Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští své příznivce výkonem zklamali, podlehli nadšeně bojující Plané

 
středa, 1. května 2019, 07:01

Domácí mužstvo přivítalo na vlastním trávníku tradičního okresního rivala, který bojuje o holé udržení v I. A třídě a po zatím nejslabším jarním výkonu překvapivě nebodovalo. I když se sice Chýnovu podařilo otočit skóre z 0:1 na 2:1, příkladně bojující hosté dokázali vzápětí během šesti minut nestárnoucím Pěknicem otočit skóre zpět na svou stranu a dovézt utkání do vítězného konce.

Plánští fotbalisté začali v Chýnově velmi nebojácně a hned v 1.min. si vypracovali Pospíchalem dobrou šanci, ale jeho střela byla ukvapená a tudíž nepřesná. Domácí odpověděli hned ve 2.min. pěkným únikem Vl. Hrušky, který našel výborným centrem D. Havlíka, ale ten v dobré pozici trefil jen Hniličkovu náruč v brance hostů. Ve 4.min. hlavičkoval plánský Hrubý jen těsně nad Průšovu branku a celkem divoký úvod zakončil v 6.min. domácí Král, který střílel z otočky přesně, ale Hnilička předvedl výborný zákrok a vyrazil míč na rohový kop.

Odvážně hrající hosté byli i nadále nebezpeční a jejich aktivní hra vyústila ve 13.min. faulem brankáře Průši na plánského Pěkniceho v pokutovém území domácích a z nařízeného pokutového kopu dostal hosty do vedení kapitán Janovský (0:1). A ve 22.min. mohlo být pro domácí ještě hůř, když lob Pospíchala po rychlém úniku skončil jen na pravé tyči domácí branky. Ve 25.min. byl na hranici pokutového území faulován domácí Mareš, ale trestný kop nezahrál Doubrava vůbec dobře a trefil pouze plánskou zeď. Ve 29.min. střílel pohotově a přesně domácí Mládek, brankář Hnilička byl u své levé tyče včas a vytěsnil míč na rohový kop. V prvním poločase se již více neudálo a tak do šaten odcházeli spokojenější určitě hosté.

Druhý poločas domácí fotbalisté začali daleko lépe a během deseti minut se jim podařilo skóre otočit na svou stranu. Nejdříve v 50.min. proměnil Mareš penaltu za stažení Krále v pokutovém území hostů (1:1) a v 59.min. po nádherné akci Vl. Hrušky a jeho ideální nahrávce dostal Mládek svůj celek do vedení (2:1). V tu dobu nikdo z domácích fanoušků netušil, že si hosté ještě nakonec odvezou z Chýnova všechny tři body…

Dvě chvilky Marka Pěknice

Plánští ale mají ve svém středu Pěknice, který oblékal v minulosti i chýnovský dres a ten se postaral v 63.min. a v 69.min. svými dvěma brankami o další velký obrat ve skóre a dostal hosty opět do vedení. V prvním případě se trefil z voleje přesně k pravé tyči domácí branky a ve druhém využil velkého nedorozumění ve středu domácí obrany a nadvakrát dostal míč za Průšova záda (2:3). V 80.min. měl na noze vyrovnání a alespoň jeden bod pro domácí Král, ale v čisté gólové šanci jej dobře chytající Hnilička vychytal a dorážka Doubravy šla nad branku.

Závěr zápasu již dohrávali domácí v křeči a hosté si již cennou výhru vzít nenechali. Za zmínku ještě stojí poměr rohových kopů (16:3) ve prospěch domácích, ale s jejich zahráváním a následným využitím byli v tomto utkání chýnovští fotbalisté zcela na štíru… Plánským fotbalistům se tak podařila dokonalá odveta za podzimní utkání, ve kterém podlehli doma Chýnovu 2:5!

Petr Holota, trenér Chýnova: „Jednalo se o typické okresní derby, které jsme nezvládli ani herně a ani výsledkově a hosté zaslouženě zvítězili. Nám se sice podařilo na začátku druhého poločasu skóre otočit z 0:1 na 2:1, ale hned na to jsme o vedení zase velmi rychle a lehce přišli. Více k zápasu dnes nemám a hostům gratuluji k vítězství a ke třem bodům.“

Michal Turek, trenér Plané: „Do Chýnova jsme cestovali na hřiště mužstva, které je na druhém místě tabulky a které má ve všech svých řadách svou kvalitu. Snažili jsme se hrát odzadu s cílem zahustit střed hřiště a to se nám po celé utkání dařilo. Vyráželi jsme k nebezpečným brejkům a ve druhém poločase se nám podařilo dva z nich proměnit v branky. Chtěl bych pochválit celý tým za velkou bojovnost a odhodlání přivést z Chýnova nějaké body a také si myslím, že nás domácí možná i trochu podcenili.“

FC Chýnov – TJ Sokol Planá n/Luž. 2:3 (0:1)

Branky: 50. (pen.) Mareš, 59. Mládek – 63. a 69. Pěknic, 13. (pen.) Janovský. Rozhodčí: Izugrafov – Tůma, Křížek. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 4:1 (Průša, Král, Zadražil, Mládek - Šmídmajer). Rohy: 16:3. Diváků: 110.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, Zadražil, Ursacher (61. Štiller) – Mareš, Mládek (89. L. Havlík), Václ. Hruška, D. Havlík – Král, Vl. Hruška. Trenér Petr Holota.

Planá: Hnilička – Handrejch, Štiak, Anděl, Drtina – Hofbauer, Hrubý, Janovský, Šmídmajer (77. Roztočil) – Pospíchal (89. Přibyl), Pěknic. Trenér Michal Turek.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer