Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dva góly během chvilky vynesly Semicím remízu

 
úterý, 5. listopadu 2019, 14:52

Když se dva perou, třetí se směje. I tímto rčením by se dal charakterizovat souboj prvního Roudného s druhými Semicemi. Zápas dvou zcela odlišných polovin skončil smírně, zatímco T. Sviny se výhrou ve Lhenicích vrátily na špici I. A třídy, skupiny A.

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí. Vytvořili si převahu, zatlačili hosty do defenzívy a vytvářeli si šance. Jako první neuspěl po deseti minutách Kadlec. Vedoucího gólu se malšané dočkali ve 26. minutě, kdy unikl obránci Martin Benda a prostřelil brankáře Dvořáčka mezi nohama. Pro 18letého útočníka to byla již jedenáctá podzimní trefa. Zakrátko neudržel střelu semický brankář, štírek Benda okamžitě přihrál na Martina Vlka, jemuž stačilo trefit bránu.

Obě trefy zaznamenali domácí v době, kdy byl s roztrženým obočím ošetřovaný kapitán Cahyna, který jel po zápase na šití. Nemuselo zůstat jen u stavu 2:0. Vzápětí obešel Benda i brankáře, ale střelu směřující do prázdné branky stačil na poslední chvíli odkopnout obránce na roh. Slibnou možnost měl o chvilku později Goretki, ale místo střely nesmyslně přihrával.

Brankář Dvořáček měl v tomto časovém úseku spoustu práce. Hálův pokus z vápna vytlačil na roh a poradil si i s velikou příležitostí Kadlece. Malšané předváděli jeden z nejlepších poločasů podzimu. Zdálo se, že by mohli dokráčet k pohodovým bodům.

Jenže po přestávce domácí výrazně ubrali na tempu, úplně vyklidili pole a taktovku převzali Semičtí. Z první šance v 60. minutě snížil střelou o tyč Pavel Keclík a sotva hlasatel Varady nahlásil autora gólu, radovali se hosté znovu, když roudenská obrana propadla na pravé straně a přihrávka prošla šestnáctkou až k dorážejícímu Davidu Šourkovi.

Malše moc prostoru k ofenzívě neměla. Jedinou možnost ve druhé půli měl v 77. minutě po Bartošově průniku po straně Hála, ale hostující obrana stačila zblokovat na roh. Útočnou aktivitu hostí mohl potvrdit Veleman, ovšem z vápna mířil vysoko nad domácí branku. Skóre se nezměnilo, o body se oba soupeři podělili.

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „První poločas byl z naší strany dobrý. Dali jsme dva góly a asi jsme jich měli dát víc. Kdybychom přidali ještě jeden, bylo by zřejmě po zápase. Laxním zakončením jsme trestuhodně naložili s dalšími šancemi. Ve druhém poločase jsme úplně přestali hrát a po zásluze jsme byli potrestáni. Nakonec jsme mohli inkasovat i potřetí. Sami jsme si vypracovali jen jednu šanci, a to je hrozně málo. Měli jsme moc ztrát míče. Celkově byla druhá půle z naší strany špatná a kvalitní soupeř toho využil.“

Marcel Nousek, trenér Semic: „Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme zaspali a Roudné bylo jasně lepší. Vůbec jsme nehráli, co jsme chtěli. Domácí mají mladé, rychlé hráče a po stranách nám dělali velké problémy. Měli jsme štěstí, že to nebylo po půli 5:0. Podržel nás gólman. Už na konci poločasu se mi zdálo, že domácí začali odcházet, jako by jim došly síly. O přestávce jsme si řekli, že když přidáme a do 60. minuty dáme gól, můžeme nepříznivý stav i otočit. Málem se to povedlo. Druhá půle byla naše. Nakonec z toho byla spravedlivá remíza.“

TJ Malše Roudné – FC AL-KO Semice 2:2 (2:0)

Branky: 26. Benda, 28. Vlk – 60. Pavel Keclík, 61. Šourek. Rozhodčí: Kříž st. – Kollmann, Boček. DFA: Janíček. ŽK: 1:2 (Hála – Zoch, Hronek). Diváků: 100.

Roudné: Kučera – Zachař, Cahyna (63. Kodras), Cepák, D. Vogl (46. Hrouda) – Goretki (51. Bartoš), Hála, Neckář (85. Zíka), Kadlec – Vlk, Benda (82. Fatura). Trenér Marcel Tomášek.

Semice: Dvořáček – Řezáč (46. Veleman), Hronek, Sádlo, Antony – Zoch, J. Keclík, Císařovský, Šourek - Zborník, P. Keclík. Trenér Marcel Nousek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama