Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov porazil Nemanice 4:2 a konečně slavil tři body

 
čtvrtek, 24. října 2019, 12:17

Po sedmi zápasech bez vítězství se fotbalisté z města nábytku propadli na chvost I. A třídy a proti okresnímu rivalovi z Nemanic potřebovali získat tolik potřebné tři body. Zásluhou povedené první půle se jim podařilo vyhrát 4:2.

Utkání začalo velmi svižně, když hned z prvního útoku domácích byl rohový kop, ovšem bez efektu. Vzápětí totéž předvedli i hosté a odražený míč poslal tvrdou střelou nad bránu Dubský. Ve 4. minutě se už dostali k nebezpečnějšímu zakončení, když Čapek průnikovou přihrávkou po pravé straně uvolnil Záveského, jehož střela se jen otřela o vzdálenější tyč Maršánovy branky. V 9. minutě mohlo být ještě hůře, když při manévru s míčem uklouzl domácí Bambule, míč mu sebral Horák a postupoval zleva sám, ovšem střelu umístil vedle brány.

Pak byli už také vidět domácí, jejichž úsilí přineslo své ovoce. Nejprve ještě nebezpečný trestný kop Bouchala zrušil ofsajd Davida Mlýnka. Ve 13. minutě ale už to bylo 1:0, když po přesné kombinaci Pechoče, Davida Mlýnka a Petra Kandla zahrál rohový kop Bouchal. Ten soupeř odvrátil opět na roh. Bouchal tentokrát přetáhl míč na zadní roh malého vápna, kam si naběhl David Mlýnek a ve skluzu nekompromisně vše prostřelil.

Soupeř kontroval v 18. minutě umístěnou střelou Dubského, s námahou vyražený míč Maršánem uklidil Bambule. Za chvíli trestný kop Čapka z 25 metrů zastavila domácí zeď. Poté se domácí nadechli a předvedli několik výborných akcí, v nichž byli nejvíce vidět noví hráči dorostenci Jakub a Matěj Šachlovi a zejména Libor Pechoč. V 25. minutě Kandl uvolnil Pechoče, jehož střelu Polomčák vyrazil. Nikdo ale nedobíhal. Ve 28. minutě rychlý Jakub Šachl utekl obraně, pěkným centrem před bránu oslovil Pechoče s Kandlem, kteří zaváhali. O dvě minuty později se bojovný Jakub pustil do souboje s trojnásobnou přesilou. Výsledkem jeho „kolotoče“ byly dvě zablokované střely.

Do přestávky zadělali na vedení 2:0

Ve 34. minutě si už domácí s uspokojením zakřičeli gól, když na přihrávku Bouchala za obranu naběhl Pechoč, na hranici šestnáctky našel Kandla, který si míč proti stoperům udržel pod kontrolou a nečekaným obstřelem levou nohou Polomčáka zaskočil - 2:0. O pět minut později mohlo být ještě lépe, když David Mlýnek „českou uličkou“ vysunul Kandla, jehož střelu Polomčák bravurně vyrazil. Míče se znovu zmocnil Kandl, centrem jej vrátil před branku na hlavu Pechoče, který na malém vápně našel hlavu Bambuleho, jenž „trknul“ míč přes branku. Poté domácí v očekávání poločasu trochu vyklidili pole a měli třikrát štěstí, že soupeř nebyl před brankou důraznější, zejména situace ze 41. minuty byla ožehavá, když po “vyšachování“ obrany Strnad netrefil branku z bezprostřední blízkosti.

Během přestávky se na fotbal rozzářilo i sluníčko a samozřejmě v obou táborech příznivců se diskutovalo nejen o Csaplárově teorii, že nejhorší poločasový stav je 2:0, ale i o tom, jak se bude zápas dál vyvíjet. Toto tvrzení bylo torpédováno ve 47. minutě, když odražený míč vrátil centrem do vápna Matěj Šachl, ten se několikrát odrazil mezi hosty i domácími hráči a “vyplaval na penaltu“ přesně do nohy domácímu Shýbalovi a bylo 3:0. Takový začátek druhého poločas nečekal asi ani největší domácí optimista a další průběh dal v náznacích prostor i na prognózy pesimistické. Domácí mužstvo mělo snahu držet míč pod kontrolou a do 60. minuty byla k vidění střela Kandla po centru Pechoče, Polomčák bez problémů chytil a vzápětí si na druhé straně rovnal mušku Novotný, jehož střelu Maršán také kryl.

Nemanice zdramatizovaly závěr

V 62. minutě již ukazatel skóre naskočil na 3:1, když po rychlém kontru zatáhl míč Záveský a z pravé strany dal centr po zemi do vápna. Míč šikovně propustil mezi nohama Bašta a před Maršánem byl sám Novotný, jehož střelu z první vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok. Po šesti minutách měli šanci domácí, když David Mlýnek poslal míč mezi obránce, ten na hranici šestnáctky převzal Kandl, branku ale netrefil. Hostující mužstvo „rozparádili“ jejich příznivci nejen skandováním, ale i pyrotechnikou a dýmovnicemi, které na vedlejší louce nemohly nikoho ohrožovat. Velmi složitá byla pro domácí situace v 71. minutě, kdy po zbytečném faulu vpravo na úrovni šestnáctky po signálu nebezpečně centroval Čapek a Novotného střela byla zblokována tečí od tyčky do rohu. Celá situace gradovala ještě třemi rohovými kopy po sobě a teprve až po čtvrtém vyvezl míč do bezpečí Matěj Šachl.

Poté na obou stranách útok střídal útok a všem divákům se atmosféra zápasu velmi zamlouvala. V 73. minutě mohlo být opět už rozhodnuto, když domácí podnikli rychlý protiútok po ose Bouchal – Shýbal – Bambule, jehož centr po zemi překopl „z malého vápna“ střídající Burda. V 75. minutě hosté dobře vykombinovali útok, kdy zajímavou narážečku Horáka netrefil do brány Bašta. V 79. minutě měli snahu něco udělat s výsledkem Bouchal a David Mlýnek, jehož střelu vyrazil Polomčák do rohu, z něhož hlavičkoval opět David vedle.

V 83. minutě se už skóre pohnulo, když do mírně rozhozené domácí obrany založil chytře na půlce útok křižnou přihrávkou vpravo Strnad na Čapka, který přesně odcentroval na hlavu Bašty, ten trefil tyč, od níž se míč víceméně šťastně odrazil k dobíhajícímu Čapkovi a ten už věděl co s míčem udělá 3:2. Domácí se na štěstí nepoložili a v 85. minutě zahrávali po sobě následující dva rohové kopy, z nich také opakovaně ohrozil Polomčáka David Mlýnek. V 88. minutě se dobře „proháčkoval“ přes dva obránce Horák, jeho centr odvrátil Koláček. V 90. minutě měl snahu nečekaně vystřelit Strnad, míč mu nesedl a skončil daleko vedle brány. Všichni už víceméně očekávali závěrečný hvizd, když v nastavení vymyslel Bouchal krásnou kolmici, na níž naběhl Pechoč a svůj premiérový výkon ozdobil i premiérovým gólem na 4:2. Obě skupiny diváků (60:25) potleskem ocenily obě mužstva za předvedené výkony a tím i zajímavý průběh utkání.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Hrálo se vyrovnané setkání se spoustou šancí na obou stranách. Tentokrát jsme však byli produktivní my, a proto jsme vyhráli.“

SK Lišov – SK Nemanice 4:2 (2:0)

Branky: 14. David Mlýnek, 32. Kandl, 47. Shýbal, 90. Pechoč – 61. Novotný, 81. Čapek. Rozhodčí: Slepička – Hošek, Průchová. ŽK: 2:2 (Koláček, Shýbal – Strnad, Lukáš). Diváci: 70.

SK Lišov: Maršán – Shýbal, Koláček, Bambule, Mlýnek L. (29. Fiktus) – Šachl M. (83. Čadek), Mlýnek D., Bouchal, Šachl J. (31. Kándl), – Kandl (69. Burda), Pechoč (89. Formánek). Trenér Jiří Beneda.

SK Nemanice: Polomčák – Lukáš, Sulek, Dubský (29. Bašta), Severa, Čapek, Novotný, Strnad, Záveský, Kisvetr, Horák.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov