Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice se čtvrtou výhrou v řadě vyšvihla do čela A třídy

 
úterý, 17. září 2019, 11:44

Po třech výhrách v řadě hostili spartakovci v dalším kole na svém hřišti soupeře ze Lhenic. Po sobotním zaváhání Roudného v Prachaticích bylo jasné, že v případě výhry se Kapličtí mohli posunout už dokonce na první místo tabulky. Ze zraněných hráčů se nikdo nestihl uzdravit, a tak trenér Malický poslal do oje shodnou sestavu jako ve Vodňanech, tedy s Lukášem Pulcem na hrotu.

Hosté vedeni zkušeným trenérem Ivo Čechem, jenž svého času nastupoval v kaplickém dresu v divizi, přijeli výborně takticky připraveni. A také si vypracovali první gólovou příležitost a to už ve čtvrté minutě hry. Po přesném Ryšánkově pasu měl gól na noze Balica, ale zakončoval poněkud ukvapeně, míč mu vůbec nesedl a Říha ani zasahovat nemusel. O poznání více se zapotil po čtvrthodině hry. Iliev zpětnou přihrávkou nabil Mahákovi, následovala přesná rána pod břevno, Říha dokázal za pomocí robinzonády míč vytáhnout na rohový kop.

Domácí se proti organizované hře soupeře prosazovali jen velice těžko. A tak si na nějaké vážnější ohrožení branky museli počkat až prakticky do závěru prvního poločasu. Ve 38. minutě po úspěšné kombinaci před šestnáctkou soupeře zakončoval Čutka, ale Dvořák zasahovat nemusel. Vzápětí však svůj tým dokázal podržet. Lukáš Pulec uvolnil do šance Urazila, ten však zblízka vyběhnutého Dvořáka překonat nedokázal. V poslední minutě první půle se příznivci domácího celku gólu dočkali. František Marek si na hranici velkého vápna narazil míč s Divokým a přízemní střelou k bližší levé tyči poslal Spartak do kabin s jednobrankovým náskokem – 1:0.

Vstřelený gól spartakovce uklidnil a úvod druhého dějství se odehrával v jejich režii. Divoký vysunul Urazila, ten z levé strany pronikl až před brankáře, ale Dvořáka překonat nedokázal. V 52. minutě skončil nad břevnem míč po Vanišově trestném kopu z pravé strany. Vzápětí se Kaplickým podařilo náskok navýšit. Na centr z levé strany sice nikdo nedosáhl, na pravé straně se však k míči dostal František Marek, na přetažený centr si počkal Marek Urazil a úspěšnou hlavičkou dokázal Dvořáka překonat – 2:0.

Lhenice sahaly po vyrovnání

Ještě veseleji mohlo být v 56. minutě zápasu. Funda ve vápně nedovoleně atakoval Urazila a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil kapitán Gondek, ale Dvořáka překonat nedokázal a neuspěl proti němu ani z následné dorážky Urazil. Skóre se neměnilo ani v 63. minutě, a to přestože se rozvlnila síť za Dvořákovými zády. Po centru Micáka z levé strany poslal míč hlavou do sítě Štrbačka, radost však zmařil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího.

Naopak krátce na to se podařilo Lhenickým vstřelit kontaktní branku. Po rohovém kopu se míč od Tůmy příhodně odrazil k nepokrytému Tomáši Balicovi, jenž zblízka snížil na rozdíl jediné branky – 2:1. Vzápětí mohlo být dokonce po zaváhání domácí obrany vyrovnáno, ale tísněný Iliev zblízka Říhu překonat nedokázal.

V dalším průběhu se pak Lheničtí snažili o smazání jednogólového manka, domácí se naproti tomu snažili o pozorné bránění. Sedm minut před koncem hosté zahrávali přímý kop z velmi dobré palebné parkety. K míči se postavil Kamil Ryšánek, míč prolétl vedle pravé tyče. Už v nastaveném čase měl vyrovnání na kopačce střídající Pořádek, který byl na konci rychlého útočného výpadu, ale Říha vůbec zasahovat nemusel, neboť míč skončil vysoko nad bránou.

Kapličtí těsné vedení uhájili a posunuli se tak na první místo tabulky. Lheničtí byli doposud nejtěžším protivníkem, na kterého Spartakovci narazili, a tak je zisk tří bodů o to cennější.

FK Spartak Kaplice – SK Lhenice 2:1 (1:0)

Branky: 45. F. Marek, 53. Urazil – 65. Balica. Rozhodčí: Tauber – Jarolím, Zabilka. ŽK: 1:0 (Janura). Diváků: 170.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, M. Hami, Čutka, Gondek, F. Marek, Divoký, Micák, Vaniš (89. Kuchař), L. Pulec (75. Janura), Urazil (84. P. Pulec).

Lhenice: Dvořák – J. Prenner (63. Bumba), Funda, Dav. Kiš, Trojan (78. Dom. Kiš), Mahák (81. Málek), Beran, Tůma (74. P. Prenner), Balica (68. Pořádek), Ryšánek, Iliev.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec