Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští se museli spokojit na hřišti táborského Meteoru s jedním bodem

 
úterý, 29. října 2019, 14:04

V okresním derby zavítalo chýnovské mužstvo na hřiště tradičního soupeře a před zraky hodně početné kolonie svých příznivců vybojovalo se soupeřem, který potřebuje k posunu ze spodních pater tabulky každý bod, nerozhodný výsledek, i když na gólové šance hosté vyhráli…

Úvod utkání patřil hostům a hned ve 3.min. se řítil do šance Král, ale byl vracejícím se obráncem domácích lehce přidržen a tak se k zakončení nedostal. Po té se hrálo především ve středu hřiště až přišla 16.min. a v ní ukázková akce Chýnova. Agilní Král prodloužil hlavou výkop brankáře Průši na rozběhnutého Vl. Hrušku, ten unikl Ševčíkovi, v pokutovém území předložil ideálně míč D. Havlíkovi, který ve skluzu dorazil míč do sítě a dostal hosty do vedení (0:1). Hostující fandové se ještě radovali, když se hned o minutu později uvolnil na pravé straně domácí Janošík a jeho střela z úhlu na zadní tyč zaplachtila nečekaně až za Průšova záda (1:1).

Ve 21.min. mohl hosty dostat zpět do vedení Václ. Hruška, ale v dobré pozici hlavičkoval vedle domácí branky. Ve 31.min. měl Václ. Hruška ještě vyloženější šanci, kdy se řítil po krásné přihrávce Mládka za domácí obranu zcela sám na gólmana Šedivého, ale ten jej výborným zákrokem vychytal. Ve 34.min. dali o sobě vědět i domácí, ale Kollárik v dobré šanci na střílený centr z pravé strany nedosáhl, ale ve 42.min. si vypracovali domácí již čistou gólovou šanci, ale agilní Fiala sám na malém vápně překopl Průšovu branku… Ve 44.min. naopak zahrávali hosté rohový kop a Doubrava ve skrumáži z otočky těsně přestřelil a o minutu rozhodčí Náprava ukončil první poločas.

V posledních vteřinách minul Janošík

Druhá půle začala další šancí hostů, ale Král mířil pouze do pravé tyče. Ve 49.min. se prokličkoval Fiala až před brankáře Průšu, ale ten jeho střelu vyrazil na rohový kop. Poté si vypracovali Chýnovští asi desetiminutový tlak na Šedivého branku, ale bez výraznějších gólových příležitostí. Za zmínku stojí střela Vl. Hrušky v 56.min., která mířila do branky, ale nestárnoucí domácí stoper Břenda stačil míč na brankové čáře zablokovat. V 71.min. unikl na levé straně opět agilní Král a jeho střílený centr prolétl podél brankové čáry a v 73.min. měli domácí obrovské štěstí, když lob téhož hráče skončil na břevně a dorážku poslal Král z bezprostřední blízkosti jen do náruče domácího gólmana…

V závěru zápasu se však opět dostali do hry domácí, kteří chtěli všechny body, přitlačili hosty před své pokutové území a vypracovali si i dvě velké brankové příležitosti. Ta druhá v 90. min. přímo volala po gólu, kdy se po rohovém kopu ocitl na zadní tyči trestuhodně neobsazený domácí Janošík, ale svou dorážku nasměroval jen těsně vedle pravé tyče Průšovy branky a domácí lavička v čele s trenérem Lukáčem se chytala za hlavu. Po rozehrání od branky hostů hlavní rozhodčí ukončil zápas, který tak skončil dělbou bodů.

Hodnocení zápasu trenérem domácích Romanem Lukáčem: „Nakonec skončil zápas asi spravedlivou remízou. V zápase rozhodovaly standardní situace, ze kterých hrozilo před oběma brankami nebezpečí. Hosté nastřelili tyč a břevno, takže musíme být s bodem spokojeni, i když jsme měli v poslední minutě po výborně zahraném rohovém kopu obrovskou šanci na zisk všech tří bodů.“

Hodnocení zápasu trenérem hostů Petrem Holotou: „Hodně bojovný zápas, který byl o soubojích, nám v nich chyběla taková ta šťáva. Neproměnili jsme během utkání několik vyložených šancí, ale bod nakonec bereme, neboť je to bod zvenku a navíc jsme se v posledních deseti minutách bránili nebezpečnému tlaku domácích. V posledních dvou podzimních kolech se ještě střetneme s oběma českobudějovickými celky, Slavii a Loko, a věřím, že ještě nějaké body získáme.“

Meteor Tábor – FC Chýnov 1:1 (1:1)

Branky: 17. Janošík – 16. D. Havlík. Rozhodčí: Náprava - Vican, Svoboda. ŽK: 1:1 (Bartáček - Mládek). Rohy: 7:6, 70 diváků, z toho polovina z Chýnova.

Meteor: Šedivý – R. Ševčík, Břenda, Bartáček, Svatek – Sedláček (76. Švejda), Fiala, Štumfol (85. M. Ševčík), Jak. Pípal – Janošík, Kollárik (74. Jan Pípal). Trenér Roman Lukáč.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, K. Zadražil – D. Havlík (51. J. Hladík), Mládek, Václ. Hruška, Zítek - Vlast. Hruška (90. Bartáček), Král. Trenér Petr Holota.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer