Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartický gólman Fučík dlouho odolával roudenským střelcům

 
úterý, 13. srpna 2019, 21:42

K poslednímu přípravnému přátelskému utkání zajížděly Bernartice k soupeři z předměstí krajského města. TJ Malše Roudné opustila krajský přebor a bude hrát druhou skupinu 1. A třídy. Bernartickým chyběli oba střelci z minulého utkání a na koncovce to bylo hodně znát. Pro obě mužstva to byla jistě kvalitní generálka na nadcházející soutěžní ročník.

Domácí začali zápas lépe a od počátku se tlačili k bráně svého soupeře. V 7. minutě zahrával trestný kop Hála a odražený míč od bernartické zdi zakončoval Kadlec, jeho střelu odvrátil bernartický gólman Tomáš Fučík na roh. V 10. minutě se již domácí poprvé radovali, aniž by se o to sami v zakončení postarali. Centrovaný míč totiž hlavičkoval do vlastní brány stoper Jakub Novák a trefil se přesně k pravé tyči bezmocného brankáře – 1:0.

Ve 13. minutě vymyslel zpětnou přihrávku Goretki na Kadlece, který napálil pravou tyč Fučíkovy brány. V 15. minutě zakončoval tentýž velmi aktivní hráč střelou nad bránu. Nejlepší hráč středu pole Hála vystřelil jen doprostřed brány ve 20. minutě a nenadělal příliš starostí bernartickému gólmanovi. Právě Hála kolmou přihrávkou poslal o minutu později do brejku Bendu, který pěknou střelou minul vzdálenější tyč. První ohrožení domácí brány, kterou v první půli střežil exligový Pavel Kučera, ohrozil z trestného kopu ve 23. minutě Staněk, jeho střelu však zkušený gólman odvrátil na roh.

Od této chvíle hosté srovnali hru a snažili se o vyrovnání. To se jim mohlo podařit po pěkné hlavičce Jakuba Nováka ve 26. minutě hry po kvalitním centru Patrika Brože z pravé strany, domácí gólman však jeho pokus chytil. Ve 29. minutě napálil jistě nejaktivnější ofenzivní hráč domácích Viktor Kadlec břevno Fučíkovy brány a míč se odrazil do pole. Po akci Kodrase a zakončovatele Bendy skončila střela druhého jmenovaného nad bránou. Ve 43. minutě po hezké kombinační akci hostů našel přihrávkou Staněk aktivního a nejlepšího hráče z Bernartic v poli Jakuba Nováka, který dobře vypálil a Kučera střelu reflexivně vyrazil. Poločas tedy skončil s jednogólovým vedením malšanů.

Výhru podtrhl dvougolový Vlk

Druhý poločas byl pak vyrovnanou záležitostí. Domácí prostřídali tři hráče, hosté na tom s počtem hráčů tak dobře nebyli a hráli ve shodném složení jako v první půli. V 51. minutě Zachařovu střelu k tyči vytěsnil bernartický gólman na roh. Kukrálovu střelu z dálky mladý Šimon Hošna v pohodě chytil. Neckář v 61. minutě vypálil a míč skončil vedle pravé tyče v autu. V 70. minutě trestný kop Trantiny odrazila pouze domácí zeď. O minutu později na druhé straně střelu Hály z pravé strany vyrazil Fučík na roh. Kadlec v 76. minutě střílel jen do náručí připraveného brankáře. Vlkova střelu z úhlu k bližší tyči vyrazil Fučík na roh.

O minutu později již Martin Vlk rozvlnil síť po kolmici od Kadlece – 2:0. V 81. minutě Staňkův pokus brankář Hošna vyrazil a v podstatě z protiútoku rozhodl a stanovil výsledek utkání opět Martin Vlk krásnou střelou k vzdálenější tyči – 3:0. V 90. minutě stojí za zmínku Neckářova šance z pravé strany, kterou výborný bernartický gólman v pohodě chytil.

Výsledek utkání je spravedlivým vyjádřením dění na hřišti a to domácí ještě díky nepřesné koncovce plno kvalitních šancí neproměnili, i díky opět skvělému výkonu bernartického gólmana Tomáše Fučíka. Hosté trochu doplatili na nedostatečný počet hráčů na střídání, ke konci zápasu za ně do pole nastoupil i jejich trenér Pavel Schorník. Utkání však bylo pro obě mužstva velmi poučné a zdá se, že jsou dobře připravena na zápasy nového ročníku soutěží.

První mistrovský zápas odehrají Bernartice ve Veselí nad Lužnicí v sobotu 17. srpna od 16:00 hodin. Roudné přivítá tentýž den od 13:30 hodin SK Lhenice.

TJ Malše Roudné – TJ Sokol Bernartice 3:0 (1:0)

Branky: 78. a 82. Vlk, 10. Novák (vlastní). Rozhodčí: Talíř – Mir. Pečenka, Syrovátka. ŽK: 2:2 (54. Kodras, 60. Zíka – 52. Smrčina, 60. Češka). Diváků: 60.

Roudné: Kučera (46. Š. Hošna) – Grigera, Hrouda, Cahyna (K), Zachař (57. Zíka) – Goretki (46. Fatura), Hála, Kadlec, Míča (46. D. Vogl), Dom. Kodras (57. Neckář) – Benda (57. Vlk). Trenér Marcel Tomášek.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Jakub Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Kukrál – Staněk, Psohlavec (84. Pavel Schorník), Ťupa (40. Vít Herink) – Tomáš Pražma (K) (67. Fedák). Hrající trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama