Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice doma opět zaváhaly. Lukáčův Meteor Tábor odvezl bod

 
úterý, 3. září 2019, 22:45

V dalším utkání krajské 1. A třídy se Bernartičtí střetnuli na domácím hřišti s čekanickým Meteorem. To je soupeř, se kterým mají loňskou pasivní bilanci. V zápasech s ním mnoho gólů nepadá. V minulé sezóně padl pouze jediný v 90. minutě to do sítě Bernartic právě v domácím prostředí. Soupeři se velmi dobře znají a nemohou se ve vzájemných zápasech v podstatě ničím překvapit. Meteor se posílil o trenéra a hráče, oba v týmu již dříve působili. Hráč se v předchozích zápasech projevil jako posila a i rukopis trenéra je na mužstvu hodně znát. To se samozřejmě projevilo na jejich výkonu.

Do zápasu lépe vstoupili domácí a měli od počátku utkání více šancí na gólový úspěch. Již ve 2. minutě vyslal Trantina přesnou kolmicí do ataku Rakovana, jeho přihrávku zakončoval Ťupa pouze nad Klejnovu bránu. V 5. minutě se dostal Pěchota k míči po chybě hostujícího beka Jana Pípala, postupoval zleva osamocen na bránu. Jeho střelu však gólman dobře vykryl a z šance nebylo nic.

V 10. minutě první střelecký pokus hostů vyslaný Davidem Fialou skončil vysoko nad břevnem. Smrčinův projektil vypadl Klejnovi z rukavic, avšak nakonec míč nadvakrát lapil. Ve 22. minutě se již domácí radovali po standardní situaci. Na míč z rohového kopu Pěchoty z pravé strany si naběhl na zadní tyči stoper Jakub Novák a hlavičkoval přesně – 1:0.

Podobná standardka se opakovala o čtyři minuty později. Tentokrát zahrával rohový kop Pěchota z druhé strany, na jeho centrovaný míč si naběhl druhý stoper Trantina, avšak jeho hlavička skončila nad bránou. Ve 32. minutě směřoval Brožův oblouček do brány u zadní tyče. Brankář Klejna však akrobatickým zákrokem vytáhl míč nad břevno. Po zahraném rohovém kopu neskončil Trantinův míč u vzdálenější tyči v síti.

V poslední minutě po centru Brože hlavičkoval z levé strany Petr Homola, čekanický gólman se překvapit nenechal a míč lapil. Poločas tedy skončil zaslouženou domácí jednobrankovou výhrou a mohli litovat, že neproměnili další šance, kterých měli v této části hry velké množství.

Fiala srovnal střelou z úhlu

Trend hry se nezměnil ani na počátku druhé půle. Po jediné chybě v obranné činnosti v 56. minutě se zleva dostal k míči David Fiala a z úhlu prostřelil bernartického gólmana Tomáše Fučíka, který neměl do té doby příliš práce – 1:1. To domácími nijak neotřáslo a pokračovali v nátlakové hře podobně jako v první půli. V 58. minutě vystrašil Peterka obloučkem hostujícího brankáře. Ten míč vytáhl nad břevno.

V 61. minutě se dostali do dobré příležitosti i hosté. Štumfolem zahrávaný rohový kop hlavičkovala ústřední postava hostů Fiala. Brankář Tomáš Fučík jeho pokus vytěsnil nad bránu. Po následně zahrávaném rohovém kopu hlavičkoval Löffler vedle tyče.

V 66. minutě nastřelil stoper Novák levou tyč čekanické brány. Tlak domácích zesílil, avšak hostující obrana pracovala spolehlivě a co přes ni prošlo, pochytal skvěle chytající gólman Petr Klejna. Po akci Rakovana z levé strany v 72. minutě hry hlavičkoval dobře postavený Pražma jen nad bránu.

Poslední dvacetiminutovka byla ze strany domácích jasně v jejich režii. Gól se jim však již nepodařilo zaznamenat. Poslední střela Kukrála v 90. minutě neskončila tak jak si domácí přáli. Zápas tak skončil stejně jako poslední měření sil u soupeře remizou.

Příští utkání odehrají Bernartice na hřišti Slavie České Budějovice u Malého jezu v sobotu 7. září od 17:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – FK Meteor Tábor 1:1 (1:0)

Branky: 22. Jakub Novák – 56. David Fiala. Rozhodčí: Lukáš Tauber – Nikola Průchová, Petr Nedvěd. ŽK: 2:1 (Tomáš Češka, Jakub Novák – David Fiala). Rohové kopy: 13:4. Diváků: 90.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina (69. Pražma, 86. Psohlavec), Kukrál – Ťupa (46. Peterka), Petr Homola, Pěchota (80. Vít Herink) – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Meteor Tábor: Klejna – Jan Pípal, Jan Bartáček (K), Břenda, Svatek – Filip Široký, Voj. Sedláček (87. Pekárek), Štumfol, Kollárik (82. Lorenc) – David Fiala, Löffler (76. Michael Ševčík). Trenér Roman Lukáč.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach