Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veselí oplatilo Čtyřdvorským podzimní porážku a udrželo druhou příčku

 
pondělí, 3. dubna 2017, 23:00

Veselští si byli vědomi, že bude velice důležité potvrdit překvapivý zisk tří bodů z minulého kola na hřišti největšího favorita postupu z Nové Včelnice proti kvalitnímu soupeři ze Čtyř Dvorů. Na jeho obranu vyzráli až po přestávce.

Již v samotném úvodu se dostal po odraženém míči do obrovské šance domácí kanonýr Frejlach, ale hostující gólman Sobolík potvrdil svoje kvality a dokázal míč vyrazit na roh.

V 8. minutě prošel přes domácí hráče neohroženě přes půlku hřiště hostující Janeček a svoji akci zakončil povedenou dělovkou z hranice velkého vápna, ale i domácí brankář Hejl prokázal, že umí a míč vyrazil mimo tři tyče.

Následně hra obou mužstev do konce první půle upadla pro diváky do poměrně nudného představení.

Zřejmě po domluvě v kabinách druhá půle byla přeci jenom zajímavější, a to i brankově. Domácí pozměnili rozestavení a přidali. Po rohovém kopu ve 49. minutě šli také po hlavičce Šachla do vedení 1:0. A v 56. minutě vysunul Koktavý do brejku Kotyzu a teprve šestnáctiletý domácí talent si mazácky poradil jak s hostujícím obráncem, tak i s přehledem poslal míč do sítě 2:0.

Potom převzali iniciativu hosté, ale naráželi na dobře organizovanou obranu Lokomotivy a do vyložených šancí se nedostali. Naopak v 78. minutě přistrčil míč Frejlach na volného Klestila, který upravil na konečných 3:0.

V samém závěru se ještě po centru Kotyzy ocitl sám před brankou Kolář, ale těsně minul levou tyč hostující branky. Konečný výsledek je pro hosty po převedené hře, možná výsledkově krutý, ale na vypracované šance pro domácí spravedlivý.


Lokomotiva Veselí n/L. – SK Čtyři Dvory 3:0 (0:0)

Góly: 49. Šachl, 56. Kotyza, 78. Klestil.

Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Pánek. Delegát: Tupý. ŽK: 4:1 (T. Hruška, Koktavý, Šachl, Karták – Svoboda). Diváci: 50.


Veselí: Hejl - Jasenský, Šachl (78. Bečvář), Koktavý, Kotyza – T. Hruška, Karták, Fichtner, Hájek – Frejlach (84. Mahlej), Klestil. Trenér Václav Kotyza.

Čt. Dvory: Sobolík – Váňa, Vajo (14. Rachač), Pecha – Nečekal (38. Kuna), Slepička, Raab, Svoboda, Tlachač – Janeček, Příhoda. Trenér Robert Čepička.

Nejlepší hráči: Šachl – Slepička.


Napsal(a) Václav Havlíček | Foto Miloslav Kusbach