Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Trhových Svinů s Novou Vsí skončilo těsnou výhrou domácího Spartaku

 
pondělí, 3. června 2019, 21:47

Páteční předehrávkou mezi Spartakem Trhové Sviny a TJ Nová Ves zahájilo 24. kolo I. A třídy, skupiny A. Podzimní derby vyhráli Novoveští 3:1 a spartakovci prahli po odvetě.

Zápas začal hrubou chybou hostujícího stopera Boháče, ale Kolář pouze orazítkoval novoveskou tyč. Tato šance jakoby předznamenala průběh prvního poločasu.

Spartak si vytvářel jednu šanci za druhou, hosté jenom přihlíželi, a kdyby v brance neměli vynikajícího Bartizala mohlo být po 45 minutách po zápase. Postupně své gólové příležitosti neproměnili Hruška, Brůha, Gažák, Chromčák a tak první poločas skončil pro N. Ves milosrdně 0:1. Gól vstřelil ve 35. minutě Novák.

Ve druhém poločase se hra postupně vyrovnávala. Domácím, kteří od začátku hráli ve vysokém tempu, docházely síly a hlavně se začali bát o výsledek.

Od 70. minuty převzali taktovku hosté. Útočník Prokop dal hlavou regulérní gól, který rozhodčí neuznal pro postavení mimo hru. Novoveští svůj tlak ještě stupňovali a střídající Graman byl faulován v pokutovém území brankářem Popovičem. K údivu všech se penalta nekopala. Hlavní rozhodčí na pokyn svého asistenta nařídil trestný kop mimo šestnáctku.

Konec utkání se dohrával před brankou domácích, ale hosté z několika závarů nastřelili pouze horní tyčku. Zápas tak skončil výhrou fotbalistů Spartaku, kteří při své střelecké nemohoucnosti nakonec mohou děkovat rozhodčím za tři body.

Spartak Trhové Sviny – TJ Nová Ves 1:0 (1:0)

Branka: 35. Novák. Rozhodčí: Jarolím – Vítek, Slepička. ŽK: 2:4 (Perfoll, Popovič – Holý, Prokop, Graman, Pech). Diváků: 80.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková