Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk získal ve Strakonicích bod po remíze 2:2

 
úterý, 21. května 2019, 10:17

Tabulkou I. A třídě se propadající Vimperk dokázal na strakonické Křemelce dvakrát srovnat náskok Junioru. Na dva góly domácího Petra Balouška dokázal odpovědět stejnou porcí Lukáše Frček a Šumavan se radoval z cenné remízy.

V prvním poločase hned od úvodního hvizdu si Strakoničtí vytvořili trvalý tlak, ale ze spousty šancí dokázali proměnit jen jedinou. V 7. minutě M. Kostka napřáhl z 25 metrů a brankář se štěstím vyrazil střelu na roh. Z přetaženého rohu P. Baloušek z voleje jen o kousek minul. V 9. minutě vyslal Petra Balouška za obranu Čapek a ten s přehledem zakončil - 1:0.

V 10. minutě Máška vyhrál běžecký souboj s kapitánem hostí Chvostou, dostal se do vápna, postrčil ho na Touše, který ještě posunul na P. Balouška a jeho střelu obránce stačil zablokovat. Ve 22. minutě za vápnem vypustil jedovku Němeček, ale brankář Winter ji skvěle vyrazil na roh. Ve 30. minutě se řítil Máška sám na branku a při zakončení selhal. Hosté za první poločas pouze jednou vystřelili na Lízala a to ještě z uctivé vzdálenosti.

Junior náskok nepojistil

Druhý poločas opět začal náporem Junioru. Ve 48. minutě po centru V. Šrámka do vápna, kde nejdříve promáchl v zakončení Němeček a pak ani nadvakrát nepropálil brankáře hostí Petráň. Následně se do dvou šancí dostal P. Baloušek a to nejdříve z levé strany šla jeho střela vedle a po chvíli z pravé strany už jeho střela mířila mezi tyče, ale gólman hostí byl proti. V 54. minutě měli náznak šance hosté, ale už o minutu později ji Lukášem Frčkem proměnili a srovnali skóre - 1:1.

O deset minut později se nám podařila pěkná akce V. Šrámka, který utekl po levém křídle, přesně nacentroval na nabíhajícího P. Balouška a tentokráte brankáře hostí překonal a vrátil domácí do vedení - 2:1. „Všichni jsme si oddychli a zřejmě jsme si mysleli, že se už nemůže nic stát, ale opak byl pravdou,“ poznamenal vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

V 70. minutě se hosté dostali do velké šance na vyrovnání, ale zakončení Čecha skončilo nad. V 77. minutě běžel sám Touš po uvolnění do vápna Čapkem, ale trefil jen tyč. V 81. minutě přišel další šok pro domácí, když hostující Čech na levé straně udělal suše dva hráče, balon předložil do vápna Frčkovi, který dílo dokonal a srovnal skóre na 2:2. „Tento soupeř je pro nás zakletý, ještě jsme s ním nevyhráli,“ dodal Cibulka po nerozhodném výsledku.

FK Junior Strakonice – TJ Šumavan Vimperk 2:2 (1:0)

Branky: 36. a 64. Petr Baloušek – 55. a 82. L. Frček. Rozhodčí: Brom – Leiš, Schwarz. ŽK: 1:0 (Petr Baloušek). Rohy: 7:0. Střely na branku: 10:3. Diváků: 100.

Strakonice:  Lízal – Čapek, Zelenka (66. Ouška), M. Kostka, J. Baloušek – Petráň (68. Boukalík), Němeček, V. Šrámek, Touš – Máška (83. F. Frček), P. Baloušek.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle