Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Remíza neudělala radost ani jednomu: Lažiště – Loko ČB 4:4

 
středa, 12. června 2019, 10:27

V posledním domácím utkání přivítal lídr soutěže českobudějovickou Lokotku, která bojuje o záchranu. Potřebovala tři body, aby se dotáhla na Meteor Tábor, se kterým bojuje na dálku o udržení. Tým, který bude mít po závěrečném kole více bodů, setrvá v I. A. Domácí chtěli napravit porážku z minulého kola, tudíž hostům nic nedarovali. Na druhou stranu chtěl domácí trenér nechat si zahrát i hráče, kteří v průběhu sezóny nedostali tolik příležitostí.

Favorit začal aktivněji, ale do první šance se dostal až v 9. minutě, kdy nepovedenou Volmutovu střelu sklepl Makoš na Vokatého, ale jeho střelu skvělým zákrokem vytáhl konečky prstů Roden. Poté se hra vyrovnala a čekalo se na další vážnější příležitost. Ta byla již gólová. Na polovině číhajícího Linharta vyslal do brejku Jar. Rauscher, aby si po sólu v tváří tvář poradil s bezmocným Rodenem. Za chvilku bylo vyrovnáno. Fantyš poslal ideální přihrávku za obranu na nabíhajícího Květouna, který v podobné situaci napodobil Linharta a bylo srovnáno.

Za dalších šest minut se již hosté dostali do vedení. Nepřesnou domácí rozehrávku zachytil Bláha, na pravé straně vyslal na zteč Mareše, který našel nabíhajícího Růžičku. Ten ještě posunul doleva na lépe postaveného Ayeba, který špičkou prostřelil Vašuru. Opravdu vydařená rychlá kombinační akce.

Ve 32. minutě mohlo být vyrovnáno. Makoš posunul na Sedláčka, který postupoval z levé strany sám na Rodena, ale levačkou trefil pouze tyč, od které se balon poslušně vrátil do náručí Rodena. Chvilku poté měli domácí další možnost k vyrovnání. Po akci Sedláčka udržel Pěsta na zádech hostujícího obránce, následně sklepl balón na Vokatého, ale tomu nebylo v tomto utkání přáno a vysoko přestřelil. Vyrovnání se domácí dočkali až v závěru poločasu. Ve 43. minutě utekl Sedláček hostující obraně, ideálně našel nabíhajícího Pěstu, kterého ale opět vychytal Roden. Ke smůle hostujícího brankáře se balon dostal k dobíhajícímu Linhartovi, který ho utěšenou střelou z voleje poslal do poloprázdné branky. Do šaten se tak šlo za stavu 2:2.

Pojistku ze dvou šancí nepřidali

Po přestávce se na hřišti objevily čtyři nové tváře. Tři u domácích a jedna u hostů. Hosté věděli, že jim remíza moc neřeší, tak se snažili tlačit před branku Vašury. V 55. minutě zahrávali trestný kop na hranici šestnáctky. Čapkovu střelu vyrazil Vašura na roh. Ten rozehrál Ayeb na hlavu Čapka a hosté šli znovu do vedení. V 65. minutě bylo opět vyrovnáno. Volmut poslal dlouhým pasem za obranu Sedláčka a ten připravil přihrávkou pod sebe výbornou pozici pro Stupára, který neměl problém skórovat.

Velké vzrušení přinesla 70. minuta. Volmut poslal uličkou do brejku Stupára, který by postupoval společně s Hrbkem sám na brankáře, ale k údivu všech se mával ofsajd. Hned za minutu podnikli hosté brejk po levé straně. Choutka utekl domácí obraně a gólovou přihrávkou připravil gól střídajícímu Gregorovi, který nakonec se štěstím o tyčku překonal Vašuru počtvrté.

Poté mohli hosté dvakrát rozhodnout. Nejdříve při nájezdu vychytal Růžičku Vašura a poté Choutka netrefil domácí svatyni. A tak přišel spravedlivý trest na druhé straně. Sedláček našel v dobré pozici Vokatého, kterého opět vychytal Roden. Odražený balon vrátil před branku Makoš, hostující kapitán Kamiš ho odhlavičkoval na vápno, kde si ho připravil Volmut a levačkou křižnou střelou vyrovnal. To hosty definitivně zlomilo. Od té doby se hrálo pouze na polovině hostů a domácí měli několik velkých příležitostí přetavit vedení na svou stranu. Nejdříve Makoše v jasné pozici opět vychytal Roden a v 88. minutě neproměnil Vokatý penaltu nařízenou po faulu Smrže na Hrbka. Jeho tvrdá střela šla vysoko nad Rodenovu branku.

Bod byl pro hosty málo

Nakonec utkání skončilo divokou remízou, se kterou nebyl spokojen ani jeden tým. Domácí se po utkání hodně zlobili na pomezní rozhodčí, kteří některé situace řešili opravdu podivně. U hostů byl jednoznačně nejlepším hráčem brankář Roden, který hosty hodně podržel a již v podzimním utkání na hřišti Lokotky přiváděl lažišťské střelce k zoufalství. Dobře se ukázal i Ayeb, který je velmi dobře technicky vybaven. U domácích byl vidět Sedláček, který byl tahounem většiny akcí domácích a Volmut, který tvořil hru a zajistil i konečnou remízu.

V posledním kole musí Lokotka porazit Vimperk, aby udržela naději na záchranu. K ní bude zároveň potřebovat vítězství či remízu Nové Včelnice na hřišti Meteoru Tábor. Lažiště jedou do Nové Vsi, kde se utká první a druhý tým soutěže, což by mohlo být lákadlem pro diváky. Zároveň půjde i o post nejlepšího střelce, o který bojují Procházka a Vokatý. Třetím do party je Gutheis z Větřní.

FK Lažiště – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 4:4 (2:2)

Branky: 20. a 43. Linhart, 65. Stupár, 81. Volmut – 24. Květoun, 30. Ayeb, 56. Čapek, 72. Gregor. Rozhodčí: Cigáň – Kříž st., Picka. ŽK: 3:3 (Hojdekr, Makoš, Ostadál – Ayeb, Havrda, Bláha). Diváků: 60.

Lažiště: Vašura – Bednár, Bízek (46. Ostadál), Hojdekr, Jar. Rauscher – Makoš, Vokatý, Volmut, Sedláček – Pěsta (46. Stupár), Linhart (46. Hrbek). Trenér: Raušer.

Loko ČB: Roden – Bláha, Kamiš, Čapek, Fantyš (77. Fošum) – Havrda, Květoun (46. Smrž), Choutka, Mareš (64. Gregor) – Ayeb, Růžička. Trenér: Hanel.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Zdeněk Formánek