Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice se nadřely na body. V derby se trápily s béčkem Milevska

pondělí, 3. dubna 2017, 17:32

V utkání 15. kola se střetli na bernartickém trávníku odvěcí rivalové v krajských soutěžích, jejich utkání byla vždy dramatická a zajímavá. Rezervnímu mužstvu milevských vzduchotechniků ale letošní sezóna příliš výsledkově nevychází a bojují o její zachování.

Od počátku nebyla hra příliš atraktivní, to ale zavinil fakt, že obě mužstva poprvé po zimní přípravě hrála na přírodní trávě a pro jejich kombinační hru nebyla hrací plocha příliš kvalitní. Oběma také tato činnost dělala problémy a v utkání bylo vidět obrovské množství ztrát míče a tento způsob hry téměř nešel realizovat. Domácí se dostali v první části hry do dvoubrankového náskoku, který v podstatě až do konce zápasu udrželi. Největší paráda v utkání nastala v závěrečných minutách hry z kopačky milevského veterána, který zcela evidentně čněl nad ostatními borci. Díky jeho parádnímu gólu mohli ještě hosté usilovat o získání bodu. Domácí nakonec v zajímavém závěru jednobrankový stav udrželi, získali všechny body a nadále se budou snažit zkomplikovat postupové ambice vedoucím Dražicím.          

V utkání od počátku příliš kvalitních útočných akcí k vidění nebylo, obě mužstva se soustředila na zabezpečenou obranu a hrálo se většinou uprostřed hrací plochy. První akce domácích, která stojí za zmínku, nastala v 15. minutě. Kolmá přihrávka Kukrála našla dobře nabíhajícího Václava Homolu, který postupoval z levé strany na hostující bránu. Jeho střelu za zadní tyč však vytěsnil 15letý milevský gólman Hron na roh.

O dvě minuty později se představili nebezpečnou akcí i hosté. To Reiniš z pravé strany našel do pokutového území směřujícího Alexu, ten měl však míč na dlouhou nohu a u zadní tyče ho dobře netrefil. Ve 21. minutě vystřelil levačkou Rakovan, jeho střela však skončila vedle levé tyče milevské svatyně. O minutu později se prezentoval bombou z velké vzdálenosti Reiniš, bernartický gólman Tomáš Fučík jeho přesnou střelu vyboxoval do pole.

Ve 27. minutě po kvalitní kombinační akci se domácí ujali vedení. Po pravé straně unikl asi nejlepší hráč domácích uzdravený Adam Rakovan, jeho přihrávka do ohně přistála na ruce Masopusta a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil domácí specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a přesnou střelou k pravé tyči nedal mladému milevskému gólmanovi Hronovi šanci na zákrok - 1:0. Ve 34. minutě si udělal sólo představení Kloboučník, dostal se do pokutového území, avšak jeho střelu k bližší tyči brankář vyrazil na roh.

Hosté zahrozili ve 42. minutě dobrou akcí. To velmi kreativní Šimák poslal napravo míč na nabíhajícího zcela nekrytého Csandu, jehož střela skončila jen v boční sítí bernartické brány. Ve 44. minutě se povedla domácím další kvalitní kombinaci akce, která směřovala k druhému úspěchu. To Vít Fučík zatáhl míč z levé strany k pokutovému území, přesně našel nabíhajícího Adama Rakovana, který již neměl problém uklidit míč podruhé za záda milevského gólmana - 2:0.

Do druhé části hry nastoupila mužstva s odhodláním ukázat početné divácké kulise lepší hru než v té první. V případě hostujícího mužstva se to povedlo. Ti totiž toužili po bodovém zisku, který by je posunul ze dna tabulky výše, a začali hrát lépe. Domácí již v podstatě hlídali příznivý stav utkání a kombinační hra se jim nadále nedařila.

Pincova střela z dálky skončila v 50. minutě vedle pravé tyče. V 66. minutě z pravé strany našel Csanda nabíhajícího Alexu, jehož hlavičku z bezprostřední vytáhl reflexivně Tomáš Fučík na roh. Po Kloboučníkově prohození mezi beky se v 78. minutě se objevil v šanci střídající Radek Sláma, brankář však dobře vyběhl a gólovou radost Bernartickým zhatil.

V 83. minutě zachránil na brankové čáře gólovou situaci hostů Trantina odkopem. Byl však atakujícím útočníkem faulován, tak z šance nic nebylo. Pak přišel asi nejsvětlejší okamžik utkání, který se jen tak na hřišti nevidí. To si v 86. minutě 42letý veterán hostů Marek Masopust pohrál několikrát s míčem, nechal si ho na své kvalitní levačce a bombou z 30 metrů krásnou točenou střelou vymetl pavučinku v pravé šibenici domácí svatyně - 2:1. Hosté se ještě do konce hrací doby snažili o srovnání skóre, ale dobře fungující obrana domácích jim již další změnu výsledku tohoto derby nedovolila.          

Příští utkání odehrají Bernartice na hřišti dobře našlápnutého a aktuálně třetího Sokola Sezimovo Ústí, který na ně má na třetím místě tabulky momentálně ztrátu čtyř bodů. Utkání se hraje v sobotu 8. dubna od 16:30 hodin.


           Sokol Bernartice – FC ZVVZ Milevsko B 2:1 (2:0)

Góly: 27. Tomáš Fučík (11), 44. Adam Rakovan - 86. Marek Masopust.

Rozhodčí: Hanes - Kříž ml., Krejník. DFA: Fr. Šafránek. ŽK: 4:3 (8. Kukrál, 46. Kloboučník, 59. Vít Fučík, 86. Tomáš Češka - 26. Masopust, 61. Zb. Červenka, 81. Pinc). ČK: 0:1 (86. Zb. Červenka). Diváků: 130.


Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Ťupa, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kukrál, Kloboučník - Mir. Suchopár, Vít Fučík, Václav Homola (76. Sláma) - Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Milevsko B: Hron - Zb. Červenka, Masopust, V. Mácha, Petr Komárek - Csanda (74. Starý), Michal Skalický (K), Alexa, Jakub Pinc - Šimák (46. D. Milaberský), D. Reiniš (68. F. Milaberský). Trenér Jiří Hadáček.


 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák