Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krajský fotbal rozlosoval novou sezonu 2019/20

 
úterý, 25. června 2019, 14:32

V pondělí 24. června se v sále Vysoké škole technické v Českých Budějovicích konal losovací aktiv Jihočeského KFS pro soutěžní ročník 2019/2020. Po předloženém návrhu rozdělení přihlášených oddílů do soutěží ještě došlo na změnu obsazení v I. B třídě mužů a u některých mužstev k prohození losovacích čísel. Byly prezentovány také novinky týkající se nadcházející sezóny včetně změn pravidel fotbalu.

Než došlo na samotné losování, tak byly předány poháry vítězům soutěží od kategorie přípravek až po krajský přebor mužů. S prázdnou neodešly ani vítězné celky soutěže slušnosti v I. A a I. B třídách (Semice, Meteor Tábor, Kaplice, Čkyně, Větrovy a Třebětice). Ceny předávali předseda KFS Jan Jílek a předseda komise mládeže Jiří Hrbáč.

Zástupce STESu představil projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal, který běží už osmým rokem (více zde). Pak si vzal slovo na doporučených 20 minut (jenom o šest přetáhl, jak s úsměvem poznamenal sekretář Eibl) předseda Pravidlové komise FAČR Jiří Kureš, který obeznámil činovníky klubů se změnami pravidel od 1. 7. 2019. Tou nejpodstatnější je změna rozehrávání výkopu od branky, míč už nemusí opustit šestnáctku, ale spoluhráč jej může převzít uvnitř. Při střídání může hráč opustit hrací plochu v nejbližším možném místě. Karetní trest může už obdržet i osazenstvo na střídačce, pokud nebude znám provinilec, obdrží místo něj červenou kartu vedoucí mužstva. Pokud ve zdi stojí tři a více hráčů musí být protihráč vzdálen metr od nich, aby se předešlo strkanicím. Ruka se píská pouze v případě, když je nastřelená od ramene nahoru. To jen v krátkosti. Rozhovor s Jiřím Kurešem na téma pravidlových změn přineseme během července.

V anketě pro oddíly hrající soutěže mužů KFS pro nacházející sezonu se zavedením penaltového rozstřelu v případě nerozhodného výsledku 19 zástupců souhlasilo, 68 bylo proti. Penalty zjevně nemají na jihu Čech šanci… Petr Tupý, odborný specialista KFS, informoval o natáčení videopřenosů z KP a I. A třídy a správném nastavení kamery, aby byl přenos v dostačující kvalitě. 

Bavorovice nahradilo béčko T. Svinů

Předseda KFS Jan Jílek informoval o nově zavedené novince „vykoupení“ hráče, který byl vyloučen po dvou žlutých kartách. Pokud klub za něj do středy uhradí poplatek dva tisíce korun pro KP, tisíc pět set pro I. A a tisíc pro I. B třídu, může v dalším utkání nastoupit. Tuhle možnost mohou kluby využít dvakrát do roka, jednou na podzim a na jaře. 

O rozlosování krajských soutěží jsme vás s předstihem informovali (zde). Na změnu došlo v A skupině I. B třídy. Mariner Bavorovice stáhl svou přihlášku kvůli nedostatku hráčů. Minimálně tuhle sezonu si dá pauzu a nebude startovat v žádné soutěži. Náhradníkem se stal čtvrtý tým okresu Č. Budějovice, béčko T. Svinů. Místopředseda STK František Šafránek projel s kluby přidělená losovací čísla. Došlo na pár kosmetických změn u hracího dne či času, čísla si prohodily v KP mužů Táborsko B s Lomem, hrající oba na Svépomoci. Pro nezájem oddílů se po dlouhých letech neuskuteční Český pohár mužů ani dorostu.

Na závěr poděkoval předseda Jan Jílek za klidný průběh a závěr uplynulého ročníku a popřál činovníkům hodně štěstí do nové sezony. Sekretář Vladimír Eibl k tomu dodal, že nepamatuje, aby v závěrečném kole, kdy šlo většinou o postupy a sestupy, byly v krajských soutěžích uděleny jen dvě červené karty. Z toho jedna brankáři za ruku mimo pokutové území.

Nová sezóna začne v sobotu 10. srpna 2019 úvodním kolem krajského přeboru mužů, o týden později zahájí oblastní I. třídy. Skončí 17. listopadu 15. kolem KP.

SLOŽENÍ SOUTĚŽŮ MUŽŮ 2019/20

KRAJSKÝ PŘEBOR

1. Jankov, 2. Český Krumlov, 3. Lom (hř. Svépomoc), 4. Dražice, 5. Milevsko, 6. Osek, 7. Rudolfov, 8. Třeboň, 9. Protivín, 10. S. Ústí, 11. Táborsko B (hř. Svépomoc), 12. Lažiště, 13. Blatná, 14. Strakonice, 15. Čimelice, 16. Olešník.


I. A TŘÍDA, SKUPINA A

1. Olešnice, 2. Vimperk, 3. Sousedovice, 4. Nová Ves, 5. Semice, 6. Vodňany, 7. Lhenice, 8. Velešín, 9. Roudné, 10. Čt. Dvory, 11. Prachatice, 12. Planá u ČB, 13. Kaplice, 14. T. Sviny.

I. A TŘÍDA, SKUPINA B

1. Veselí, 2. Bernartice, 3. Meteor Tábor, 4. Slavia ČB, 5. Loko ČB, 6. Lišov, 7. Týn, 8. Hluboká, 9. Ševětín, 10. Chýnov, 11. Kovářov, 12. N. Včelnice, 13. Dačice, 14. Nemanice.


I. B TŘÍDA, SKUPINA A

1. Loučovice, 2. Frymburk, 3. Sedlec, 4. Zl. Koruna, 5. D. Dvořiště, 6. T. Sviny B (hř. Slavče), 7. Hrdějovice, 8. Boršov, 9. Roudné B, 10. Netolice, 11. K. Újezd, 12. Dříteň, 13. Chvalšiny, 14. Větřní.

I. B TŘÍDA, SKUPINA B

1. Sedlice, 2. Stachy, 3. Čkyně, 4. Cehnice, 5. Bělčice, 6. Střelské Hoštice, 7. Vacov, 8. Volyně, 9. Kestřany, 10. Husinec, 11. Prachatice B (Záblatí), 12. Strunkovice, 13. Osek B, 14. Dražejov.

I. B TŘÍDA, SKUPINA C

1. Hradiště, 2. Kluky, 3. Božetice, 4. Řepeč-Opařany, 5. Ml. Vožice, 6. Větrovy, 7. Želeč, 8. Březnice, 9. Sepekov, 10. Chyšky, 11. Mirovice, 12. Milevsko B, 13. Planá/Luž., 14. Chotoviny.

I. B TŘÍDA, SKUPINA D

1. Studená, 2. Ledenice, 3. N. Bystřice, 4. Mladé, 5. Buk, 6. D. Bukovsko, 7. Třeboň B (hř. Břilice), 8. K. Řečice, 9. Suchdol, 10. Neplachov, 11. Č. Velenice, 12. Slavonice, 13. Třebětice, 14. Lomnice.

Poznámka: postupující z okresních přeborů - nováčci krajské soutěže (I. B třídy) - jsou označeni červeně.


Shrnutí sezony 2018/19

První Olešník nereflektoval na postup, divizi vzaly druhé Katovice. Sestoupily Hluboká a Roudné. Želeč se přihlásila do I. B třídy. Z divize spadlo jen poslední Táborsko B.
Do KP postoupily vítězné celky Lažiště (sk. A) a Sokola S. Ústí (B), ze čtvrtého místa po odmítnutí ostatních Junior Strakonice (A). Sestoupily Větřní a Bavorovice (oba A), Planá n. Luž. a Milevsko B (oba B).
Z I. B třídy si zajistily postup Kaplice (A), Sousedovice (B), Kovářov (C) a Olešnice (D), z druhého místa ve sk. A Velešín (nejvíce bodů na druhých místech).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michal Průcha