Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborský Meteor si říkal o vyrovnání, bod jistoty ale v Chýnově nezískal

 
středa, 12. června 2019, 11:54

V okresním derby zavítalo mužstvo Meteoru Tábor na hřiště favorita do sousedního Chýnova a po bojovném a srdnatém výkonu tu zanechalo velmi dobrý dojem, bohužel pro něj bez bodového zisku. Domácí celek, kterému opět chyběly zraněné opory Mládek, Mareš a Václ. Hruška (ten se objevil na hřišti až během druhého poločasu), se tentokrát nedostal za celý zápas do svého obvyklého tempa a tříbodový zisk mu zajistil po krásné individuální akci gólem do šatny devatenáctiletý Jan Hladík.

Za krásného slunečního počasí se hrál od úvodních minut vyrovnaný zápas. Domácí zahrozili hned ve 4.min., kdy na nebezpečný centr D. Havlíka jen těsně nedosáhl před hostující brankou Král. V 17. a 19.min. vyzkoušel dvakrát pozornost hostujícího brankáře Klejny domácí Ursacher, ale ten si s jeho pokusy hravě poradil. Ve 26.min. poprvé zahrozili hosté, když střela Švejdy byla na poslední chvíli zblokována domácími obránci. Ve 33.min. to zkoušel ze dvaceti metrů chýnovský Štiller, ale Klejna předvedl velmi efektní zákrok a jeho nebezpečnou a pohotovou střelu ukryl v rukavicích.

Domácí se stále více dostávali do šancí a ta J. Hrušky ze 37.min. volala po úvodním gólu, ale domácí kapitán v tomto utkání z výborné pozice přestřelil. A pak přišla již zmiňovaná 42.min. a krásný fotbalový moment, kdy si vybojoval J. Hladík na polovině hřiště míč, obešel dva protihráče a nádhernou střelou na zadní tyč nedal Klejnovi sebemenší šanci zakročit.

Druhý poločas začal výbornou akcí domácího D. Havlíka, který našel zpětnou přihrávkou Vl. Hrušku, ale jeho střela placírkou se do branky těsně nevešla. Od 60.min. se začali prosazovat hosté, kteří přijeli s velkým odhodláním vybojovat v Chýnově potřebný bod zaručující záchranu. V 62.min. si také vytvořili stoprocentní gólovou šanci. Po vyšachování domácí obrany se dostal k míči na hranici pokutového kopu osamocený Švejda, ale z otočky těsně minul Průšovu branku. Hned o dvě minuty později to zkusil ze dvaceti metrů Jakub Pípal a prudký projektil šel těsně nad domácí brankou.

Meteoráci neměli přesnou mušku

Pak se dostali do několika náznaků šancí zase domácí hráči. Nejdříve v 67.min. Vl. Hruška, který nedotáhl nebezpečný brejk až do konce a za zakrátko po šikovném přiťuknutí Krále vysoko přestřelil Štiller. V 71.min. se pak dostal do sólového úniku Král, běžel zcela sám na Klejnu, ale ten jeho úmysl přečetl a střelu k tyči bravurně zneškodnil. V 74.min. měl vyrovnání na noze opět Jakub Pípal, který se ocitnul v další gólové šanci, ale znovu nezamířil přesně. V 79.min. nastřelil po ideálním centru Vl. Hrušky hlavou pravou tyč táborské branky domácí Král a míč po odrazu od tyče pak ukryl v náručí na zemi ležící táborský gólman. V 82.min. se opřel zdálky do míče Svatek, jehož střela opět jen těsně minula domácí branku a ve velmi dobře zaplněných ochozech (140 diváků) to jen zahučelo.

Poté se připomněla velká domácí opora v brance Průša, který dvakrát včasným vyběhnutím hasil rodící se šance hostů. V 85.min. nastala velká trma vrma před domácí brankou, ale ani z této šance nedokázali hosté dotlačit míč do Průšovy branky. V poslední minutě šel na rohový kop i gólman Klejna, ale domácí již čisté konto i s trochou štěstí uhájili. Dostali se v sezóně před posledním šlágrem kola za týden na hřišti Sokola Sez. Ústí již na 53 bodů, a to je historicky nejvyšší počet bodů v mistrovské sezóně v krajských soutěžích.

Petr Holota, trenér Chýnova: „Opět jsme se museli obejít bez několika zraněných hráčů, ale na to se nechci vymlouvat. Zase alespoň zapojujeme do hry vlastní odchovance, což je pro budoucnost chýnovského fotbalu jenom dobře. Od nás to byl bojovný a taktický výkon s mezihrou vzadu, ale chtěl bych vyzdvihnout výkon hostů, kteří názorně předvedli, jak se bojuje o záchranu. Jejich hráči hráli nadoraz a my jsme se museli obávat o výsledek až do posledních vteřin. Nerozhodný výsledek by byl asi dnes spravedlivější. Byl to zcela jiný zápas, než na podzim na půdě soupeře, kde jsme vysoko zvítězili. A všichni se těšíme na poslední zápas v sobotu na hřišti postupujícího Sokola S. Ústí a přeji si, abychom tam odehráli kvalitní utkání.“

Pavel Břenda, hrající trenér Meteoru Tábor: „Z naší strany byl první poločas až příliš opatrný, ale věděli jsme o domácích kvalitách. Chýnovští měli herně navrch a zaslouženě se ujali vedení. Ve druhých 45 minutách si ale troufám tvrdit, že jsme byli lepším celkem, převzali jsme iniciativu, ale bohužel jsme nedokázali skórovat. Remíza by byla asi zasloužená, ale když ze tří nebo ze čtyř velkých šancí nedokážeme proměnit ani jedinou, tak nemůžeme bodovat. Čeká nás boj o udržení I. A třídy až do posledních minut v závěrečném zápase doma s Novou Včelnicí.“

FC Chýnov – FK Meteor Tábor 1:0 (1:0)

Branka: 42. J. Hladík. Rozhodčí: Nedvěd - Jarolím, Bartůněk. Delegát: Bicek. ŽK: 0:1 (73. Švejda). Rohy: 7:4. Diváků: 140.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil, Ursacher (86. L. Havlík) – J. Hladík (51. Václ. Hruška), Zítek, Štiller, D. Havlík – Král, Vl. Hruška. Trenér Petr Holota.

Meteor: Klejna – Štumfol, Svatek, Břenda, Löffler – Švejda, Bartáček, Kollárik, Jak. Pípal – Lorenc (57. Sedláček), Turek (69. Široký). Hrající trenér Pavel Břenda.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama