Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalové drama vrcholí. Kdo dostane padáka?

 
pátek, 14. června 2019, 22:57

Fanoušci kulatého nesmyslu půjdou v sobotu do ochozů kolem zelených trávníků o něco vzrušenější, než o předchozích zápasech. Rozhodně alespoň tam, kde půjde o hodně – o postup či o záchranu. Poslední kolo mají na programu krajské soutěže ročníku 2018/19.

Krajský přebor

V krajském přeboru je o prvenství již rozhodnuto dávno. Jde však o záchranu. Situace na chvostě tabulky je pořádně zamotaná. O bytí či nebytí usiluje pět mužstev. Klidně spát zatím nemohou v Želči, na Rudolfově, v Blatné a zejména na Hluboké a v Dražicích.

Až na Rudolfov, který hostí s předstihem udržený Protivín, cestují ostatní celky na půdu soupeřů, kde se jim během sezony tolik nedařilo. Hluboká se vydá do Milevska, Dražice s loňskými záchranářskými zkušenostmi do Čimelic, končící Želeč do Oseka a nováček Blatná na půdu posledního Roudného. Všichni musí získat tři body. Hluboká a Dražice (oba 30 bodů) navíc spoléhat na klopýtnutí dalších aspirantů sestupu. Záchranu tedy už nemají ve svých rukou. Maximálně mohou nasbírat 33 bodů. Zajímavě vypadají i vzájemná utkání – Dražice – Hluboká 3:0 a 1:1, Blatná – Hluboká 1:1 a 4:1, Dražice – Blatná 4:2 a 3:3.

I. A třída

V I. A třídách jsou jména vítězů a postupujících známa, i když dodatečně může dojít na postup z druhého místa za předpokladu, že Želeč (příští ročník nechce přihlásit) bude v KP mimo sestupových příček. Skupinu A vyhrálo Lažiště, skupinu B poprvé v historii Sokol S. Ústí, který se po roce a smolném sestupu opět vrací do krajského přeboru.

Jasno není zcela v otázce sestupujících, které dva ze tří ohrožených (Loko ČB, Meteor Tábor a Planá n. Lužnicí) doprovodí do B třídy Větřní, Bavorovice a Milevsko B. Hodně nahnuté to má předposlední Planá s 24 body (hostí Týn), o dva víc má totiž čekanický Meteor a pokud porazí v domácím prostředí N. Včelnici, bude slavit záchranu. Nemusí se ani ohlížet na výsledek Lokomotivy ČB (25 bodů) s Vimperkem ve skupině A.

I. B třídy

Až poslední kolo rozhodne o zbývajících dvou vítězích I. B třídy, kteří budou společně s Kaplicí a Sousedovice účinkovat ve vyšší soutěži.

Kovářov o dva body vede skupinu C před Mladou Vožicí a hraje v Hradišti, kde mu stačí zásluhou lepších vzájemných zápasů s Mladovožickými (6:4 a 1:1) i remíza.

Ve 13členné skupině D si dělají naděje hned tři kluby. První místo drží Olešnice (45 bodů), ale už má dohráno. Ve druhé půlce jara se rozehrál Suchdol a ztrácí na první Olešnici jen bod. Pokud porazí v hraničářském derby Č. Velenice, poskočí do čela. Naděje si může dělat i třetí Lomnice (43), ale jen za předpokladu, že Suchdol, který dvakrát porazila, nevyhraje ve Velenicích.

Vyřešená je situace s osmičkou sestupujících na posledních dvou místech z každé skupiny do svých okresů. S ohledem na vývoj závěru soutěží byl v zájmu regulérnosti nařízen STK Jč. KFS jednotný začátek utkání závěrečného kola.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle