Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lheničtí doma na vítězství s nováčkem nedosáhli

 
středa, 9. října 2019, 09:11

Druhá uhraná plichta Lhenickými v řadě, tentokrát ale na domácím hřišti, znamená vzhledem k jejich postavení na chvostu tabulky další bodovou ztrátu. Sousedovická Westra se ve Lhenicích představila za bojovnosti a nováčkovského entuziasmu s dobře organizovanou důraznou defenzivou, ze které vyrážela k ofenzivním výpadům při nebezpečí především z jejích standardních situací. Domácí se proti její obraně, především vysokými míči, obtížně prosazovali a i přes nespornou snahu, ale zatím za pokračující vleklé malé produktivity v zakončování brankových možností, na výhru nedosáhli, ač se v zápase ujali těsného vedení…

Lheničtí za úvodní převahy několikrát ohrozili sousedovickou branku. Hned ve 3.minutě Ilievem po Ryšánkově uvolnění za obranu, který ale pro nedobré zpracování míče o přesné zakončení přišel, stejně jako o dvě minuty později Mahák a následně znovu Iliev, jehož střelu z odkryté branky vykopl jeden z beků. Poté se hra vyrovnávala, odvíjejíc se od šestnáctky k šestnáctce, aby to ve 25. minutě byl hostující tým, co po rozehrané standardce nebezpečně hlavičkou ohrozil Dvořákovu branku, její strážce ji ovšem s přehledem ochránil.

Ve 29. a 31. minutě odpověděli domácí po nahrávkách Ryšánka, nejprve po jeho centru Mahákem hlavou vedle tyče, poté jím založenou akcí přes Prennera k Dom.Kišovi, co v zakončení zamířil nad břevno. Ve druhé se po trestném kopu a úniku „po lajně“ dostala do gólové možnosti před Dvořáka Westra, kterou domácí se štěstím přežili. Vzniknuvší prvopoločasové neproměněné brankové příležitosti uzavřel ve 42. minutě velkou šancí Iliev, když netrefil před gólmanem Šilhanem balón naplno, a tak se do přestávky odcházelo bezbrankově smírně.

Počátek druhého poločasu, obdobně jako ten první, patřil Lhenickým. V něm nejprve Prenner ze středu pole našel vlevo Bumbu, kterému po váhání stačila obrana jeho střelu zblokovat, aby poté v 54.minutě, v gólově slibném úniku, Mahák zvolil místo přihrávky na neobsazeného Balicu přímou střelu z úhlu, skončila však jen v boční síti. Za tři minuty kombinační akci zakončoval z levého křídelního prostoru Bumba přízemním centrem před Šilhanovu branku, na který naběhl Mahák a přesnou trefou zblízka poslal domácí do vedení (1:0). Hned nato (v 59.) proniknuvší Iliev za obranu nestačil ve skluzu zakončit mezi tyče další útočnou akci.

Z rozdílové branky se Lheničtí neradovali dlouho, neboť v 64. minutě inkasovali vyrovnávací gól. Domácí obrana po centru odvracela hlavou balón, ale jen po hranici šestnáctky, odkud jej Benedikt pohotově „zprvní“ uklidil do sítě a srovnal na 1:1. Lheničtí znovu usilovali o stržení vedení na svou stranu, ale jejich snažení se rozbíjelo o pevný soupeřův obranný val nebo končilo nepřesným řešením finálových útočných situací. Ovšem v 73. minutě jim pořádně zatrnulo, když po centru zprava skončil míč z kopačky nepokrytého protihráče v jejich brance. Pomezní ale posoudil jeho postavení jako „ofsajdové“, a tak se průběžné smírné skóre neměnilo.

To nedoznalo změn ani při závěrečném tlaku domácích, neboť Mahák v šanci opět upřednostnil před nahrávkou na zcela volného Balicu střelbu, ta však skončila zblokována a neproměněna, jako i v 85. minutě “super gólovka“ Ilieva, při které dorážku po gólmanem vyraženém míči po Ryšánkově střele poslal z malého vápna k úžasu všech mimo tyče. A tak z tohoto mače bral tým domácího lhenického SK místo potřebných tří bodů pouze jediný.

Hodnocení utkání trenérem SK Lhenice Ivo Čechem: „Chtěli jsme získat tři body, to je jasné, to chceme vždy. Věděli jsme, že přijede soupeř organizovaný, důrazný, že musíme být trpěliví, aktivní a musím říct, že kluci zápas odmakali, nemůžu jim upřít snahu, ale bohužel nám v některých nadějných situacích chybí víc kvality, možná i klidu a jednoduchosti, nevím. Celkově to bylo docela svižné utkání, nepouštěli jsme hosty do šancí, sami si nějaké vytvořili, ale nakonec v závěru netrefíme branku ani z malého vápna. I to je samozřejmě fotbal a nám nezbývá, než jít zápas od zápasu a pokusit se to zlomit hned v tom následujícím, i když v Nové Vsi to určitě nebude snadné, ale věřím klukům, že se dobře připravíme a přivezeme dobrý výsledek.“

SK Lhenice - FC Westra Sousedovice 1:1 (0:0)

Branka: 57. M. Mahák – 64. Benedikt. Sudí: Jarolím – Pečenka, Křížek. Žluté karty: 2:1.

SK Lhenice: Dvořák – Funda, Tůma,  Dav. Kiš (71. Trojan) – Dom. Kiš (46. Balica), Prenner, Beran (77. Pokorný), P. Bumba – K. Ryšánek – M. Mahák, Iliev. Trenér: Ivo Čech.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein