Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves podruhé obrala o body první Lažiště

 
středa, 19. června 2019, 17:49

V posledním kole zajížděl již jistý účastník KP FK Lažiště na hřiště dalšího nováčka z Nové Vsi. Kdo by před sezónou býval řekl, že to bude souboj prvního s druhým. V celkem poklidném utkání rozhodli v závěru domácí brankou, kterou viděl pouze jeden účastník tohoto utkání. Tímto kontraverzním rozhodnutím se tak domácí radovali z druhého vítězství ve vzájemném utkání a udělali radost loučícímu se trenérovi Pekárkovi.

V samotném utkání se museli domácí obejít bez střelce Procházky a nemohlo tak dojít k přímému souboji o korunu krále střelců této skupiny, o kterou bojoval s Vokatým a Gutheisem z Větřní. Hostům chyběli dlouhodobě zraněný kapitán Macek, dále zranění Málek a Jak. Rauscher a i zkušený stoper Bízek.

Utkání začalo hodně opatrně a v úvodu bylo na obou stranách vidět hodně nepřesností. Domácí se snažili spíše balony nakopávat na oba útočníky, což jim moc nevycházelo a hostům se nedařila kombinace. Tudíž bylo šancí na obou stranách opravdu poskrovnu. Až v 17. minutě se urodila první akce stojící za zaznamenání. Vokatý se dvakrát vyměnil balon s Pěstou, dostal se až do vápna, kde ho stáhl Boháč, a pískala se penalta. K té se postavil sám postižený a přesnou střelou do šibenice otevřel skóre.

Ve 23. minutě mohlo být vyrovnáno. Bednár ztratil při rozehrávce balon, Prokop ho poslal na volného Neumanna, který z dobré příležitosti přestřelil Vašurovu branku. Hned za minuty si naběhl na centr z pravé strany Prokop, ale hlavou také nezamířil přesně. To bylo od domácích v první poločasu vše. Hosté začali přesně kombinovat a domácí obraně dělali velké problémy. Ve 32. minutě vysunul Volmut Sedláčka, který předložil balon Linhartovi, ale jeho tvrdou střelu vyrazil pohotový Bartizal.

Další pohledné kombinační akce nebyly dotaženy. Až ve 44. minutě si naběhl na přetažený Volmutův centr Makoš, aby ho vrátil pod sebe na Vokatého a ten tvrdou střelou pod břevno prostřelil Bartizala podruhé. Do šaten tak šli spokojenější hosté, kteří měli zaslouženě dvoubrankový náskok. V prvním poločasu byli lepším týmem a skóre mohlo být ještě vyšší.

Druhá půlka patřila domácím

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí. Hned ve 46. minutě se prodral do vápna Vávra, ale Vašura stačil jeho střelu vyrazit nohou do bezpečí. Ve 47. minutě se domácí již dočkali. Přetažený centr vrátil do vápna Neumann a Holý hlavou snížil na 1:2. Za dalších pět minut se do šance po přiklepnutí Neumannem dostal Prokop, ale po kličce Vašurovi nestačil zakončit do odkryté branky. V 59. minutě bylo vyrovnáno. Prokopovu střelu sice Vašura vyrazil, ale na dorážku Jiránka byl již krátký.

V 64. minutě zahrozili hosté. Hrbkovu střelu zblokovala domácí obrana k Sedláčkovi, který přiťukl balon na Linharta, ale jeho tvrdou střelu vyrazil Bartizal. Hosté postupně prostřídali všechny náhradníky, kteří si v sezóně tolik nezahráli a na jejich sehranosti to bylo znát. V tu chvíli chyběla na hřišti více jak polovina hráčů z ideální sestavy. V 72. minutě přiťukl hlavou Prokop na Nováka, ale opět se blýskl Vašura.

Vše nasvědčovalo tomu, že utkání skončí zaslouženou remízou. Jenže osud tomu nechtěl. V 89. minutě M. Vašura pokazil rozehrávku, Novák přesným centrem našel střídajícího Beneše, který trefil hlavou břevno hostující branky. Od břevna se odrazil míč do tyče a těsně před brankovou čáru, odkud ho dostal Vašura do bezpečí. Pomezní rozhodčí Boček ale viděl vše jinak (snad jediný na stadionu). Dle něho byl balon již za brankovou čárou, což z fyzikálního hlediska nebylo ani možné, a branku, která ve skutečnosti nebyla, uznal. Poté se pět minut diskutovalo, aby po rozehrávce rozhodčí utkání ukončil.

Domácí se tak rozloučili s domácím publikem výhrou a s možností postoupit do KP z druhého místa. Na tu však nakonec nekývli. Dokázali Lažišťské dvakrát porazit, byť ti cítili u obou porážek pocit křivdy. I přes dvě vítězství ve vzájemných zápasech ztratila Nová Ves na druhém místě nakonec sedm bodů. V tomto zápase byli hosté lepší první půli, ve druhé tahali za delší konec zase domácí.

U domácích odehrál kvalitní zápas Janeček a zejména v první půli je podržel Bartizal, u hostů se zaskvěl dvěma góly Vokatý, který vyhrál (společně s Gutheisem) nejlepšího střelce soutěže. Dále se utkání vyvedlo na stoperu zkušenému Albertovi a v brance, zejména druhou půli, zachytal Vašura.

TJ Nová Ves – FK Lažiště 3:2 (0:2)

Branky: 47. Holý, 59. Jiránek, 89. Beneš – 17. (pen.) a 44. Vokatý. Rozhodčí: Cigáň – Boček, Saidl. ŽK: 1:0 (Vávra). Diváků: 80.

Nová Ves: Bartizal – Vávra, Boháč (43. Holý), Pech, Kohout – Neumann, Trejbal, Janeček, Novák – Jiránek, Prokop (75. Beneš). Trenér Pekárek.

Lažiště: O. Vašura – Bednár (46. Ostadál), Hojdekr, Albert, Jar. Rauscher – Makoš, Volmut (71. M. Vašura), Vokatý, Sedláček – Pěsta (53. Hrbek), Linhart (67. Stupár). Trenér Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Michaela Vrábková