Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kovářov vyrazil před historickou sezonou v I. A třídě na soustředění v rakouském Bad Leonfeldenu

 
středa, 14. srpna 2019, 13:03

Na závěr letní přípravy si nováček 1. A třídy krajské soutěže TJ ZD Kovářov odskočil do rakouského Bad Leonfeldenu, kde absolvovali hráči jak kondiční, tak i herní praxi. K tomu si pozvali i kondičního trenéra Jana Kubistu, profesionálního atleta a dnes především kondičního trenéra.

V Bad Leonfeldenu využívali tréninková hřiště a prostory velmi pěkného stadionu místního fotbalového oddílu. Na letním soustředění tu byla i pražská Sparta. „Celý letní kemp se velice vydařil, všichni byli s průběhem spokojeni a tak věříme, že mužstvo na soutěž dobře připraveno. Jedná se přeci o naši historickou sezónu,“ zhodnotil Jiří Jaroš, který točí trenérským kormidlem Kovářova v tandemu s Jiřím Novákem st.

Do přípravy se zapojily také dvě nové tváře, kapitán exkrajské Želče Michal Brůžek a kovářovský odchovanec Marek Smetana, který působil v Milevsku, v divizní Soběslavi a také v Dynamu České Budějovice. „Všichni věříme, že budou pro kovářovský fotbal velkým přínosem,“ řekl na adresu posil Jiří Jaroš.

Přáteský zápas v Loučovicích         

V sobotu sehráli Kovářovští přátelské utkání s účastníkem 1. B třídy v Loučovicích s místním Vltavínem a zvítězili 4:3 (střelci Jan Hubička 2, Marek Smetana, Miroslav Suchan). K tomuto utkání jeli z plné přípravy a splnilo vše, co se od něho očekávalo. V letní přípravě byli nejlepšími střelci Miroslav Suchan a Jan Hubička, oba zaznamenali po pěti gólech, a Michal Brůžek čtyři.

„Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům za vzorný přístup k přípravě a věřím, že budeme v historické sezóně pro Kovářov hrát důstojnou roli. Už se na vyšší krajskou soutěž 1. A třídu všichni moc těšíme,“ poznamenal Jaroš, který za celý tým zve do kovářovského areálu Na Hůrkách v sobotu 17. 8. od 10 hodin všechny příznivce na první mistrovské utkání s Lokomotivou České Budějovice.

Do Rakouska vyrazili: nahoře zleva kondiční trenér Jan Kubista, Lukáš Vlna, Marek Smetana, Jan Hubička, Rostislav Suk, trenér Jiří Jaroš, Jakub Svojše, Petr Jarošík a Tomáš Janeček, dole zleva Michal Brůžek, Milan Kvasnička, Vojtěch Baštýř, Miroslav Hendrych, Michal Jaroš, Miroslav Suchan, Jiří Novák mladší, Filip Škoch a Martin Faukner.

Napsal(a) TJ ZD Kovářov | Foto TJ ZD Kovářov