Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov získal tři body, Lišov vyhořel v koncovce

 
středa, 21. srpna 2019, 16:24

Chýnovští fotbalisté narazili hned v úvodním kole na nebezpečného soupeře z Lišova, který ukázal především svou útočnou sílu, ale nakonec zůstaly všechny body na domácím trávníku.

Samotný zápas na perfektně připraveném trávníku přinesl celkem vyrovnanou partii, domácí sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale hosté vyráželi k velmi nebezpečným brejkům. Diváci byli také za celý zápas na obou stranách svědky mnoha vyložených brankových příležitostí. Hosté se ujali vedení již ve 12.min. hry, kdy domácí ztratili ve středu pole po hrubé chybě míč a D. Mlýnek poslal střelou na zadní tyč hosty do vedení (0:1).

Šance se střídaly před oběma brankami, za domácí měl gól na hlavě ve 14.min. Václav Hruška a nebo ve skluzu o tři minuty později Vl. Hruška a na druhé straně šel sám na domácího brankáře Průšu v 18.min. rychlý L. Mlýnek. Skóre se tak měnilo ve 25.min. a stálo to za to, neboť domácí levý bek Ursacher se nádherně opřel z 25 metrů do míče a jeho prudká střela skončila v levém horním růžku Benedovy branky, který se za výstavní střelou nestačil ani ohlédnout (1:1).

Hned o minutu později již mohli jít domácí do vedení, když unikl po levé straně svým typickým způsobem Vl. Hruška, našel na malém vápně neobsazeného Krále, ale ten na chvíli zaváhal a ze stoprocentní šance nebylo nic. A tak se skóre měnilo naopak ve 30.min. na druhé straně, kdy se dostal po další krásné průnikové přihrávce za domácí obranu L. Mlýnek, obešel i brankáře Průšu a střelou do prázdné branky dostal svůj celek opět do vedení (1:2).

Domácí však odpověděli hned ve 38.min. Václavem Hruškou, který se po ideálním centru Krále krásně zavěsil do vzduchu a hlavou poslal míč za bezmocného Benedu (2:2). A to ještě nebylo na konci první půle vše, neboť se ještě děly hodně zajímavé věci… Ve 43.min. nastřelil hlavou po prudkém centru lišovského J. Kándla břevno vlastní branky Ursacher a na druhé straně, již v nastaveném čase, otočil skóre ve třetí minutě nastavení na domácí stranu přesnou a nechytatelnou hlavičkou Král (3:2).

Výtečného Průšu už nepřekonali

Druhý poločas začal tak, jak končil ten první, to znamená, že mohli velice slušně zaplněné chýnovské ochozy sledovat opět celou řadu vyložených šancí a to opět na obou stranách, což vyplývalo z nepříliš dobré obranné činnosti jak domácích, tak i hostujících fotbalistů. Ve 48.min. nastřelil z dobré pozice domácí kapitán Mládek jen hruď lišovského gólmana a na druhé straně v 50.min. hostující J. Kándl po velkém kiksu F. Zadražila nepochopitelně netrefil prázdnou domácí branku… V 53.min. měl naopak gól na hlavě právě domácí mladík F. Zadražil, když na něj hostující obrana zapomněla, ale jeho hlavička skončila nad Benedovou brankou.

V 64.min. byl faulovaný v pokutovém území hostů Václav Hruška a sudí Slepička nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil faulovaný hráč, ale jeho střelu dobře chytající Beneda vystihl a penaltu zlikvidoval. To hosty náležitě povzbudilo a v závěrečných minutách se hnali za vyrovnáním. V 78., 80. a 84.min. měl na noze třikrát vyrovnání lišovský J. Kándl, ale pokaždé jej vychytala zázračnými zákroky domácí velká opora v brance J. Průša. Přitom to byly šance vyložené, kdy se jmenovaný hostující útočník vždy zcela sám ocitnul tváří v tvář chýnovskému gólmanovi.

Pečeť na výhru domácích pak nakonec mohl udělat v 88.min. neúspěšný exekutor penalty Václav Hruška, ale z úhlu mířil jen do boční sítě. V nastaveném čase pak ještě uviděl v ruce rozhodčího za podražení druhou žlutou kartu domácí Ursacher a musel předčasně pod sprchy. Po ani ne půl minutě se pak již ozval závěrečný hvizd sudího a domácí tak mohli slavit hodně vydřené všechny tři body.

Hodnocení zápasu trenérem Chýnova Petrem Holotou: „Věděli jsme dopředu, že nás čeká velice těžký zápas. Lišovští mají ve svém středu silové a dobře kombinující hráče, s nebezpečnými průnikovými přihrávkami za obranu. Jsem rád, že i když jsme dvakrát prohrávali, dokázali jsme výsledek nakonec otočit ve svůj prospěch. Bohužel jsme neproměnili ve druhém poločase penaltu a dramatický zápas se hrál až do posledních vteřin. Tří bodů si velice ceníme a musím vyzdvihnout výkon brankáře J. Průši, který nás svými zákroky několikrát podržel.“

Hodnocení zápasu trenérem Lišova Jiřím Benedou: „V prvním poločase byli domácí lepším celkem a zaslouženě o gól vedli, i když dvě branky jsme dostali z odražených míčů, které jsme nedokázali odkopnout, navíc třetí gól jsme obdrželi v nastaveném čase první půle. Druhý poločas již byl zcela vyrovnaný, na gólové šance jsme určitě vyhráli, ale když neskórujeme ani z takových tutových šancí, jako měl například J. Kándl, tak nemůžeme myslet na úspěch. Neproměňováním těchto gólových příležitostí jsme si prohráli zápas.“

FC Chýnov - SK Lišov 3:2 (3:2)

Branky: 12. Ursacher, 38. Václav Hruška, 45. Král – 12. D. Mlýnek, 30. L. Mlýnek. Rozhodčí: Slepička – Dimitrov, Ovčáček. ŽK: 3:3 (Ursacher 2, Mládek - Burda, J. Kándl, Shýbal). ČK: 1:0 (90.+3. Ursacher). Rohy: 9:6. Diváků: 125.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, Ursacher – Mareš (39. Štiller), Mládek (90.+2. Skřivan), Václ. Hruška, J. Hladík, (83. Kučera) – Král, Vl. Hruška (78. D. Havlík). Trenér Petr Holota.

Lišov: L. Beneda – Shýbal, P. Kándl (72. Čadek), L. Mlýnek (62. Kyrián), Brtna – Burda, Bouchal, L. Mlýnek, Fiktus – Koláček, J. Kándl. Trenér Jiří Beneda.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer