Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Planá podruhé obrala Lažiště, u lídra zvítězila 3:2

 
úterý, 30. dubna 2019, 11:42

V 19. kole I. A, sk. A, hostil lídr tabulky FK Lažiště Planou, která na podzim jako první obrala Lažišťské o body, kdy utkání skončilo divokým výsledkem 4:4. Nyní se situace opakovala. Domácí byly na jaře zatím stále bez ztráty bodu a hosté chtěli domácím tuto sérii překazit. To se Plánským nakonec podařilo. Tentokrát ale brali body tři.

Domácím se začíná rozrůstat marodka. Ze základní sestavy chyběli Macek, Pěsta, Jak. Rauscher (zranění) a Albert (zahraničí). K tomu chyběl dlouhodobě zraněný Holub. Hostům chyběli potrestaní J. Pintér a Kitzler a zraněný Píchal.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. První zahrozili domácí rohovým kopem. Za chvíli to byli hosté, kteří také zahrávali T. Pintérem rohový kop, který prodlužoval na přední tyči Beran těsně vedle. Na druhé straně netrefil po sérii dalších rohů dorážku Linhart. Vážnější šance ale k vidění nebyly. Až přišla 20. minuta, kdy se k trestnému kopu z třiceti metrů postavil T. Pintér a přesnou střelou do šibenice poslal Planou do vedení. Za minutu to bylo již 2:0. Po chybné domácí rozehrávce vyslal do brejku Szabo Šteyera, který se sám před Vašurou nemýlil.

To byl pro domácí šok, z kterého se ale dokázali rychle oklepat. Po dalším z mnoha rohů vrátil do vápna odražený balon Jar. Rauscher, kde ho domácí obrana dostala až k Málkovi, který si ho navedl na levačku a trefil se přesně k tyči. Závěr poločasu byl vyrovnaný, ale již bez vážnější šance. Domácí si sice vypracovali několik závarů před brankou J. Hotového, ale k pořádné střele se již nedostali. Hosté čekali na brejky, ale domácí obrana již byla pozorná.

Jednogólový náskok udrželi

Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, ale obrana se zkušenými stopery Lengyelem a T. Pintérem pracovala na jedničku. Lažišťským chyběla finální přihrávka. Nadějných akcí měli několik, ale k pořádné střele se nedostali. Po gólu nejvíce volala akce J. Volmuta, jehož centr proletěl míč malým vápnem. Vokatému chyběli ke sklepnutí do branky jen centimetry. Poté několik akcí nedotáhl na pravé straně aktivní Málek. Postupem času se stále více na hrot vysouval vysoký stoper Bízek, aby pomohl ve vzdušných soubojích. Po jednom z nich v 75. minutě se balon z jeho hlavy otřel o tyč hostující branky.

V 84. minutě hosté rozhodli. Odkop J. Rauschera trefil Cardovu ruku, od které se balon odrazil do vápna domácích, kde si ho našel opět Carda. Ten přesnou přihrávkou vyzval Šteyera, který tváří v tvář Vašurovi podruhé skóroval a poslal hosty opět do dvoubrankového vedení. Hned po rozehrávce poslali domácí dlouhý balon do šestnáctky, kde se pokusil zakončit Stupár, ale jeho střela byla zblokována. Odražený balon stačil pohotově uklidit do branky nejlepší domácí střelec Vokatý. V závěru vrhli domácí všechny síly do útoku, ale větší šanci si již nevytvořili. Pouze po zákroku O. Hotového na Sedláčka chtěli domácí penaltu. Sudí Vítek posoudil zákrok jako dovolený a po dvouminutovém nastavení utkání ukončil. Hosté se radovali z nečekaného vítězství a podruhé tak připravili lídra o body.

V plánském týmu vynikali zejména zkušení stopeři Lengyel s T. Pintérem a vepředu rychlonohý Šteyer. Domácí prospali první půli a ve druhé se již nestačili dostat do svého tempa. Byť měli územní převahu, tak se nenašel nikdo, kdo by to vzal na sebe a skóre vyrovnal, popřípadě otočil. Po takovém výkonu si určitě tři body nezasloužili a příští týden budou muset hodně přidat, aby nepřišla další ztráta ve Lhenicích, které jsou zatím jarními lídry. To hosté mohou být spokojeni a příští týden se mohou v utkání s Vimperkem opět přiblížit k definitivní záchraně I. A třídy. Vimperk stále čeká na první jarní bodík, proto budou Plánští favoritem.

FK Lažiště – SK Planá 2:3 (1:2)

Branky: 25. Málek, 84. Vokatý - 20. T. Pintér, 21. a 84. Šteyer. Rozhodčí: Vítek - Jarolím, Šťastný. DFA: Urban st. ŽK: 1:3 (Jar. Rauscher - Carda, Lengyel, O. Hotový). Diváků: 50

Lažiště: Vašura – Bednár, Bízek, Jar. Rauscher, Makoš – Málek (84. Ostadál), Hojdekr (83. Stupár), Volmut, Sedláček – Vokatý, Linhart (73. Hrbek).

Planá: J. Hotový – O. Hotový, T. Pintér, Lengyel, Plojhar – Falc, Beran, Kneys, Szabo (63. Lašák) – Carda, Šteyer (90. Martínek).

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Zdeněk Formánek