Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sousedovice při prvním startu v A třídě uspěly v Kaplici

 
úterý, 20. srpna 2019, 21:22

Ve druhém kole, prvním hraném, na sebe v Kaplici narazili dva nováčci soutěže. Kaplický Spartak hostil sousedovickou Westru, která poprvé v klubové historii postoupila do I. A třídy.

Domácí od počátku zápasu drželi míč častěji na svých kopačkách, hosté zataženi na vlastní polovině spoléhali na pozorné bránění ojedinělé brejkové situace. Do dobře fungujícího obranného valu se Spartakovci dostávali jen velmi těžko, a tak se pokoušeli o střely zpoza šestnáctky. V desáté minutě střílel po zemi mimo kapitán Spartaku Gondek. O tři minuty později se domácím podařilo gólmana Šilhana překonat, bohužel skóre se neměnilo, protože při křížné střele Františka Marka jej zachránilo břevno. O několik minut později zahrávali domácí standardní situaci ze strany. Bránící soupeř míč odvrátil jen na vápno k Vanišovi, pohotové zakončení se mezi tři tyče nevešlo.

Z čista jasna pak gólově udeřilo na druhé straně. Ve 24 minutě z dálky napřáhl Milan Glazunov a tvrdá rána skončila v levém horním rohu brány, poté co tam zapadla po odrazu od břevna – 0:1. Nádherná rána, která byla vodou na sousedovický mlýn. Ve 33 minutě se hosté dostali do brejku, Milan Glazunov našel na pravé straně nabíhajícího Marcinka, křížná střela po zemi minula vzdálenější tyč.

Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí po Gondekově přihrávce Vaniš, pálil však vysoko nad bránu. Ve 38 minutě měli hosté výhodu trestného kopu. Po centru ze strany hlavou poslal míč těsně vedle levé tyče Milan Glazunov. Krátce před přestávkou se ke střele po Micákově zpětné přihrávce dostal znovu Jakub Vaniš, střela po zemi nemohla Šilhana překvapit. Do kabin tak odcházeli o gól spokojenější hosté.

Na trefu Milana Glazunova navázal bratr Tomáš

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Hned v úvodu druhé půle Gondek přiťukl míč Markovi, ten si našel prostor ke střele, rána po zemi minula levou tyč. Krátce na to hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Za vápnem dostal příliš volného prostoru Tomáš Glazunov, po jeho povedené ráně se míč odrazil do břevna k brankové čáře a dle asistenta rozhodčího se míč ocitl až za ní a bylo to 0:2. Dvě povedené rány znamenaly dvoubrankový náskok Westry. Tense však o několik minut později ztenčil. Domácí zahrávali rohový kop, na centr se snažil vyskočit Štrbačka, bránící Milan Glazunov jej viditelně na celé hřiště přistrčil a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil kapitán Josef Gondek a s přehledem proměnil – 1:2.

Vstřelený gól spartakovce viditelně povzbudil a místy vyrovnání doslova viselo ve vzduchu. Hned v následující minutě Micák přihrál míč Divokému, tvrdá rána skončila nad břevnem. V 64 minutě rohový kop v podání domácích. Po centru Divokého hlavičkoval nad bránu Štrbačka. Kapličtí prahli po vyrovnání, ale obětavě hrající hosté řadu střel dokázali zablokovat. Gólové parametry například tvrdá rána Čutky, ale až k brankáři neprolétla. V 77 minutě po spolupráci střídajících hráčů zakončoval po Pálově přihrávce z hranice velkého vápna Pavel Pulec, tečovaná rána nenadělala Šilhanovy větší starosti.

O několik minut později si Šilhan pohlídal s přehledem i střelu Divokého z přímého kopu. Kapličtí byli aktivní, několikrát centry prolétly vápnem, ale Spartakovci se k zakončení nedostali. Nejblíže vyrovnání byli Kapličtí v 89 minutě střetnutí. Z pravé strany poslal přesný centr Marek, na zadní tyči se ke gólové hlavičce dostal Pál, ale Šilhan byl u své tyče včas a chytil hostům tři body. Následoval rohový kop, který prolétl malým vápnem a na zadní tyči Marek Hami míč mezi tři tyče nenasměroval. Na druhé straně pak výhru hostů zpečetil Petr Vojtíšek, který tvrdou ránou prostřelil gólmana Říhu – 1:3.

Kapličtí stejně jako v předchozích ročnících první utkání sezóny výsledkově nezvládli. V premiéře vyhrál šťastnější a produktivnější tým. To štěstí, které Spartakovci neměli při Markově střele za stavu 0:0, to měli hosté při střele Milana Glazunova.

FK Spartak Kaplice – FC Westra Sousedovice 1:3 (0:1)

Góly: 59. Gondek (pen.) – 24. M. Glazunov, 59. T. Glazunov, 90. Vojtíšek. Rozhodčí: Náprava – Vican ml., J. Svoboda. DFA: P. Tupý. ŽK: 1:2 (Pál – Šilhan, Hrach). Diváků: 140.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, M. Hami, Gondek, Daniel (79. Kuchař), Čutka, Micák (67. P. Pulec), Divoký, F. Marek, Vaniš (46. Pál), Urazil.

Sousedovice: Šilhan – Masák, Krejčí, Hrach, Kohout, Marcinko, Benedikt, Duba, Vojtíšek (90. Věneček), M. Glazunov, T. Glazunov (89. Horňák).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec