic nebezpečného nezískali, také v 54.min. po odvráceném centru hostí od své brány jen k Beranovi, jenž povedenou střelou pořádně natáhl brankáře Faltu, a rovněž v 56.min. při průniku Ilieva, co v jeho závěru měl znovu vychýlenou střeleckou mušku, když následně je do dalších možností Velešínští prakticky nepouštěli. Rázně šli za vyrovnáním, kterého také v 68.min. Špátem dosáhli (3:3).

Ve zbývajícím hracím čase byli ještě více důrazní, přehrávali Lhenické, kterým se hra nedařila, všude byli o něco později, vázla tím kombinace a proti pevné obraně se neprosazovali. A tak doma v posledním podzimním utkání, v němž o výhře mohli rozhodnout v první půli, na všechny potřebné body nedosáhli.

Hodnocení zápasu lhenickým trenérem Ivo Čechem: „Se vší úctou k soupeři, nevím, jaký zápas bychom chtěli vyhrát, když ne tento. Prakticky od první minuty jsme se dostávali do gólových příležitostí, k naší škodě jsme s nimi nenakládali dobře a naopak svým chybami dovolili hostím odehrát poločas s pouze jednobrankovým mankem. Ve druhém poločase, možná i díky vynuceným střídáním, jsme vypadli z role a soupeř po další hrubé chybě na obranné polovině srovnal skóre. Konečný výsledek je pro nás prohrou, jak pro vývoj v tabulce soutěže, tak vzhledem k průběhu zápasu. Chyby musíme hledat hlavně u sebe a cestou není nic jiného, než práce každého z hráčů, což jsme si vyzkoušeli v minulé sezóně, a já doufám, že si to kluci pamatují a přistoupí k tomu tak, jak je třeba.“

SK Lhenice – FC Velešín 3:3 (3:2)

Branky: 16. Funda, 27. K. Ryšánek, 37. Mahák – 24. Šváb, 42. Pomije, 69. Špát. Rozhodčí: Talíř – Tůma, Ambrožová. ŽK: 2:4 (Beran, Iliev – Mikeš, K. Zatloukal, Fišer, Pomije). Diváků: 55.

SK Lhenice: Plojhar – Dom. Kiš, Funda, Tůma, Trojan – M. Mahák (77. Pilát), P. Prenner (77. Lukač), Beran, P.Bumba (46. Pořádek) - K. Ryšánek – Iliev.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein