Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Veselí přestřílelo v derby Planou, N. Ves střídají na druhé příčce Lhenice

 
neděle, 19. května 2019, 17:29

AKTUALIZOVÁNO - Ještě to nebalí. Poslední celky obou skupin se ve 22. kole konečně dočkaly prvních jarních výher a ještě vykřesaly malinkou jiskřičku naděje na udržení. Větřní porazilo předposlední Bavorovice a béčko Milevska po strhujícím závěru N. Včelnici. Cenné záchranářské body si připsaly Loko ČB v T. Svinech, Veselí po osmigólové přestřelce v Plané nad Lužnicí a táborský Meteor s Týnem po brankách v poslední pětiminutovce. Lídr Lažiště už může po kanonádě ve Vodňanech chladit šampaňské. N. Ves vyšla v derby u Malého jezu naprázdno, na druhou pozici poskočily Lhenice.

Lažiště vyhrálo další utkání na půdě soupeře, dalo Vodňanům tenisového „kanára“ a s jedenáctibodovým náskokem je čtyři kola před koncem téměř jistým účastníkem krajského přeboru v příští sezóně. Po vyhraném prvním poločasu o dva góly nasázelo do vodňanské sítě další čtyři góly. Na druhé místo se posunuly na jaře také dobře hrající Lhenice vítězstvím se Semicemi. Nová Ves totiž prohrála v derby u Malého jezu s českobudějovickou Slavií a je v tabulce třetí, po bezbrankovém poločasu padaly góly až ve druhé části utkání. Junior Strakonice pouze remizoval s Vimperkem. Vyhrál sice první poločas, avšak hosté ve druhé půli vyrovnali a udržovali plichtu až do 64. minuty. Pak šel do vedení díky gólu Petra Balouška, jeho druhému, opět Junior. Osm minut před koncem utkání srovnal skóre také svým druhým gólem Lukáš Frček.

Prachatičtí pokračují v kvalitních jarních výkonech, vyhráli vysoko v Plané u Českých Budějovic. Další krok k záchraně udělala suchovrbenská Lokotka, která přivezla všechny body z Trhových Svinů, situaci jim poněkud usnadnilo vyloučení brankáře domácích Michala Popoviče po druhé žluté kartě již ve 26. minutě hry. První půli vyhrála o gól a to ještě dvakrát neproměnil penaltu Mohamed Khalil Ayeb, domácí srovnali stav patnáct minut před závěrem utkání kapitánem mužstva Ondřejem Kolářem. Za hosty po dvou minutách od srovnání skóre zajistil svou trefou Jan Květoun hodně cennou výhru v boji o udržení soutěže. Zato Bavorovice si zkomplikovaly plány na udržení a vysoko prohrály na trávníku s posledního Větřní. Dva góly domácích zaznamenal Petr Gutheis.

Veselí zabralo v pravý čas

Ve skupině B lídr tabulky Sokol Sezimovo Ústí porazil na svém hřišti za řekou Lužnicí třetí Lišov. Favorit zápasu vyhrál první poločas dvoubrankovým rozdílem, Lišovským se v 64. minutě podařilo skóre vyrovnat. Pak však šel Sokol během dvou minut opět do dvoubrankového vedení a na to již hosté nestačili odpovědět. Favorit pak bezpečně dovedl utkání do vítězného konce a míří nezadržitelně do krajského přeboru. Dva góly zaznamenal kapitán mužstva Václav Hoffmann. Díky plichtě jeho pronásledovatele z Chýnova se jeho náskok zvýšil již na osm bodů. Chýnovští totiž přivezli pouze jeden bod z Nemanic. Domácí vedli od 4. minuty gólem svého kapitána Jindřicha Lukáše a vyhráli první poločas. Ve druhém byl průběh utkání opět vyrovnaný. Hosté zaznamenali pět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího Slavomírem Marešem vyrovnávací gól a i přesto, že od 67. minuty dohrávali zápas o deseti hráčích. Po druhé žluté kartě jim byl vyloučen David Král. Bernartice o gól vyhrály se Ševětínem. Do poločasu získaly Davidem Kukrálem a Josefem Peterkou dvoubrankové vedení, avšak na začátku druhé půle inkasovaly dva slepené góly, jejichž autory byli Petr Novotný a Tomáš Hindy a z náskoku nebylo nic. Nakonec šly díky druhému gólu Josefa Peterky v 64. minutě opět do vedení (oba góly zaznamenal hlavou). Zaslouženě vyhrály a ztrácejí na třetí Lišov již pouhý jeden bod.

Dačický Centropen porazil Čtyři Dvory a vzdaluje se nebezpečnému pásmu sestupu. Jak se má bojovat o záchranu v soutěži ukázala veselská Lokomotiva a vyhrála na půdě též ohrožené Plané nad Lužnicí. Po vyhraném prvním poločase se dostala do čtyřgólového vedení. V závěru utkání výsledek již pouze korigoval Jiří Pospíchal. Veselí nad Lužnicí poprvé na jaře zvítězilo. Planá si poněkud zkomplikovala situaci, avšak jsou ještě čtyři kola do konce soutěže a na konci vzácně vyrovnané tabulky se mohou ještě dít nepředvídatelné věci. Předposlední Meteor Tábor totiž doma porazil týnskou Olympii. Všechny góly padly v posledních pěti minutách hry. Domácí šli do vedení v 85. minutě díky vlastnímu gólu kapitána Jana Meidla, za hosty pak srovnal skóre o dvě minuty později Pavel Vařil proměněním penalty. Když už se zdálo, že zápas skončí plichtou, nařídil rozhodčí pokutový kop i na opačně straně a jednu minutu před koncem domácí Josefem Svatkem nakonec urvali velmi cennou výhru a poslali tím na předposlední sestupovou pozici plánský Sokol. Milevská rezerva konečně poprvé na jaře plně bodovala s Novou Včelnicí. Po vyrovnané první půli se domácí ve druhé dostali do vedení díky proměněné penaltě Dominikem Řimankem. Hosté v 73. minutě srovnali stejným způsobem Ondřejem Blažkem. Dvěma góly v posledních dvou minutách utkání, zaznamenanými pendly Lukášem Sedlákem a Jaroslavem Patákem, bylo zajištěno dvougólové vítězství.

VÝSLEDKY 22. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Lhenice – FC AL-KO Semice 2:0 (1:0)
Branky:
38. Mahák, 71. Chromý. Rozhodčí: Náprava – Boček, Svoboda. ŽK: 3:0 (Pořádek, Funda, Iliev). Diváků: 70.

SK Planá – FK Tatran Prachatice 1:5 (1:2)
Branky:
41. Bukharin – 19. Tesař, 28. Škopek, 60. (pen.) Juroš, 63. Ji. Růžička, 85. (pen.) Kochma. Rozhodčí: Panský – Ondřej, Černý. ŽK: 6:1 (Gulaš, Martínek, Lexa, T. Pintér, Carda, Falc – Juroš). Diváků: 70.

Spartak Trhové Sviny – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 2:3 (1:2)
Branky:
16. Gažák, 74. Kolář – 29. Bláha, 33. Choutka, 76. Květoun. Rozhodčí: Valeš – K. Kříž st., Syrovátka. ŽK: 5:0 (Popovič 2, Hruška, Perfoll, Kolář – Květoun, Jak. Růžička). ČK: 1:0 (26. Popovič). Diváků: 80.

SK Slavia Č. Budějovice – TJ Nová Ves 3:0 (0:0)
Branky:
59. Hromádka, 74. Vranovský, 88. (pen.) Slípka. Rozhodčí: Jarolím – Vítek, Vejčík. ŽK: 1:4 (Vranovský – Trejbal, Pech, Boháč, Janeček). Diváků: 150.

SK Větřní – FC Mariner Bavorovice 4:0 (3:0)
Branky:
21. a 39. Gutheis, 31. Sukdolák, 54. Dušek. Rozhodčí: Lepič – Pravda, Landík. DFA: Brož. ŽK: 3:2 (Sukdolák, Troják, Dušek – Hofmann, Rad. Hanousek, Trnka). Diváků: 60.

FK Vodňany – FK Lažiště 0:6 (0:2)
Branky:
12. Jar. Rauscher, 26. Makoš, 51. T. Vokatý, 67. Hojdekr, 86. Stupár, 87. Jan Hrbek st. Rozhodčí: Boček – Náprava, Svoboda. ŽK: 3:2 (Šťastný, Kunc, Šteier – Linhart, Ostádal). Diváků: 105.

FK Junior Strakonice – TJ Šumavan Vimperk 2:2 (1:0)
Branky:
36. a 64. Petr Baloušek – 55. a 82. Frček. Rozhodčí: Brom – Leiš, Schwarz. ŽK: 1:0 (Petr Baloušek). Diváků: 100.


SKUPINA B

TJ Centropen Dačice – SK Čtyři Dvory 3:0 (0:0)
Branky:
11. Dedič, 32. Křivánek, 37. Beneš. Rozhodčí: Vítek – Jarolím, Vejčík. Bez karet. Diváků: 35.

Sokol Planá nad Lužnicí – Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 3:5 (1:2)
Branky:
5. Pěknic, 65. Hrubý, 86. Pospíchal – 42. a 58. Ježek, 17. Kolář, 76. Mikeska, 82. Čížek. Rozhodčí: Žurek – Brych, Pánek. DFA: Pípal. ŽK: 2:4 (Pospíchal, Hrubý – Nuhlíček, Hájek, Jak. Hejl, Čížek). Diváků: 40.

SK Nemanice – FC Chýnov 1:1 (1:0)
Branky:
4. Lukáš – 85. Mareš. Rozhodčí: Jevčák – R. Mráz, Nedvěd. ŽK: 1:2 (Kisvetr – Král 2). ČK: 0:1 (67. Král). Diváků: 70.

Sokol Bernartice – SK Ševětín 3:2 (2:0)
Branky:
31. a 64. Peterka, 27. Kukrál – 48. Petr Novotný, 49. Hindy. Rozhodčí: Tůma – Tauber, Šíma. ŽK: 2:0 (Novák, Peterka – Syrovátka). Diváků: 50.

FC ZVVZ Milevsko B – TJ Nová Včelnice 4:2 (1:1)
Branky:
40. Pinc, 55. (pen.) Římanek, 88. Sedlák, 90. Paták – 29. Průša, 73. (pen.) O. Blažek. Rozhodčí: L. Eibl – Písek, Bartůněk. ŽK: 2:2 (O. Dvořák, F. Milaberský – Mareš, Jaroš). ČK: 0:1 (37. Lad. Hofer). Diváků: 20.

FK Meteor Tábor – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:1 (0:0)
Branky:
85. Meidl (vlastní), 89. (pen.) Jos. Svatek – 87. (pen.) Vařil. Rozhodčí: Cigáň – K. Kříž ml., Saidl. DFA: Řezáč. ŽK: 1:0 (Klejna – Houska). Diváků: 70.

TJ Sokol Sezimovo Ústí – SK Lišov 5:3 (2:0)
Branky:
45. a 69. Hoffmann, 20. Doubek, 68. Mrúz, 79. Jak. Škarda – 58. Bouchal, 64. Bambule, 81. Dav. Mlýnek. Rozhodčí: Nedvěd – Průchová, Valeš. ŽK: 1:6 (Podroužek – Burda, Dav. Mlýnek, Kándl, Werner, Bouchal, Bambule). Diváků: 120.

 
 
Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama