Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Deset gólů v derby u Malše. Už v poločase bylo hotovo

 
středa, 11. září 2019, 19:04

Fotbalisté Malše potvrdili v okresním derby roli favoritů a porazili Čtyři Dvory 7:3, přestože už v poločase vedli pětibrankovým rozdílem. Návštěva kola (180 diváků) viděla celkem deset gólů. Hattrick stihl už do přestávky Martin Vlk. Druhý poločas, jak vypovídá skóre, se ze strany domácích jen dohrával.

Malšané si podruhé zopakovali sedmigólové vítězství. Trenér Tomášek nasadil před domácím publikem poprvé dva útočníky a sázka na ofenzívu mu vyšla dokonale. Do derby proti čtyřdvorským mladíkům – vrstevníkům vstoupila zelenobílá jedenáctka velmi aktivně a do 4. minuty si vypracovala tři velké šance. Dvakrát se zastřeloval Benda, Hála trefil jen břevno za zkoprnělým brankářem.

Čtyřdvorská obrana byla v plné permanenci a již v 7. minutě kapitulovala.  Benda s Vlkem se dostali do přečíslení a druhý z útočné dvojice otevřel skóre. Zanedlouho uspěl do třetice Benda a po rohu zvyšoval „polonůžkami“ už na 3:0 obránce Hrouda.

Bleskové vedení domácí nakrátko ukolébalo a hluchou desetiminutovku využil ke korekci Janeček, který měl vzápětí velkou šanci snížit na rozdíl gólu, ale Kučeru nepřekonal. Roudenští se rychle probudili a pokračovali v převaze. Po půl hodině se prosadil ze své parkety kapitán Cahyna, když po rohu trkl hlavou míč nechytatelně za Souhradova záda. Po chvilce dorážel odražený míč od tyče Vlk a tentýž hráč završil hattrick po zaváhání hostujícího obránce. Do kabin se šlo za stavu 6:1 a diváci se těšili na další gólostroj…

Po přestávce malšané pod dojmem jasného skóre výrazně polevili. Velkou možnost zahodil na začátku Vlk, ale to bylo ze strany domácích na dlouhou dobu vše. V 66. minutě se osmělili hosté, Janeček pronikl středem obrany a bezchybně zakončil. Až v 70. minutě pohnul stavem Neckář, když beze zbytku zúročil výhodu na faulovaného Kadlece. Sedm minut před koncem se povedl Čtyřdvorským další průnik a Dubský upravoval na hokejových 7:3. Nic na tom nezměnila ani závěrečná šance Kadlece.

Trenér Roudného Marcel Tomášek kvitoval vysoké vítězství, ale na druhou stranu žehral na výkon obrany. Tři inkasované góly se mu zdály moc. „Získali jsme tři body, gólů jsme nastříleli také dost, ale v defenzívě jsme podali doposud nejhorší výkon. Soupeře jsme pustili do tolika šancí, jako za poslední tři zápasy dohromady. Rychlé vedení po dvaceti minutách 3:0 svádělo hráče k tomu, že se nemůže nic stát. Druhý poločas jsme odehráli nezodpovědně,“ komentoval dění na trávníku. „Z hráčů bych pochválil za tři vstřelené góly Vlka,“ dodal Tomášek. Střelec dne nastoupil poprvé od začátku a po dlouhodobém zranění se dostává do formy.

TJ Malše Roudné – SK Čtyři Dvory 7:3 (6:1)

Branky: 7., 34. a 38. Martin Vlk, 12. Benda, 18. Hrouda, 32. Cahyna, 70. Neckář – 19. a 66. Janeček, 83. Dubský. Rozhodčí: Brych – Tůma, Zabilka. ŽK: 0:2 (Čermák, Rachač). Diváků: 180.

Roudné: Kučera – Grigera, Cahyna, Hrouda, D. Vogl (27. Neckář) – Goretki (63. Míča), Hála, Kadlec, Kodras – Benda (75. Zíka), Vlk (70. Cepák). Trenér Marcel Tomášek.

Čtyři Dvory: Souhrada – Čermák (46. Dubský), Houška, Pavlík, Rachač, Matušek, Sobolík, Hofmann (64. Prokop), Váňa, Slepička, Janeček (77. Zeman). Trenér Otakar Matouš.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák