Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice smetly poslepovanou sestavu Hradiště

 
úterý, 30. července 2019, 14:05

V prvním přípravném přátelském utkání se střetly Bernartice na domácím trávníku s ambiciózním mužstvem z Hradiště, které skončilo v uplynulém ročníku B třídy na pátém místě. Nepřijeli ovšem v optimální sestavě a chybělo jim osm hráčů základu. Doplněni šikovnými dorostenci však nepůsobili špatným dojmem. Ve vcelku vyrovnaném prvním poločasu, ke konci dostali v průběhu tří minut tři góly a výsledek první půle pro ně byl dost krutý. Ve druhém poločasu jim již docházely síly, neboť měli na střídání pouze jednoho hráče. Když se jim zranil jeden v první půli, neměli již možnost použít další. Domácí nasadili do druhé půle tři čerstvé hráče a hosté již nestačili odolávat trvalému náporu domácích. Hosté tedy odjeli ze zápasu s debaklem, ale do čtyřicáté minuty první půle s vědomím, že se soupeři herně vyrovnali.

První solidní akce domácích skončila gólem již v 5. minutě. Rakovan unikl na pravé straně svému strážci, přihrál na zadní tyč zcela volnému Tomáši Pěchotovi, který míč dorazil do prázdné brány – 1:0. Ve 24. minutě po přihrávce Staňka z levé strany zakončoval Pěchota, jeho střelu vyrazil mladičký hradišťský gólman Doležal na roh. Střelecký pokus novice v domácí sestavě Tomáše Pražmy odvrátil zkušený stoper David Pichlík na rohový kop. Ve 36. minutě vypálil Blažek z levé strany k vzdálenější tyči a jen kvalitní zákrok domácího gólmana Tomáše Fučíka zabránil vyrovnání skóre utkání. Další střelu Mály z dálky bernartický gólman v pohodě chytil.

Pak se domácí nedechli k závěrečnému náporu v první půli a pouze jeden ze čtyř pokusů neskončil v síti. Ve 39. minutě Staňkovu střelu z pravé strany Doležal vyrazil a dorážka Rakovana skončila vedle vzdálenější tyče. O minutu později unikl stoper Novák a jeho přihrávka na nabíhajícího Tomáše Pěchotu byla přesná a ten koncovkou okopíroval svůj první gól – 2:0. Ve 42. minutě Novák vysunul do samostatného nájezdu Tomáše Pěchotu, který již věděl co s míčem udělat a završil tím svůj čistý hattrick – 3:0. O minutu později zakončil tříminutový střelecký koncert po hezké fotbalové akci, na jejímž počátku byl stoper Jakub Novák, přes Pěchotu, zkušený šutér Adam Rakovan a stanovil tím skóre prvního poločasu na – 4:0.

Po Pěchotovi dosáhl na hattrick i Rakovan          

Ve druhé půli pak kralovali již pouze domácí, na další gól v soupeřově síti se ale čekalo skoro půlhodinku. Střela Staňka z trestného kopu v 63. minutě skončila pouze v hostující zdi. O minutu později nastřelil Kukrál levou tyč hradišťské brány. V 69. minutě napálil Rakovan naopak pravou tyč. Druhý aktivní stoper domácích Trantina v 71. minutě unikl obraně a přesnou přihrávkou na přední tyč vybídl Adama Rakovana ke skórování, ten nabídkou nepohrdl a zvýšil stav utkání na – 5:0.

V 73. minutě měli šanci i hosté po přihrávce Zabloudila z levé strany hlavičkoval Čarek nad Fučíkovu bránu. Rakovan po akci Staňka z pravé strany v 76. minutě hlavičkoval na zadní tyči, Doležal míč vytáhl na roh. O minutu později se domácím podařilo skórovat pošesté. Pěchotův centr z rohového kopu hlavičkoval na přední tyči přesně Karel Trantina a rozvlnil síť za Doležalovými zády – 6:0. O dvě minuty později zahrával Psohlavec trestný kop. Míč se od zdi odrazil k Adamu Rakovanovi, který míč napálil do sítě a zaznamenal také hattrick – 7:0. Tomáš Pražma v 86. minutě přihrál do šance Rakovanovi, který z levé strany tentokrát střílel pouze vedle bližší tyče. Poslední gól zaznamenal Tomáš Pražma, kterého vysunul kolmicí, dnes dvorní nahrávač na domácí góly Jakub Novák – 8:0.

Utkání skončilo výraznou výhrou domácích. Hra hradišťských mladíků ale špatná nebyla, pokud byli při síle. Určitě má trenér v dalších letech na čem stavět.

TJ Sokol Bernartice – TJ Hradiště 8:0 (4:0)

Branky: 5., 40. a 42. Pěchota, 43., 71. a 79. Adam Rakovan, 77. Trantina, 88. Tomáš Pražma. Rozhodčí: Michal Ťupa. Hráno bez karet. Diváků: 75.

Bernartice: Tomáš Fučík – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Ťupa, Smrčina – Staněk, Tomáš Pražma, Pěchota – Adam Rakovan. Střídali: Psohlavec, Petr Kolář, Kukrál. Trenér Pavel Schorník.

Hradiště: Doležal – Bureš, Petr Valach, David Pichlík, Zabloudil – Kurčík, Mála, Suk, Nimburský – Veselý, Blažek. Střídal: Čarek. Trenér Vlastimil Klusoň.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák