Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Dačice v čele s Benešem přestřílely béčko Milevska 6:4, bleskový obrat Nemanic s Planou

 
neděle, 9. června 2019, 17:37

Dva ze tří sestupujících vzejdou z trojice Planá n. Lužnicí, Loko ČB a Meteor Tábor. Českobudějovická Lokomotiva měla na dosah tři body z půdy postupujícího Lažiště, nakonec vydřela bod, což je v její situaci málo. Planá od Lužnice vedla ve 33. minutě po dvou brankách exsoběslavského Šmídmajera 2:0 v Nemanicích, ale domácí Vlastimil Bašta zavelel k obratu ještě do přestávky čistým hattrickem. Čtyři branky zaznamenal hrající trenér Dačic Jan Beneš u béčka Milevska, tři stihl také za první půli. Možné druhé postupové místo si pojistil Chýnov v derby s Meteorem Tábor.

Postupující Lažiště ve skupině A na domácím trávníku pouze remizovalo s suchovrbenskou Lokotkou. Po vyrovnané první půli, dopadala i ta druhá stejným výsledkem a tak se zrodila divoká osmigólová plichta. Za domácí dvakrát skóroval Jan Linhart. Bod domácích ve vyrovnaném utkání zajistil devět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Jaroslav Volmut. Hosty tato plichta stále udržuje v souboji se dvanáctým mužstvem druhé skupiny v naději o udržení soutěže. Nová Ves vyhrála na hřišti sestupujících Bavorovic výrazným rozdílem. Po poločasovém vedení o dva góly přidala po přestávce další dva góly. Třikrát skóroval obránce František Vávra (jednou z penalty). Na třetí místo tabulky se posunul Junior Strakonice díky výhře v Plané. Lhenice pouze remizovaly v domácím prostředí s Trhovými Sviny. Hosté šli v prvním poločasu do vedení gólem Davida Brůhy, za domácí po přestávce vyrovnal skóre a tím určil i definitivní podobu výsledku Pavel Prenner proměněním nařízeného pokutového kopu.

Semice třemi trefami Pavla Keclíka porazily ve vyrovnaném utkání o gól poslední Větřní. Za ty dvakrát skóroval Petr Gutheis. Vimperský Šumavan podruhé na jaře naplno bodoval a odnesla to českobudějovická Slavia, která osm kol neprohrála. Gólem do šatny kapitána mužstva Petra Vondráška z penalty vyhrál první poločas, ve druhém přidal zkušený Martin Tischler z trestného kopu výstavní druhý gól (viz. video). Za hosty korigoval výsledek pět minut před koncem zápasu Milan Boček. Prachatický Tatran na domácím trávníku porazil Vodňany, když o výsledku bylo rozhodnuto již v první půli. Dva góly domácích zaznamenal kanonýr posledních kol Jakub Sova. Za hosty korigoval skóre utkání a stanovil výsledek minutu před závěrečným hvizdem sudího Luboš Kunc.

 

Ve skupině B postupující Sokol Sezimovo Ústí remizoval ve Čtyřech Dvorech. Výsledek utkání se zrodil již v první půli utkání. Na gól kapitána hostů Václava Hoffmanna odpověděl ve 35. minutě stejným způsobem kapitán domácích Tomáš Tengl. Ve druhé půli se skóre již nepohnulo a zápas tak skončil zaslouženou plichtou. Druhý Chýnov porazil gólem Jana Hladíka ve 42. minutě hry. Domácí dosáhli rekordního zisku bodů, čehož si asi nejvíc považuje trenér Petr Holota. Meteor Tábor bude muset ještě na dálku zabodovat v souboji s Lokotkou Č. Budějovice. V případě výhry se zachrání. Značně oslabené Bernartice s marody na lavičce prohrály v Nové Včelnici, která je podruhé v historii čerstvým držitelem poháru. Odehrál za ně celý zápas jejich trenér 56letý Petr Vašíček na pozici stopera a nevedl si vůbec špatně. Domácí se dostali v průběhu první půle do dvougólového náskoku. Na začátku druhého poločasu hosté svým kanonýrem posledních zápasů Jakubem Novákem, tentokrát v roli stopera, snížili stav a nebyli daleko od srovnání skóre. Jejich snahu však uťal domácí kapitán Ondřej Blažek dvacet minut před koncem zápasu a svým druhým gólem rozhodl utkání.

Lišov měl šanci se dostat na třetí příčku tabulky, avšak nevyužil ji. Prohrál totiž v Týně nad Vltavou. Domácí vyhráli první poločas gólem Josefa Broma. Hosté ve druhé půli srovnali skóre Alešem Červenkou. Domácí hned po minutě kontrovali vedoucím gólem autora jejich první trefy a dalšími dvěma na konci utkání v průběhu dvou minut stanovili výsledek. Lokomotiva Veselí nad Lužnicí opět plně bodovala na hřišti soupeře v Ševětíně a unikla ze sestupového pásma. Dvěma góly k jejich třígólovému vítězství přispěl Matěj Ježek. Nemanice se díky výhře v domácím prostředí také definitivně v soutěži zachránily. Tři góly zaznamenal exrudolfovský Vlastimil Bašta a v poslední desetiminutovce první půle díky tomuto hattricku otočil skóre utkání ve prospěch svého mužstva. Domácí totiž ve 33. minutě prohrávali již 0:2 zásluhou dvou gólových tref Jiřího Šmídmajera. Výsledek utkání pak stanovil v 59. minutě stoper Jan Sulek díky proměněné penaltě.

Vypadá to, že právě Planá nad Lužnicí bude mít nejtěžší pozici k záchraně soutěže. Mužstvo udržuje v naději na záchranu jedině výhra v posledním utkání s Týnem nad Vltavou, podmíněna prohrou Meteoru Tábora doma s Novou Včelnicí (v případě remízy má Meteor lepší vzájemné zápasy) a remíza nebo prohra suchovrbenské Lokotky v posledním kole v domácím prostředí s Vimperkem. Může se tedy stát, že plánský Sokol bude po druhém odehraném roce v 1. A třídě opět sestupovat o patro níž. Milevská rezerva prohrála doma v posledním divokém desetigólovém zápasu s Dačicemi. Čtyřmi góly se zaskvěl hrající trenér Centropenu Jan Beneš.

VÝSLEDKY 25. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice – TJ Nová Ves 1:5 (1:3)
Branky:
35. R. Hanousek – 2., 73. a 87. (pen.) Vávra, 24. Neumann, 25. Procházka. Rozhodčí: Leiš – Tauber, Klimeš. ŽK: 0:1 (Neumann). Diváků: 65.

SK Planá – FK Junior Strakonice 1:3 (0:1)
Branky:
90. Carda – 43. M. Kostka, 46. Bálek, 87. Kočí. Rozhodčí: K. Kříž ml. – Boček, Kollmann. ŽK: 4:5 (Jan Pintér, Lexa, Carda, Kneys – Zelenka, Fil. Frček, Čapek, Petr Baloušek, Juhaňák). Diváků: 50.

SK Lhenice – TJ Spartak Trhové Sviny 1:1 (0:1)
Branky:
66. (pen.) Prenner – 26. D. Brůha. Rozhodčí: Písek – Votava, Kadlec. ŽK: 2:4 (Iliev, Pořádek – Šafránek, Marek Chromčák, Jan Novák, Perfoll). Diváků: 100.

FC AL-KO Semice – SK Větřní 3:2 (2:1)
Branky:
25., 27. a 75. Pavel Keclík – 17. (pen.) a 50. Gutheis. Rozhodčí: Vítek – Tůma, Vejčík. ŽK: 2:3 (Antony, Kysela – Gutheis, Sukdolák, Zd. Chupík). Diváků: 50.

TJ Šumavan Vimperk – SK Slavia Č. Budějovice 2:1 (1:0)
Branky:
45. (pen.) Vondrášek, 67. Tischler – 85. Boček. Rozhodčí: R. Mráz – Valeš, Žurek. ŽK: 2:3 (Rod, Chvosta – Bohůnek, Vršitý, Vranovský). Diváků: 100.

FK Tatran Prachatice – FK Vodňany 4:2 (4:1)
Branky:
15. a 40. Sova, 17. Kováč, 37. Tesař – 10. Girardey, 89. Kunc. Rozhodčí: Votava – Písek, Kadlec. DFA: Štuk. ŽK: 0:2 (Girardey, Kunc). Diváků: 100.

FK Lažiště – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 4:4 (2:2)
Branky:
20. a 43. Jan Linhart, 65. Stupár, 81. Volmut – 24. Květoun, 30. Ayeb, 56. Čapek, 72. Gregor. Rozhodčí: Cigáň – K. Kříž st., Picka. ŽK: 3:3 (Hojdekr, Makoš, Ostádal – Ayeb, Havrda, Bláha). Diváků: 60.


SKUPINA B

TJ Nová Včelnice – TJ Sokol Bernartice 3:1 (2:0)
Branky:
9. a 71. Ondřej Blažek, 22. Marek Petráš – 51. Jak. Novák. Rozhodčí: Izugrafov – Průchová, Hošek. ŽK: 1:4 (Jaroš – Vašíček, Smrčina, Staněk, Jak. Novák). Diváků: 60.

SK Čtyři Dvory – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (1:1)
Branky:
34. Tengl – 10. Hoffmann. Rozhodčí: Brych – Valeš, P. Šťastný. ŽK: 4:3 (Havelec, Pecha, Váňa, Sobolík – Dav. Novotný, Mrúz, Vilímek). Diváků: 40.

SK Ševětín – Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 0:3 (0:0)
Branky: 
55. a 90+1. Ježek, 80. Fichtner. Rozhodčí: Kollmann – Boček, K. Kříž ml. DFA: J. Urban. ŽK: 4:3 (Chovanec, Šachl, Kupec, Petr Novotný – Pat. Hájek, Ježek, Mahlej). Diváků: 100.

SK Nemanice – Sokol Planá nad Lužnicí 4:2 (3:2)
Branky:
35., 45. a 45+1. Bašta, 59. (pen.) Sulek – 1. a 33. Šmídmajer. Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Landík. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:0 (Kisvetr, Bašta). Diváků: 150.

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Lišov 4:1 (1:0)
Branky:
19. a 67. Jos. Brom, 86. Stoklasa, 88. Maruška – 66. Červenka. Rozhodčí: Ondřej – Panský, R. Šťastný. ŽK: 1:3 (Houska – Bambule, Kandl, Jan Mach). Diváků: 100.

FC Chýnov – FK Meteor Tábor 1:0 (1:0)
Branka:
42. Jan Hladík. Rozhodčí: Nedvěd – Jarolím, Bartůněk. DFA: Bicek. ŽK: 0:1 (Dan. Švejda). Diváků: 140.

FC ZVVZ Milevsko B – TJ Centropen Dačice 4:6 (2:3)
Branky:
13. Jar. Paták, 16. Kutil, 46. Pinc, 64. Římanek – 12., 38., 40. a 68. Jan Beneš, 53. Šimánek, 72. Točík. Rozhodčí: Macko – Brom, Tůma. Bez karet. Diváků: 45.

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Klein
 


 
Reklama