Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Městské derby vyhráli slávisté, ševětínský Radim Novotný byl vyloučen z lavičky

 
neděle, 29. září 2019, 00:46

Vedoucí T. Sviny porazily po sedmigólové přestřelce Prachatice a drží se na špici skupiny A. Ve vítězném tažené pokračovaly druhé Semice v Nové Vsi, kde zvítězili počtvrté v řadě. Ve skupině B nezaváhala Hluboká ve Veselí. Poslední zůstává po porážce v Dačicích Ševětín. Hráč a asistent Ševětína Radim Novotný byl vyloučen na střídačce za kritiku rozhodčího. Dva šlágry byly na pořadu v neděli v Kaplici a Bernarticích. V obou si odvezly body hostující Roudné a Týn po shodných výsledích 4:1.

Nová Ves ve skupině A prohrála na vlastním trávníku po dvou gólech z první půle. Na semické střídačce se daří Marcelu Nouskovi, který navázal na šňůru staršího bratra Milana s FC Písek, a dovedl Semice k dalšímu vítězství a udržení v první trojce. Sousedovická Westra bezpečně porazila Vodňany čtyřgólovým rozdílem, když všechny trefy vsítila v přesilovce až v průběhu druhé půle. Hosté hráli 70 minut v deseti. Vimperk přenechal bod Lhenicím, po jeho vedení v prvním poločase vyrovnal za hosty po přestávce Roman Iliev. Planá, povzbuzená výhrou v Roudném, si poradila v dalším derby s hosty ze Čtyř Dvorů, když už poločasových 3:0 naznačovalo, na čí konto poputují tři body.

Trhové Sviny si po jasně vyhraném prvním poločasu 3:0 zadělaly v tom druhém na problémy, když v posledních jedenácti minutách hry dostaly během tří minut dva góly. Nakonec to ustály a divokým skóre o jeden gól vyhrály. Trenér Martin Písko si určitě oddechl a spadl mu kámen ze srdce. Dvěma gólovými trefami se prezentovali domácí Jiří Macák a Lukáš Gažák, za hosty pak Jakub Sova (z toho jedna z penalty). Díky tomuto vítězství nepřestaly vévodit tabulce své skupiny. V souboji nováčků soutěže prohrála Olešnice s Velešínem. Již první půli vyhráli hosté, ve 49. minutě vyrovnal stav utkání Martin Koktavý. Pak dvěma trefami v rozmezí dvou minut hosté vybojovali výhru. V utkání kola prohrála Kaplice s Roudným, již v první půli vedlo o dva góly. Skóre utkání pak stanovil v 51. minutě svým druhým gólem v utkání Jan Hála, dvě trefy zaznamenal také mladičký Martin Benda. Hosty tato výhra posunula tabulkou na třetí místo právě před svého nedělního soupeře.

Vedoucí dvojice jde do trháku

Ve skupině B Chýnov v minulém kole ztracené body na domácím trávníku s Kovářovem nahradil výhrou v Nové Včelnici a v pohodě se drží v horní polovině výsledkové tabulky. Favorit z Hluboké nad Vltavou neměl se svým soupeřem z Veselí nad Lužnicí na jeho půdě větší potíže. Po vyhrané první půli přidal ještě dvě další gólové trefy v té druhé a o jasné,  zcela zasloužené výhře,  bylo rozhodnuto. V tabulce jsou Borového svěřenci druzí. V českobudějovickém derby Slavie s Lokotkou u Malého jezu vyhráli domácí. Dva góly zaznamenal v průběhu dvou minut Leoš Hromádka. Za Lokotku zaznamenal čestný úspěch šest minut před závěrem zápasu Ondřej Hladík.

Ve vzájemném utkání dvou posledních mužstev tabulky vyhrál domácí Centropen Dačice se Ševětínem. Za hosty se dvakrát gólově prosadil Václav Melichar a byl jim vyloučen náhradník z lavičky Radim Novotný, který po žluté kartě obdržel i červenou za kritiku rozhodčího. Kovářov dalšího soupeře na jeho hřišti již nepřekvapil a prohrál v Nemanicích. V jediné nedělní dohrávce ukázal Týn nad Vltavou svou sílu a současnou skvělou formu. Vyhrál v Bernarticích, ty se sice po standardce ujaly vedení gólem Jakub Nováka. Hosté do přestávky skóre otočili ve svůj prospěch a po přestávce přidali další dva góly. Dvakrát v utkání skóroval Pavel Vařil (jednou z penalty). Týn nad Vltavou má na prvním místě tříbodový náskok před Hlubokou nad Vltavou. Bernartice si i přes první prohru v soutěži udržely třetí místo.

 

VÝSLEDKY 8. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Nová Ves – FC AL-KO Semice 0:2 (0:2)
Branky:
3. Šourek, 35. Císařovský.
Rozhodčí: Náprava – Vican ml., Cigáň. ŽK: 3:2 (Vávra, Pech, Holý – Veleman, Sádlo). Diváků: 100.

FC Westra Sousedovice – FK Vodňany 4:0 (0:0)
Branky:
46. Jiří Benedikt, 51. Vojtíšek, 53. Linhart, 81. Duba.
Rozhodčí: Průchová – Brych, Novák. DFA: Pípal. ŽK: 5:5 (Zoubek, Vojtíšek, Linhart, Milan Glazunov, Masák – M. Otepka 2, Šťastný, O. Benedikt, L. Benedikt). ČK: 0:1 (16. M. Otepka). Diváků: 100.

TJ Šumavan Vimperk – SK Lhenice 1:1 (1:0)
Branky:
19. Schwarz – 57. Iliev.
Rozhodčí: Jarolím – Talíř, Kovařík. ŽK: 0:3 (Iliev, Pořádek, Mahák). Diváků: 150.

SK Planá – SK Čtyři Dvory 4:1 (3:0)
Branky:
14. Carda, 20. Samek, 30. Lengyel, 69. O. Hotový – 89. Hofmann.
Rozhodčí: Mir. Pečenka – Písek, Ondra. DFA: M. Urban. ŽK: 1:1 (Kitzler – Matušek). Diváků: 100.

TJ Spartak Trhové Sviny – FK Tatran Prachatice 5:4 (3:0)
Branky:
22. a 42. Macák, 40. a 52. Gažák, 78. Troup – 51. a 79. (pen.) Sova, 77. Šandera, 82. Tesař.
Rozhodčí: Cigáň – Vican ml., Ernst. ŽK: 1:2 (Hruška – Sova, Škopek). Diváků: 120.

TJ Sokol Olešnice – FC Velešín 2:4 (1:2)
Branky:
11. Šafránek, 49. Koktavý – 31. Šváb, 40. Grznárik, 76. Zimek, 78. Šálek.
Rozhodčí: Valeš – Kollmann, Ernst. DFA: Tupý. ŽK: 3:3 (Horelica, Drtina, Šafránek – Grznárik, Zimek, Fišer). Diváků: 250.

FK Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné 1:4 (1:3)
Branky:
2. Marek – 18. a 51. Hála, 23. a 37. Benda.
Rozhodčí: Tůma – Vítek, Hladík. Bez karet. Diváků: 220.


SKUPINA B

TJ Nová Včelnice – FC Chýnov 0:3 (0:1)
Branky:
27. Dan. Havlík, 54. Václav Hruška, 61. (pen.) Král.
Rozhodčí: Leiš – Hošek, Daňhel. ŽK: 5:1 (Jaroš, Malý, Koudelka, Vokuš, Průša – Král). Diváků: 80.

FK Meteor Tábor – SK Lišov 1:1 (0:1)
Branky:
86. (pen.) Fiala – 38. Jan Mach.
Rozhodčí: Votava – Kříž ml., Svoboda. ŽK: 2:2 (Fiala, Kollárik – Formánek, Bouchal). Diváků: 100.

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (1:2)
Branky:
44. Jiří Lukáš – 4. Dědina, 21. Hájek, 62. Novák, 69. (pen.) Kadlec.
Rozhodčí: Jevčák – Pravda, Landík. DFA: Vrchota. ŽK: 1:0 (Mahlej). Diváků: 100.

SK Slavia České Budějovice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 3:1 (1:0)
Branky:
 75. a 76. Leoš Hromádka, 17. Petr Kindermann – 84. O. Hladík.
Rozhodčí: R. Mráz – Valeš, Kadlec. ŽK: 1:1 (Bohůněk – Jak. Růžička). Diváků: 120.

TJ Centropen Dačice – SK Ševětín 4:2 (1:0)
Branky:
32. Šimánek, 48. Diviš, 71. Dedič, 89. Hric – 61. a 77. Melichar.
Rozhodčí: Macko – Tůma, Boček. ŽK: 1:2 (Šimánek – 25. Radim Novotný - asistent, Petr Novotný). ČK: 0:1 (25. Radim Novotný - asistent). Diváků: 75.

SK Nemanice – TJ ZD Kovářov 3:0 (1:0)
Branky:
22. Mir. Novotný, 53. Bašta, 84. Čapek.
Rozhodčí: Kollmann – Kříž st., Rous. ŽK: 3:1 (Jind. Lukáš, Mir. Novotný, Polomčák – Janeček). Diváků: 100.

TJ Sokol Bernartice – FK Olympie Týn nad Vltavou 1:4 (1:2)
Branky:
8. Jakub Novák – 41. a 76. (pen.) Vařil, 31. Josef Brom, 81. Štos.
Rozhodčí: Izugrafov – Boček, Slepička. DFA: Mir. Novotný. ŽK: 2:2 (Fučík, Staněk – Mravec, Dobal). Diváků: 150.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Michaela Vrábková