Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice v posledním kole vyhrály s Dačicemi a přezimují na pátém místě

 
úterý, 12. listopadu 2019, 16:35

V posledním (1. dohrávaném) kole krajské 1. A třídy hostily Bernartice mužstvo, které poslední dva zápasy vyhrálo. Chtěly vyhrát a přerušit tak nelichotivou šňůru tří porážek v řadě. Soupeř ač z dolní poloviny tabulky je složen z dobře trénovaných mladíků, chybí mu snad pouze větší vyhranost. Od počátku byly Dačice aktivnější a dělaly domácím starosti. Po zhruba dvaceti minutách se hra opticky srovnala. Ve druhém poločasu již byli o poznání lepší domácí a zaslouženě se také ujali vedení. Do konce utkání ještě pár příležitostí měli, ale ty již zůstaly neproměněny

Od počátku aktivnější hosté zahrozili hned v 7. minutě hry, kdy poslal po levé straně do brejku Dedič svého spoluhráče a trenéra mužstva Beneše, který orazítkoval spodní část Fučíkovy pravé tyče. V 10. minutě střelecký pokus Šimánka bernartický gólman zlikvidoval. Na konci úvodní patnáctiminutovky vypálil ještě Točík, ale Tomáš Fučík byl na místě a mužstvo od počátku podržel. To se pomalu po tradičně vlažném úvodu začali osmělovat i domácí, v 18. minutě přihrával podél brankové čáry zleva Tomáš Češka, na míč však na zadní tyči Rakovan nedosáhl. Ve 22. minutě zahrával z třiceti metrů trestný kop Trantina, jeho dobrou střelu k pravé tyči brankář Václav Zejda vytáhl na roh. Domácí Smrčina ve 25. minutě zakončoval kopem přes hlavu, avšak dačický gólman míč lapil.

O minutu později zahrávali z dobré vzdálenosti od brány trestný kop i hosté. Dedičova střela však skončila vedle pravé tyče v autu. Na druhé straně po protiakci a faulu hostů zahrával další trestňák Trantina, po hlavičce stopera Novák podél brány na Rakovana, ten však na míč nedosáhl a z šance nebylo nic. Staňkův trestný kop ve 31. minutě skončil nad bránou. Ve 40. minutě střílel Ťupa pouze do náručí připraveného brankáře. Ve 45. minutě byl po dlouhém Fučíkově výkopu hrubě faulován Rakovan při přebírání odraženého míče od hrací plochy brankářem Václavem Zejdou před pokutovým územím, jinak by po zpracování hlavou postupoval sám do prázdné brány. Takový faul se i v Lize mistrů trestá červenou kartou pro brankáře. K údivu všech přítomných rozhodčí udělil místo červené karty pouze kartu barvy žluté. Trestný kop zahrával Trantina a míč skončil nad břevnem.

Druhý poločas byli od počátku aktivnější domácí, v 51. minutě skončila Smrčinova střela vedle vzdálenější tyče. V 56. minutě na druhé straně Dedičova střela lízala levou tyč Fučíkovy brány. Staňkův střelecký pokus v 64. minutě skončil opět vedle pravé tyče. Pak už se z nenápadné akce domácí dočkali kýženého gólu. V 68. minutě se dobře na levé straně uvolnil od beka Pěchota a jeho přesný centrovaný míč na přední tyč hlavičkoval Adam Rakovan do sítě – 1:0.

Poté opět zahrozil a ve druhém poločasu asi nejnebezpečnější hráč hostů vysoký Pavel Dedič, jeho střelecký pokus bernartický gólman zlikvidoval. Poslední dvacetiminutovka byla bojem uprostřed hrací plochy. Defenzivní činnost obou mužstev převládala a ofenzivní hráči si žádné gólové příležitosti nevytvářeli. Za zmínku snad stojí pouze šance Dediče v 79. minutě, kterou u pravé tyče spolehlivě chytající gólman chytil. Utkání se dohrávalo za velmi sychravého počasí a značného chladna. Všichni aktéři a diváci byli rádi, že skončilo a tím i celá pro domácí určitě povedená podzimní část soutěže.

TJ Sokol Bernartice – TJ Centropen Dačice  1:0 (0:0)

Branka: 68. Adam Rakovan. Rozhodčí: Martin Jevčák – Nikola Průchová, Karel Juráň. ŽK: 2:3 (T. Češka, Smrčina – Václav Zejda, Nováček, Vacek). Diváků: 50.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož (46. Petr Kolář), Novák, Trantina, Tom. Češka – Smrčina, Petr Homola – Staněk, Ťupa (76. Psohlavec), Pěchota – Adam Rakovan (89. Peterka). Trenér Pavel Schorník.

Dačice: Václav Zejda (K) – Máša (57. Vacek), Tomáš Zejda, Nováček, Křivánek – Točík – Distel (71. Hric), Beneš (78. Vítkovský), Matěj Votava, Šimánek – Dedič. Hrající trenér Jan Beneš.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák