Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Vodňany prohrávaly v 8. minutě 0:3! Týn oddálil postup S. Ústí. Lažiště slaví prvenství

 
neděle, 26. května 2019, 10:29

Tři kola před konce jara se dočkal Vimperk prvního vítězství. Šumavan měl skvělý vstup do utkání a po osmi minutách vedl nad Vodňany již 3:0! Vyrovnané derby Bavorovic se Slavií ČB a Semic proti Strakonicím se rozhodovalo góly v prodlouženém čase. Remízu vydřely Lhenice v derby s Prachaticemi vyrovnáním v 89. minutě. Ve skupině B předposlední Planá nad Lužnicí uspěla v Milevsku a zřejmě odsoudila poslední béčko ZVVZ k sestupu. Týn se vytáhl na první sezimovoústecký Sokol a připravil mu druhou porážku v odvetách. Lažiště v neděli odpoledne proměnilo s posledním Větřním první postupový mečbol a po ročním účinkování oslavilo další postup.

Fotbalisté Lažiště mohou otvírat šampaňské a slavit postup do krajského přeboru. V utkání s posledním Větřním neměli nejmenší problém a zvítězili. Dvanáctibodový náskok před Novou Vsí jim zajišťuje tři kola před koncem soutěže vítězství ve skupině a zasloužený postup. Druhou tabulkovou pozici opustili fotbalisté Lhenic, když remizovali v Prachaticích. Po bezgólovém poločasu se domácí ujali vedení Jakubem Sovou. Za „peckáře“ pak vyrovnával minutu před koncem utkání Michal Chromý.

Novoveští smetli v nedělním dopoledním utkání suchovrbenskou Lokotku, když o jasném vítězství rozhodli ve druhém poločasu. Ve vyrovnané první půli se ujali hosté vedení gólem Marka Růžičky ve 3. minutě hry. Domácí do přestávky otočili skóre dvěma brankami a šlo se do kabin. Po přestávce přidali dalších pět gólů a byl z toho parádní debakl. Tato skutečnost je podle průběhů ostatních soutěží a tabulek druhé skupiny A třídy pro Lokotku již poněkud kritickou záležitostí v boji o udržení soutěže. Hattrick zaznamenal Radomil Procházka.

Bavorovice přenechaly nešťastně všechny body v domácím prostředí českobudějovické Slavii, když jediný gól v zápasu zaznamenal v první minutě nastaveného času hlavou po rohu Leoš Hromádka, zůstávají tak předposlední před Větřním, který se již musí smířit se sestupem. První výhru v jarní části soutěže zaznamenal Vimperk a odnesly to Vodňany, které inkasovaly bůra. Dvě branky zaznamenal Martin Tischler. Vodňany tak schytaly druhý debakl po sobě. Strakonický Junior přivezl všechny body ze Semic, vyhrál poločas jednobrankovým rozdílem. Za domácí srovnával skóre zápasu deset minut před jeho koncem Jakub Keclík, když rozhodující gól zaznamenal v poslední minutě hry Jiří Máška. Junior si udržuje čtvrté místo tabulky. Planá nejtěsnějším rozdílem porazila Trhové Sviny. Větřní se musí se soutěží rozloučit.

Prvním postupujícím je Lažiště, sestupujícím Větřní

Ve skupině B lídr Sokol Sezimovo Ústí utrpěl druhou jarní porážku na půdě soupeře. Po prohře v Bernarticích tentokrát nechal všechny body v Týně nad Vltavou. Ujal se sice v první půli vedení ve 20. minutě gólem Davida Hladíka, za domácí do konce poločasu srovnal Vladimír Dobal. Po přestávce zaznamenal vítěznou trefu Pavel Vařil. Hostům tato porážka poněkud komplikuje situaci na čele. Druhý Chýnov vyhrál na domácím trávníku nad Dačicemi a snížil ztrátu na čelo na pět bodů. Po bezbrankovém poločasu skóre utkání zahájil Daniel Havlík, sedm minut po zahájení druhé půle. O pět minut později zvýšil vedení domácích David Štiller. Hosté korigovali stav dvacet minut před koncem Miroslavem Divišem. Domácí udrželi výsledek do konce zápasu. Dačice se díky této prohře propadly mezi mužstva, která budou hrát o záchranu soutěže.

O něco menší starosti má momentálně Lokomotiva Veselí nad Lužnicí, která se díky dvěma vítězstvím na hřištích soupeřů od sestupových vod vzdálila. Práce Ladislava Táborského začíná nést sladké plody. Překvapivá je především výše jejich výhry na trávníku třetího Lišova, ten se díky horšímu skóre propadl v tabulce o příčku níž a svou bronzovou pozici přenechal Bernarticím. Ty hostovaly na trávníku Čtyř Dvorů a z utkání si přivezly zasloužený bod. Domácí se ujali vedení ve 20. minutě gólem stopera Miroslava Havelce po rohovém kopu, hned minutu nato hosté vyrovnali Jakubem Novákem přeškoleným stoperem, který hrál na pozici podhrotového hráče. Udělal si z domácí obrany tyče slalomové tratě a nedal domácímu gólmanovi šanci na zákrok. Nová Včelnice konečně plně bodovala doma s Nemanicemi. Hosté sice vedli a vyhráli poločas díky proměněné penaltě stoperem Janem Sulkem. Domácí však ve druhé části utkání výsledek otočili a dvěma góly Marka Petráše a vyhráli. Nemanice si prohrou podobně jako Dačice zkomplikovaly konec sezóny a budou hrát v posledních kolech o záchranu.

Zachraňující se Meteor Tábor prohrál v Ševětíně, když v utkání gólově excelovali bratři Novotní, Radim zaznamenal dva góly a Petr přidal jeden. Hosté tak opět spadli na předposlední místo tabulky, protože Planá nad Lužnicí z tohoto místa utekla díky výhře v Milevsku s místní rezervou. Ta je poslední a tři kola před koncem soutěže má na čekanický Meteor osmibodovou ztrátu. Hosté vyhráli poločas góly Jiřího Šmídmajera a Marka Pěknice, ve druhé půli přidal třetí gól hned na jejím počátku Pavel Hrubý. Situace na konci tabulky je hodně zajímavá a o záchranu bude hrát s výjimkou milevské rezervy pět mužstev!

VÝSLEDKY 23. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

FC Mariner Bavorovice SK Slavia Č. Budějovice 0:1 (0:0)
Branky: 90+1. Leoš Hromádka. Rozhodčí: Brych – R. Mráz, Pánek. DFA: Šnajder. ŽK: 2:0 (Klíma, Trnka – Leoš Hromádka). Diváků: 80.

FK AL-KO Semice FK Junior Strakonice 1:2 (0:1)
Branky: 79. Jak. Keclík – 44. Bálek, 90. Máška. Rozhodčí: Průchová – Nedvěd, Hnilička. ŽK: 0:1 (Máška). Diváků: 81.

TJ Šumavan Vimperk FK Vodňany 5:0 (5:0)
Branky: 8. a 23. Tischler, 4. V. Blahout, 7. Luk. Frček, 26. Pospíchal. Rozhodčí: Kříž st. – Lepič, Rous. ŽK: 2:0 (Čech, Kvapil). Diváků: 50.

FK Tatran Prachatice SK Lhenice 1:1 (0:0)
Branky: 54. Sova – 89. Chromý. Rozhodčí: Pravda – Jevčák, Čarek. ŽK: 1:4 (Škopek – Málek, Balica, Kopf, Chromý). Diváků: 250.

SK Planá TJ Spartak Trhové Sviny 1:0 (1:0)
Branky: 22. Falc. Rozhodčí: Izugrafov – Tůma, Dimitrov. Bez karet. Diváků: 80.

TJ Nová Ves – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 7:1 (2:1)
Branky:
23., 50. a 75. Procházka, 43. Prokop, 63. Jiránek, 64. Neumann, 81. Holý – 3. Růžička. Rozhodčí: Leiš – Brom, Ovčáček. DFA: Řezáč. ŽK: 3:2 (Neumann, Kohout, Boháč – Čapek, Choutka). Diváků: 100.

FK Lažiště – SK Větřní 5:2 (2:0)
Branky:
16. Volmut, 39. Sedláček, 50. T. Vokatý, 89. Ostádal, 90+2. Hodina – 67. Pat. Podskalský, 84. Sivák. Rozhodčí: R. Mráz – Žurek, Pánek. ŽK: 2:1 (Sedláček, Hodina – Gutheis). Diváků: 80.


SKUPINA B

SK Ševětín FK Meteor Tábor 4:1 (2:1)
Branky: 78. a 79. Radim Novotný, 19. Melichar, 42. Petr Novotný – 24. Dan. Švejda. Rozhodčí: Votava – Tůma, Bumba. Bez karet. Diváků: 100.

FK Olympie Týn nad Vltavou Sokol Sezimovo Ústí 2:1 (1:1)
Branky: 32. Dobal, 63. Vařil – 20. Dan. Hladík. Rozhodčí: Vítek – Votava, Bumba. ŽK: 2:6 (Petr Dvořák, Dobal – Jak. Škarda, Hoffmann, Dav. Novotný, Doubek, Podroužek, Šmíd). Diváků: 100.

FC ZVVZ Milevsko B Sokol Planá nad Lužnicí 0:3 (0:2)
Branky: 3. Šmídmajer, 14. Pěknic, 46. Hrubý. Rozhodčí: Nedvěd – Průchová, Hnilička. DFA: Kučera. ŽK: 3:1 (Fr. Koutník, Paták, Masopust – Šmídmajer). Diváků: 30.

SK Čtyři Dvory Sokol Bernartice 1:1 (1:1)
Branky: 20. Havelec – 21. Novák. Rozhodčí: Ondřej – Panský, Černý. ŽK: 2:2 (Rachač, Havelec – Smrčina, Trantina). Diváků: 75.

TJ Nová Včelnice – SK Nemanice 2:1 (0:1)
Branky:
70. a 88. Petráš – 38. (pen.) Sulek. Rozhodčí: Písek – Dimitrov, Saidl. ŽK: 2:3 (Horák, Tuček – Jelínek, Dubský, Jind. Lukáš). Diváků: 50.

SK Lišov – TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 0:5 (0:4)
Branky:
24. a 40. Ježek, 22. Dan. Čech, 32. Mach, 47. Fichtner. Rozhodčí: K. Kříž ml. – Valeš, Cigáň. ŽK: 6:4 (Bambule, Dav. Mlýnek, Červenka, Vávra, Werner, Bouchal – Mahlej, Mach, Mikeska, Čížek). Diváků: 60.

FC Chýnov – TJ Centropen Dačice 2:1 (0:0)
Branky:
52. Dan. Havlík, 57. Štiller – 71. Diviš. Rozhodčí: Tauber – Jarolím, Mir. Pečenka. ŽK: 3:1 (Mareš, Mládek, Průša – Nováček). Diváků: 60.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle, Jan Klein, Miloslav Kusbach