Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňany podruhé naplno zabodovaly. Novou Ves přehrály po přestávce

 
úterý, 7. května 2019, 19:47

Za téměř zimního počasí přivítaly Vodňany celek z Nové Vsi a oplatily mu navlas stejnou porážku z podzimní části, kdy nováček zvítězil 3:1. Po dvou výhrách za sebou se Vodňany zase o kus přiblížily kýžené záchraně.

První poločas přinesl oboustranně opatrný fotbal. Kombinovalo se především ve středu hřiště. Když už se jedno nebo druhé mužstvo dostalo do nějaké šance, vše vyřešily dobře organizované obrany. Jediné zaváhání využil ve 42. minutě novoveský Prokop, který umístěnou střelou z hranice velkého vápna překonal Nováka, a do kabin se šlo za stavu 0:1.

Pro fotbalisty Vodňan je každý zápas velmi důležitý a s tímto vědomím vstoupili do druhého poločasu. Jejich vysunutá hra s napadáním dělala soupeřově obraně problémy a už ve 48. minutě vyrovnal na 1:1 Hrachovec.

Obrat ve druhé půli

Po rozehrání od středového kruhu a pěkné kombinaci střílel ve vápně Janeček. Ránu ale stačil zblokovat stoper Brož na roh. Následně se řítil sám na novoveského brankáře Peštu Francouz Girardey, ale sólo zakončil střelou do boční sítě. V 68. minutě se už domácí radovali. Pešta míč pouze vyrazil a na dorážku Šťastného byl krátký – 2:1.

Vodňanští pak jasně dominovali, vytvořili si tlak a po rohovém kopu Otepky zvýšil na 3:1 opět Šťastný, který v posledních dvou zápasech zaznamenal po dvou gólech. Závěr utkání si domácí zkušeně pohlídali a zaslouženě vyhráli.  Hráči Nové Vsi kvůli výkonu ve druhém poločase opět ztratili dobře rozehraný zápas.

FK Vodňany – TJ Nová Ves 3:1 (0:1)

Branky: 68. a 79. Šťastný, 48. Hrachovec – 42. Prokop. Rozhodčí: Tůma – Průchová, Šíma. ŽK: 2:1 (Šťastný, Želízko – T. Novák). Diváků: 80.

Sestava N. Vsi: Pešta – Boháč, Pech, Vávra, Trejbal, Holý (82. Beneš), Neumann ml. (61. Jiránek), Prokop, Janeček, Novák, Procházka.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková