Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další derby na Prachaticku v I. A skončilo tentokrát smírně

 
úterý, 1. října 2019, 09:03

Lhenickým, vzhledem k postavení na chvostu tabulky, je třeba každého bodu a tak první uhraný na soupeřově hřišti, navíc v okresním derby s vimperským Šumavanem, má svou cenu. Při smírném konečném výsledku tohoto utkání, za oboustranně herně podprůměrném prvním poločase, měl v tom druhém, již kvalitnějším, k výhře blíže hostující tým…

Průběh zápasu z pohledu Lhenických

Byli to domácí, Vimperští, kteří hned v samém úvodu utkání (ve 3.) nebezpečně ohrozili branku Lhenických. Ti se hned následně revanšovali Mahákovou střelou mířící přímo na gólmana Vlka, a tak si s ní snadno poradil. Běžela 19.minuta, kdy domácí Šumavané poslali po průniku zprava do šestnáctky centr, který Schwarz hlavou uklidil do sítě, a ujali se vedení (1:0). Ve 24. a 27.minutě oplácel možnostmi k zakončení hostující tým, ale bez gólového efektu. Nejprve po Balicově centrovaném míči do vápna pro Berana, ten se však v koncovce v rozhodujícím momentu neprosadil, poté Mahákem, co pálil těsně vedle tyče.

Ve 29. minutě byli domácí blízko navýšení vedení. Po provedené standardce a následném přenesení míče před gólmana Plojhara skončila jejich zblokovaná střela z otočky na břevně s odrazem na rohový kop. O dvě minuty později (ve 31.) se zase ve výhodné pozici na druhé straně před gólmanem Vlkem ocitl Tůma, ale předložený balón „na dlouhou nohu“ poslal nad branku. Ve 37. minutě jeho spoluhráč Mahák při zatažení míče přes domácí obranu prováhal střelecké zakončení a zbytečně tak v šanci o balón zblokováním přišel. A když ve 43.minutě lhenickou akci zakončil Jos. Prenner střelou nad brankovou konstrukci, odcházeli Vimperští do poločasové otáčky s jednogólovým náskokem (1:0).

Trojnásobné střídání v poločase

Do druhé půle vstoupil hostující tým hned se třemi hráčskými změnami, které přinesly oživení, zrychlení hry a zpřesnění v kombinaci. V nich i se střídajícím Ilievem, který se rychlostí v únicích dokázal prosazovat. Hned ve 47. minutě se po rozehrávce Berana a Mahákově prodloužení hlavou dostal do šance, kterou v gól ještě neproměnil, v 57.minutě již ano, když po Mahákově proniknutí obranou a narážečce s Prennerem zakončil pohlednou akci přesnou vyrovnávající trefou (1:1). Vzápětí zahrozili nebezpečně domácí při střele z útočné akce, co naštěstí pro hosty skončila v boční síti. 60. minuta přinesla velký závar před vimperskou brankou, který lhenický tým v rozdílovou branku nezužitkoval, aby z okamžitého následujícího ataku mohl pykat za nedůslednost při otevřené defenzivě.

V 64. minutě pak znovu, kdy nepokrytý protihráč se po uvolnění dostal za obrannou řadu hostů a jen díky teči jedním z beků nezamířil zcela přesně. V 67. minutě další vydařenou lhenickou akci zakončoval Bumba, avšak málo razantně, když již před tím Mahák, po Prennerově nabití, pálil do boční sítě. V 76. a 78. minutě dal opět o sobě vědět Iliev. Nejprve byl po uvolnění kolmou nahrávkou v brejku sám na gólmana zastaven sudím pro sporný ofsajd a následně ve stejné brejkové pozici za ještě problematičtějšího posouzení arbitry opětně. V samém závěru utkání se neujaly další možnosti hostujícího lhenického týmu strhnout vítězství na svou stranu. Po standardce a Prennerově přihrávce střílel (v 85.) Beran těsně mimo tyče, stejně jako i Ryšánek z trestného kopu za faul na Fundu, aby v 90. minutě po rozehraném rohovém kopu Ryšánkovu střelu k tyči bravurně vytěsnil gólman Vlk.

Hodnocení utkání trenérem SK Lhenice Ivo Čechem: „Jsme na podzim jako tým hrozně nečitelní, bohužel i pro mne. Minulý týden s Olešnicí špatná druhá půle, ve Vimperku pro změnu první, která ani od jednoho týmu nesnesla měřítko pro tuto soutěž. Asi poprvé v životě jsem střídal o přestávce tři hráče a musím říci, že jsem měl na výběr, protože náš výkon opravdu dobrý nebyl. Ve druhém dějství jsme domácí poměrně výrazně přehrávali, ale podařilo se nám pouze srovnat skóre, protože v několika dalších nadějných situacích na útočné polovině nám opět scházela větší kvalita. Jindy bych bod ze specifického vimperského prostředí bral, za naší stávající situace je to ale málo, nespokojené s remízou budou asi obě strany.“

Šumavan Vimperk – SK Lhenice 1:1 (1:0)

Střelci: 19. Schwarz – 57. Iliev. Sudí: Jarolím – Talíř, Kovařík. ŽK: 0:3. Diváků: 150.

SK Lhenice: Plojhar - J. Prenner (46. Dom. Kiš), Dav. Kiš, Funda, Trojan - Balica (46. Iliev), Tůma (46. P. Prenner) , Beran, P. Bumba (70. K. Ryšánek) - Mahák, Pořádek (87. Pokorný). Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein