Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišov zklamal své příznivce. Podlehl Dačicím

 
středa, 11. září 2019, 18:40

Lišovští sehráli velmi nepovedený zápas, který nakonec po bezkrevném výkonu a po hrubých chybách prohráli. Hosté z Dačic byli po celý zápas fotbalovější, na domácí neustále dotírali a úspěšně využili tři chyby v jejich rozehrávce. Nejvíce byl vidět neúnavný Beneš (hrající trenér), který byl u všech branek a byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu.

Ve druhé minutě zahrávali domácí první roh zápasu, na centr Bouchala vyskočil dobře Kandl, ale hlavičkou usměrnil míč nad branku. Pak ovšem přišla výborná desetiminutovka hostů. Ve 4. minutě centroval Šimánek zprava, ale Brtna obětavým pádem srazil míč do rohu. V 5. minutě nebezpečný centr Diviše „kostrbatě zpacifikoval“ Beneda. V 7. minutě přetažený centr Distela za obranu prováhali jak Šimánek, tak i Beneš.

Ve 14. minutě zahrál Kándl nekoncentrovaně míč ke stoperům, tady „byl na čekané“ Diviš, který postupoval s míčem k bráně a pak jej poslal mezi obránce. Na hraně ofsajdu míč převzal Beneš a „pelášil“ sám na Benedu. Zkušeně jej prostřelil, i když míč se ještě otřel o levou tyčku a upravil tak skóre na 0:1.

Gól znamenal ještě větší pasivitu domácích, kteří až do 28. minuty neohrozili Zejdu přímou střelou, a tak sbíral jen centry. Ve 32. minutě jeden z nich podběhl, ovšem míč z hlavy Kándla skončil vedle brány. Ve 39. minutě se udála stejná situace ze třinácté minuty se zpětnou zbytečnou nahrávkou. Benešovu střelu na bránu se snažil blokovat v pádu stoper Brtna, míč ale srazil rukou a následovala penalta. Beneda do poslední chvíle pozici ustál a pak ji Šimánkovi bravurně zneškodnil. Pak ještě zaujala kombinace Kándla s Kandlem, kterému v dobré pozici ukopl míč do rohu Brtník.

Divišovi nahrával agilní Beneš

Do druhého poločasu nastoupili domácí jako vyměnění. Krátce po rozehrání byl faulován Bambule. Hned po odpískání odcentroval, ale obránce poslal míč hlavičkou na hranici šestnáctky, kde míč pěkně trefil prvním dotekem pod břevno Kándl. Zejda byl proti. V 50. minutě prakticky ze stejného místa zahrál trestný kop Bouchal. Na trochu přetažený centr perfektně naskočil Bambule a hlavou vyrovnal na 1:1.

Nadšení domácích hráčů i fanoušků zchladila stejná chyba, tentokrát Shýbala, který zpětnou přihrávkou namazal do běhu Benešovi. Ten obešel vybíhajícího Benedu a z brankové čáry našel Šimánka, který trefil blokující obránce, od nichž se míč dostal k Divišovi a ten už si věděl rady 1:2.

V 55. minutě tvrdě vystřelil z trestného kopu z 30 metrů Křivánek, Beneda se nenechal zaskočit. Domácí se nemohli dostat do tempa. Zmohli se na dvě zablokované střely, a tak v 68. minutě opět udeřili hosté. Špatně rozehraný míč po ofsajdu hostů se dostal k Benedovi, který jej pod tlakem špatně odkopl a scénář se opakoval, když ve finále Beneš opět našel Diviše 1:3.

Domácí pod dojmem, že už nemůže být hůř, přece jen zvýšili snahu, zejména Jan Mach, který v 76. provětral obranu a podélnou střelou dal míč vedle. Za tři minuty si našel Koláčkův dlouhý nákop na penaltě (snad první chyba obrany soupeře), ale v běhu „halfvolejem“ přestřelil. V 79. minutě utaženou a umístěnou střelu Bouchala vyrazil Zejda do rohu. Tlak domácích sílil a v 81. minutě přinesl trochu ovoce. Po rohovém kopu Bouchala, byl sražen ve vápně Bambule a nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Fiktus - 2:3.

Zhruba čtvrthodinové probuzení domácích nenapravilo předchozí chyby a laxnost většiny hráčů. Hosté měli nakonec i trochu štěstí, když v nastavení po posledním rohu míč létal vápnem sem tam, až jej z úhlu tvrdě napálil Mach do spojnice, odkud se odrazil pouze na brankovou čáru!

Jiří Beneda, trenér Lišova: „Zápas s Dačicemi se nám nepovedl. Hodně jsme kazili přihrávky a v obraně dělali neskutečné chyby. Druhou půli jsme sice začali aktivněji a podařilo se nám srovnat, ale opakovali se chyby z prvního poločasu. Hosté byli agresivnější a rychlejší.“

SK Lišov – Centropen Dačice 2:3 (0:1)

Branky: 50. Bambule, 82. (pen.) Fiktus – 14. Beneš, 51. a 71. Diviš. Rozhodčí: Průchová – Jarolím, Dimitrov. ŽK: 3:3 (Bouchal, Mach, Shýbal – Křivánek, Beneš, Točík). Diváci: 93.

Lišov: L. Beneda – Shýbal, Brtna (72. Čadek), Koláček, Fiktus – Mach, Bambule, Bouchal, Burda – Kándl (65. Formánek), Kandl. Trenér Beneda Jiří

Dačice: V. Zejda – Brtník, Nováček, Křivánek, Šimánek, Točík, Beneš (90. Dedič), Diviš (78. Vítkovský), Distel, Votava, T. Zejda (65. Máša).

 

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov
 


 
Reklama