Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedmá jarní výhra vynesla Lhenice na druhé místo v A třídě

 
středa, 22. května 2019, 10:47

Výkopu utkání nováčků soutěže předcházel malý slavnostní akt – blahopřání k sedmdesátinám Janu Veselému s poděkováním za jeho dlouholetou angažovanost ve lhenickém SK, a to jako bývalému hráči, trenérovi mládeže i mužů a prezidentovi klubu.

Hned v samém jeho úvodu to byli Semičtí, kteří si po rohovém kopu vytvořili gólovou možnost, kterou gólman Dvořák výborným zákrokem odvrátil. Poté se hra přelévala od šestnáctky k šestnáctce bez vznikajících brankových příležitostí, aby až ve 21.minutě znovu zahrozili hosté, tentokrát z trestného kopu po centru do šestnáctky, kdy domácí akutní nebezpečí rovněž odvrátili, obdobně jako ve 29.minutě, kdy jejich dalekonosnou střelu s gólovými parametry skvěle zase vytěsnil gólman Dvořák.

Na druhé straně Mahák předložil zprava balón před branku zcela neobsazenému Pořádkovi, který zblízka v jasné gólové pozici nastřelil tyč, a super „loženka“ k ujmutí se vedení byla zmařena. Ve 36. minutě se do slibné možnosti v šestnáctce dostával Schön, nebyla však efektivně dotažena. Za dvě minuty už šli Lheničtí přeci jen do vedení. Pořádek vysokým centrem našel na hranici velkého vápna Maháka, a ten hlavou lobovaný míč přes povytaženého gólmana Dvořáčka poslal do sítě (1:0).

Do druhého poločasu vstoupili domácí s jednogólovým náskokem, který hned v jeho počátku mohl navýšit střídající Iliev, ale nabídnutou šanci nepřesnou koncovkou zahodil. V 52.minutě po Prennerově nahrávce vypálil domácí Mahák, jeho dělovku stačil gólman Dvořáček vyrazit, Po hodině zase po Beranově nahrávce do „vápna“ střílel z otočky Iliev, jeho střelu pro změnu zblokoval jeden z beků. V 68.minutě se pro Semické nabídla možnost ke srovnání skóre z nařízeného trestného kopu přímo z hranice šestnáctky, špatným provedením – nastřelením zdi s následným uklízením balónu do bezpečí Lhenickými, se o ni připravili.

Chromého paráda z trestňáku

V 71.minutě přišla obdobná nabídka pro domácí za faul, kdy ale Chromý, na rozdíl od hostujícího týmu, trestňák z 22 metrů nádherně proměnil v druhou lhenickou gólovou trefu (2:0). V 78. a 81.minutě mohli domácí navýšit své dvoubrankové vedení střídajícím Balicou, v prvním případě volil střelu z úniku před nahrávkou volnému Ilievovi před brankou, ve druhém při střeleckém zakončení trefil gólmana a vyražený míč stačil také střídajícímu Pokornému při střelbě bránící hráč zblokovat.

Dvougólový rozdíl skóre si Lheničtí pohlídali až do konce utkání, vybojovaná výhra byla již sedmou jarní a ta je posunula na druhou tabulkovou příčku.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem: „S hráči se o způsobu naší hry snažím bavit a i po zápase ve Vimperku jsme si k tomu všichni společně něco řekli. S určitým záměrem jsme šli i do zápasu Semicemi, které k nám přijely bez tří stabilních hráčů základní sestavy, ale vlastně i my nastoupili s jistými změnami. Výsledek je pěkný, tři body jsme brali myslím zaslouženě, ale musím říct, že ten zmiňovaný způsob hry nebyl takový, jaký bychom si přáli. Dělali jsme zbytečné chyby, a bylo jich opravdu hodně, zejména v první půli, vybírali nevhodná řešení, prostě to nebylo dobré. Hned na začátku nás po rohu podržel brankář, pak jsme v průběhu poločasu byli asi více na míči, ale bez efektu. Jednu stoprocentní šanci jsme neproměnili a do vedení se dostali trochu šťastně. V úvodu druhého dějství jsme neproměnili další tutovku a pak mi přišlo, že hostům trochu docházely síly. S nadějnými situacemi na útočné polovině jsme ale nenakládali dobře a druhý gól přidal až z trestného kopu krásnou střelou Chromý. Semice se do žádného tlaku nedostaly, přesto tam jedna šance na snížení stavu byla. Uhráli jsme vzadu nulu, to mě těší. Co mě mrzí, je ztráta Trojana, který má berle, a přibyl tak k již zraněnému Bumbovi, navíc bude příště kvůli studijním povinnostem chybět v Prachaticích i další defenzivní hráč David Kiš.“

SK Lhenice – FC AL-KO Semice 2:0 (1:0)

Branky: 38. Mahák, 71. Chromý. Rozhodčí: Náprava – Boček, Svoboda. ŽK: 3:0. Diváků: 70.

Sestava SK Lhenice: Dvořák - Dom. Kiš, Dav. Kiš, Funda, Trojan (70. Kopf) - Mahák, Prenner, Beran (83. Málek), Schön (75. Balica) - Chromý (79. Pokorný) - Pořádek (46. Iliev). Trenér Ivo Čech.

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein