Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slávisté oplatili Nové Vsi podzimní porážku 0:3

 
úterý, 21. května 2019, 08:54

V derby u Malého jezu byli po přestávce daleko produktivnější červenobílí. Svěřenci trenéra Pavla Janků i přes řadu absencí porazili dalšího okresního soka a v tabulce se posunuli na šestou příčku. Novoveští venku počtvrté po sobě nebodovali a vyklidili pozice na druhém místě.

Začátek utkání přinesl neurovnanou hru. Hrálo se především ve středu hřiště a hra byla plná nepřesností. První šanci měli domácí v 5. minutě, kdy Hromádka dostal míč za obranu hostů, ale střela šla mimo. Tentýž hráč po špatné rozehrávce Boháče si míč navedl do pokutového území a rozvlnil pouze boční síť Peštovy brány.

Ke slovu se dostali i hosté. Nejdříve Neumann nechal vyniknout brankáře Konečného, který zkrotil jeho střelu, a ve 38. minutě hlavičkoval Jiránek, ale Konečný byl opět na správném místě. První poločas se hrál ve stylu hlavně neudělat chybu a tak skončil 0:0.

Druhou část začali lépe hosté a aktivní hru korunoval Holý, jehož nebezpečná střela šla nad. Stoprocentní šanci měl novoveský Beneš. Místo aby z malého vápna zakončil, pustil míč za sebe, ale Jiránek jeho úmysl nečekal.

První gól padl po hodině hry, to se na hranici ofsajdu prosadil Hromádka lobem přes Peštu - 0:1. Hosté s pocitem neregulérního gólu vypadli z rytmu a po chybě obrany dal na 2:0 nechytatelnou střelou k tyči Vranovský. Trenér hostů Pekárek ve snaze s výsledkem něco udělat vysunul do ofenzívy stopera Boháče, ale kromě nebezpečných rohových kopů se střelci N. Vsi gólově neprosadili.

Naopak v 88. minutě utkání na konečných 3:0 stanovil stav utkání Slípka z proměněného pokutového kopu. Domácí borci tak naplno bodovali ve čtvrtém utkání za sebou.

 SK Slavia Č. Budějovice – TJ Nová Ves 3:0 (0:0)

Branky: 59. Hromádka, 74. Vranovský, 88. (pen.) Slípka. Rozhodčí: Jarolím – Vítek, Vejčík. ŽK: 1:4 (Vranovský – Trejbal, Pech, Boháč, Janeček). Diváků: 150.

N. Ves: Pešta - Pech, Beneš, Boháč, Neumann ml., Holý, Trejbal, Janeček, Jiránek, Novák (83. Vávra), Kohout (62. Graman).

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková