Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí ze slibně se vyvíjejícího zápasu ve Vodňanech získali pouze bod

 
úterý, 29. října 2019, 19:14

S hráčským torzem tentokrát Lheničtí dorazili k utkání do Vodňan. Ze základního kádru totiž z různých důvodů postrádali pět hráčů (Fundu, Dav. Kiše, Balicu, Pořádka, Ryšánka) a i druhého gólmana (z dvojice Plojhar – Rapčan). A tak na lavičku jako náhradník usedl i trenér Ivo Čech. Přesto si dokázali vytvořit slibné dvougólové vedení, o které v závěru prvního poločasu a v průběhu druhého přišli…

Někteří diváci si nestačili ještě ani usednout, když hned ve 2.min. po rozehraném trestném kopu pronikl do šestnáctky Mahák, kde byl zastaven nedovoleně a následující nařízenou penaltu P. Prenner s přehledem proměnil (0:1) a poslal Lhenické do vedení. Vedoucí branka jim dodala na sebevědomí, byli více na míči, dobře kombinovali, v úvodní fázi zápasu domácí přehrávali, častěji ohrožovali jejich branku. V 6.min. putoval míč od Trojana přes Bumbu k Ilievovi, od něho dále do šestnáctky k Mahákovi, který ale slibnou akci zakončil slabou střelou, se kterou si gólman Váverka poradil.

V 11.min. se k prvnímu nebezpečnému ohrožení Dvořákovy branky dostali Vodňanští, a to po faulu při skluzu stopera Lukače na hranici trestného území, kdy se dožadovali penalty, sudí však posoudil místo prohřešku jako již mimo šestnáctku, a tak následoval „jen“ trestný kop, který Šťastný poslal do boční sítě. V 15.min. přišel pro domácí druhý šok. Moravec pod tlakem protihráčů zahrál malou domů na gólmana Váverku, ten váhal s odkopem, jeho následnou „kličku“ vystihl Iliev, který dopravil balón do sítě odkryté branky (0:2). V 18.min. zamýšlený Mahákův centr zalétl pod břevno vodňanské branky, který Váverka stačil pohotovým zákrokem vytěsnit.

Ve 25.min. hledal Prenner volného Bumbu, při tom byl ve vápně evidentně faulován Benediktem, ale sudí zřejmě již nenašel odvahu nařídit podruhé pokutový kop. Ve 28.min. dlouhý odkop lhenického gólmana Dvořáka prodloužil hlavou Mahák na nabíhajícího Ilieva do šestnáctky, kde u míče byl dříve vyběhnuvší Váverka. V následujících minutách, jakož i v závěru poločasu, měl hostující tým povětšinou herně navrch, byl kompaktnější, pozorně hlídal dvoubrankové vedení, zatím co domácí působili zaskočeně, hra se jim nedařila. Dvořákovu branku ohrozili pouze několikrát ze standardek. Přišla však 45.min. a Lheničtí se dopustili stejné chyby, jako Vodňanští při druhém obdrženém gólu. Lukač dával „malou domů“ Dvořákovi, avšak málo razantně, a tak ji stačil zachytit Šťastný, co v souboji „jeden na jednoho“ se lhenickým gólmanem byl úspěšný a gólem do šatny snížil na 1:2.

Oslabení domácí přečkali bez úhony

Druhé dějství bylo od počátku vyrovnanější. Domácí gólem dosaženým těsně před přestávkou ožili. Hrálo se v něm po delší hrací čas oboustranně bez nebezpečnější brankových možností. Až v 57.min. lhenický Iliev využil své rychlosti, pronikl před Váverku, ten jeho střelu na přední tyč stačil zlikvidovat. V 63.min. domácí potvrdili, že standardky jsou jejich účinnou zbraní. Při prováděném rohovém kopu hosté nepokryli Šťastného centr do malého vápna, kde propadlý míč uklidil Hajný za Dvořákova záda a bylo srovnáno (2:2).

V 68.min. měli Lheničtí blízko k dosažení znovu rozdílové branky, kdy gólman Váverka Prennerovu střelu pouze vyrazil a Pokorného dorážku stačil zblokovat. Hned poté to byl Mahák, co po získání míče z nevydařeného odkopu z hranice velkého vápna vypálil pod břevno, Váverka však bravurním zákrokem domácí podržel. V 70.min. zahrozil z brejku Šťastný, lobovaný balón z jeho kopačky přes brankáře Dvořáka skončil mimo tyče. V 74.min. uviděl za zcela zbytečnou reakci pro posunutí míče Ilievem červenou kartu Brož a Vodňanští dohrávali o deseti.

V blížícím se závěru utkání přibylo řečnění, kouskování a přerušování hry, což již i před tím v menší míře provázelo vlastně celý druhý poločas. V 85.min. mohlo gólově udeřit po Ilievově zpětné nahrávce z levého křídla do šestnáctky Beranovi, který slabou, nepřesnou střelou velkou šanci zahodil. Lheničtí, až nekompletní, měli k zisku tří potřebných bodů blíže než domácí, Vodňanští.

Hodnocení zápasu lhenickým trenérem Ivo Čechem: „Chtěli jsme nahradit ztrátu z minulého utkání doma, ale spíše jsme v průběhu týdne řešili stav kádru. Samotný zápas začal pro nás velmi dobře a brzy jsme se ujali vedení o dvě branky po proměněném pokutovém kopu a fatální chybě domácího brankáře. Bohužel jsme se podobné chyby dopustili i my a prakticky s hvizdem končícím první poločas umožnili domácím snížit. Druhá půle se nesla ve znamení nervozity, diskusí, fotbal se vytratil, my neukazovali potřebnou kvalitu a nakonec inkasovali vyrovnávací branku po rohovém kopu. Potřebovali jsme bodovat, ale nevím, zda mám být spokojen, pocity jsou smíšené, přes všechny absence si myslím, že ve Vodňanech se dalo vyhrát.“

FK Vodňany – SK Lhenice 2:2 (1:2)

Branky: 44. Šťastný, 65. Hajný – 3. (pen.) Pavel Prenner, 15. Iliev. Rozhodčí: Hošek – Průchová, Hučík. ŽK: 3:5 (Moravec, Lad. Benedikt, Váverka – Lukač, Tůma, Mahák, Jind. Dvořák, Iliev). ČK: 1:0 (74. Brož). Diváků: 60.

SK Lhenice: Dvořák - J. Prenner, Tůma, Lukač, Trojan – Mahák (75. Pilát), P. Prenner (88. Čech), Beran, P. Bumba (63. Dom. Kiš) – Pokorný – Iliev.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein