Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nadšeně hrající Trhové Sviny zdolaly Jankov

 
pondělí, 22. července 2019, 17:35

Více energie, více chuti a více kvality v zakončení. To zdobilo výkon Spartaku Trhových Svinů v nedělním přípravném utkání proti Jankovu. Favorit duelu působil unavenějším dojmem, kupil velké množství chyb, čehož rychlonozí fotbalisté Spartaku dokázali potrestat. Suma sumárum, Trhové Sviny si připsaly po výhře 3:1 cenný skalp proti celku z vyšší soutěže.

Jankov v sestavě opět bez obou letních posil Smékala a Lovičky začal aktivněji a držel častěji míč na kopačkách. Do prvního vážnějšího zakončení se dostal Dolejšek, ale jednak se pískal ofsajd, ale křídelní hráč zelenobílých branku z malého vápna stejně přestřelil.

V 18. minutě to byl znovu Dolejšek, kterého krásnou kolmicí vysunul Lošek, kdo se řítil do velké šance. Tentokrát mířil dobře pod nohy gólmanu Popovičovi, avšak překonat ho nedokázal. Domácí zahrozili poprvé ve 20. minutě dvojicí Macák - Chromčák, jenže druhý jmenovaný zamířil z dobré pozice nad branku. Hned o minutu později posadil Kollár centr na hlavu Predigera, skóre zůstalo i tak bezbrankové.

Na přípravné střetnutí solidní divácká návštěva stadionu v Trhových Svinech se dočkala prvního gólového úspěchu až v 33. minutě. A k radosti domácích fandů se o něj postarali hráči Spartaku. Jmenovitě David Brůha, který využil chyby hostující defenzivy. Ta ve vlastním pokutovém území spustila Tiki-taku, jenže té do kvalit španělské Barcelony ještě něco málo chybělo a toho domácí středopolař využil k otevření skóre - 1:0. Jankovští měli do poločasové přestávky dvě šance, jak výsledek srovnat. Nejprve Popovič zneškodnil Šebelkovu příležitost po pěkném Kollárově pasu, ve 40. minutě zase po individuální akci pálil nad branku Popelka.

Tečku napsal gólový centr

Druhý poločas byl, možná překvapivě, v režii Svinů. Na místo snahy Jankova o otočení výsledku byl k vidění sympatický výkon svěřenců Martina Píska. Hosté se prali sami se sebou a často působili spíše komicky. V 56. minutě se už z gólu radoval Chromčák, jenže předčasně. Za již překonaným Hučíkem zaskočil na brankové čáře stoper Kroneisl. V 58. minutě se do rychlého brejku dostal Troup, ale v dobré šanci ho vychytal Hučík. Dobrou pasáž korunovaly Trhové Sviny v 67. minutě druhou brankou, kterou jim však zase připravili sami hosté. Ti darovali míč na malém vápně Martinu Valutovi, který jím nepohrdl a prostřelil Hučíka - 2:0.

Jenže hned o minutu později Fajtl krásným pasem vysunul Pavla Beránka, ten s chladnou hlavou obstřelil K. Brůhu a snížil na 2:1. Tím trošku akcie Jankova pozvedl, což vycítili sami hráči a zvýšili otáčky. Vyrovnat se nepodařilo Kollárovi, jenž otestoval pozornost Brůhy střelou ze střední vzdálenosti. V 79. minutě se efektně na hranici šestnáctky uvolnil Šebelka, jeho následné střele chyběla přesnost. Hned vzápětí měl Šebelka obrovskou možnost, ale pokus o lob Brůhy mu nevyšel dle představ, dorážka Rytíře skončila půl metru vedle tyče poloodkryté branky.

A tak místo vyrovnání přišel gól na druhé straně. Petr Chromčák "povedeným nepovedeným" centrem od postranní čáry zaskočil všechny na stadionu včetně Hučíka - 3:1. Jankov mohl ještě skóre korigovat. V 84. minutě Bürgerův přímý kop proletěl těsně kolem šibenice, v poslední minutě se po Kroneislově přiklepnutí netrefil z dobré pozice Beránek. Spartak hrál s větší chutí, využil chyb v hostující defenzivě a vyhrál zcela zaslouženě.

Další utkání odehraje SK Jankov ve čtvrtek 25. 7. 2019 od 18:00 hodin v Lipí s SK Slavia ČB.

TJ Spartak Trhové Sviny – SK Jankov 3:1 (1:0)

Branky: 33. D. Brůha, 67. Valut, 81. Chromčák - 68. Beránek. Rozhodčí: Ovčáček - Bartůněk, Studený. Bez karet. Diváci: 60.

T. Sviny: Popovič (46. K. Brůha) – Gažák, Zatloukal, Tomek, Perfoll - Kolář, Kodras, D. Brůha, Novák – Macák, Chromčák. Střídali: Troup, Valut, Smoleň, Štrachal, Petr.

SK Jankov: Hučík – Bürger, Lošek, Kroneisl, Popelka – Dolejšek, Fajtl, Kollár, Šebelka, Beránek – Prediger. Střídali: Honner, Jirkovský, Klíma, Rytíř.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová