Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice pod staronovým trenérem opět vítězně

 
pondělí, 5. srpna 2019, 23:20

K druhému přípravnému přátelskému utkání zajížděly Bernartice ke svému soupeři do Chyšek, který skončil v uplynulém ročníku 1. B třídy na pěkném třetím místě a svou hrou dělal svým příznivcům radost. V prvním poločasu byli lepší hosté, i když na první gól se čekalo poměrně dlouho. Pak hosté zaznamenali dva po sobě, domácí ale gólem do šatny snížili skóre utkání. Ve druhé půli byli domácí a o něco aktivnější a nebýt skvělého bernartického gólmana, mohl být výsledek diametrálně odlišný. Přesto po nedorozumění v hostující defenzivní činnosti srovnali skóre zápasu a vypadalo to, že se soupeři rozejdou s nerozhodným výsledkem. Ke konci hrací doby se však hostům povedla parádní kombinační akce, na jejímž konci byl krásný gól z hlavičky bernartického šutéra.

Opatrné oťukávání obou soupeřů trvalo více než téměř čtvrthodinku bez větších brankových příležitostí na obou stranách. Centrovaný míč Pěchoty z levé strany v 18. minutě zakončil Buriánek jen vedle levé tyče Hoferkovy brány. Střela zkušeného Jana Málka svůj cíl také nenalezla a skončila nad břevnem. Ve 20. minutě vyzval ke skórování Pěchota z levé strany přízemní přihrávkou Staňka, ten však balón na zadní tyči netrefil. To si zopakovali oba aktéři o tři minuty později tentokráte vzduchem, avšak efekt byl shodný.

Ve 32. minutě unikl zprava Buriánek, jehož přihrávku zakončil Pěchota střelou nad bránu. Dobrou střelu Smrčiny o dvě minuty později vytěsnil Hoferek na roh. Poté do sítě nesměřovala ani Šimákova střela, která skončila jen vedle bližší tyče. Ve 37. minutě se hosté po mnoha příležitostech dočkali první trefy. Smrčina vysunul přesnou kolmicí napravo nabíhajícího Staňka, ten pronikl až k brankové čáře, na jeho přesnou přízemní přihrávku si naběhl Tomáš Pěchota, do opuštěné brány lehce dorazil míč a načal brankový účet zápasu – 0:1. Ve 41. minutě si to dvorní nahrávač utkání Daniel Smrčina zopakoval, vysunul kolmicí středem nabíhajícího kanonýra Adama Rakovana, který pokračoval osamocen v tažení na chyšeckou bránu a trefil se parádně – 0:2.

Domácí to ale do konce půle nezabalili a zkušený exmilevský Václav Kosík, se kterým měla bernartická defenzíva asi největší problémy, unikl a přihrál od brankové čáry podél celé brány Šimákovi, ten zpětnou přihrávkou oslovil Ondřeje Vačlenu, pro něhož nebyl velký problém zaznamenat gól do šatny – 1:2.

Rakovan odmítl remízu

Druhá půle již měla poněkud odlišný charakter. Na počátku druhé části utkání měli hosté velkou šanci svůj náskok zvýšit, ale nezadařilo se. Domácích bylo na hřišti jakoby více a přehrávali zkušené hosty v touze po lepším výsledku. Nebýt skvěle chytajícího Tomáše Fučíka v bernartické bráně v dalším průběhu zápasu, asi by skóre utkání vypadalo poněkud jinak.

Ve 48. minutě střílel zleva Rakovan jen do dobře vyběhnutého chyšeckého gólmana Hoferka a odražený míč neuklidil do sítě Kukrál, jeho střela totiž skončila jen nad bránou. V 50. minutě střílel Lukáš Prášek z dobré vzdálenosti jen nad bránu. O minutu později byl ve velké šanci Špánek a mohlo být srovnáno. Jeho hlavičku však Fučík reflexivně vytáhl na roh. V 61. minutě střelu Václava Kosíka doprostřed brány bernartický gólman lapil.

Pak nastala, dalo by se říci, patnáctiminutová odpočinková fáze hry, bez větších šancí na obou stranách s tím, že domácí měli míč více na svých kopačkách. V 75. minutě využil exmilevský Jan Málek zaváhání soupeřovy obrany, získal míč, trefil se přesně k levé tyči bernartické brány a srovnal skóre utkání – 2:2.

Když už se zdálo, že utkání skončí plichtou, povedla se hostům v 86. minutě parádní kombinační akce. Domácí obraně unikl zleva dobře hrající Pěchota, na jeho centr si naskočil Adam Rakovan a přesnou hlavičkou trefil parádně vzdálenější šibenici chyšecké brány – 2:3. O dvě minuty později mohlo pro hosty být ještě lépe, avšak Rakovanova střela z pravé strany skončila jen těsně vedle vzdálenější tyče v autu za brankovou čárou. V zajímavém utkání byli nakonec šťastnější hosté, určitě byli spokojeni i diváci s předvedenými výkony obou mužstev.

Generálku na novou sezónu odehrají Bernartice v sobotu 10. srpna od 17 hodin v Roudném.

 

FC Chyšky – TJ Sokol Bernartice  2:3 (1:2)

Branky: 44. Ondřej Vačlena, 75. Jan Málek – 41. a 86. Adam Rakovan, 37. Pěchota. Rozhodčí: Pavel Pávec. Hráno bez karet. Diváků: 70.

Chyšky: Hoferek – Petřík, Vaverka, Rost. Vačlena, Ondřej Brož – Jiří Barda, Jan Málek, Mir. Kukač, Václav Kosík – Ondřej Vačlena, Šimák. Střídali: Michal Kosík, Lukáš Prášek, Špánek, Lívanec. Trenér Bohuslav Hanus.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož (68. Fedák), Trantina, Ťupa, Tomáš Češka – Kukrál, Smrčina (61. Petr Kolář) – Staněk (46. Psohlavec), Martin Buriánek (65. Tomáš Pražma), Pěchota – Adam Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

 

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák