Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov snížil náskok sezimovoústeckého lídra. Činil se sváteční střelec Vlastimil Hruška

 
středa, 24. dubna 2019, 10:17

Chýnovští fotbalisté pokračují v I. A třídě ve výborných jarních výkonech. Tentokrát to odnesl celek z předměstí Českých Budějovic – SK Čtyři Dvory. Po výhře 3:0 se tým Petra Holoty přiblížil vedoucí Sokolu S. Ústí na pouhé tři body.

Samotný zápas přinesl v úvodu celkem vyrovnanou partii, domácí (z různých důvodů a rovněž z kvůli souběžně hraného zápasu B-týmu v Plané n/L. měli na lavičce jen jednoho hráče na střídání…) sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale hosté občas zahrozili z nebezpečných brejků. Vyložených brankových příležitostí diváci ale příliš neviděli, za zmínku stojí nebezpečná skákavá střela hostujícího Janečka z 9.min., kterou vyrazil brankář Průša na rohový kop. Skóre se měnilo ale již ve 13.min., kdy pohotově dorazil do sítě hostů vyražený míč brankářem Vosejpkem po hlavičce Václ. Hrušky domácí útočník Vl. Hruška (1:0).

V 19.min. si vypracoval výbornou příležitost chýnovský mladík D. Havlík (v neděli sehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v domácím dresu), ale jeho střelu směřující do branky srazil jeden ze čtyřdvorských zadáků na rohový kop. Poté se hra odbývala především ve středu hřiště, ale ve 38.min. vykombinovali domácí na pravé straně po ose Mládek, Havlík a Zítek velmi pohlednou akci, po níž následoval milimetrový centr Zítka na hlavu Vl. Hrušky a tento spíše sváteční chýnovský střelec hlavičkoval nezadržitelně do sítě a zapsal se v tomto utkání podruhé mezi střelce (2:0). Ve 40.min. měl velkou příležitost ke zkorigování skóre opět Janeček, ale z nadějné pozice přestřelil Průšovu branku. O minutu později hlavičkoval na druhé straně domácí Štiller, na kterého hostující obrana úplně zapomněla, ale ani on nezamířil přesně.

Janeček mohl snížit

Druhý poločas začal ve 47.min. šancí domácího Václ. Hrušky, když jej hledal nadýchaným centrem Štiller, ale Vosejpka v brance hostů na poslední chvíli konečky prstů míč před hlavou chýnovského středopolaře lehce nadzvedl a byl z toho jen rohový kop. Ve 49.min. se ale řítil sám na Průšu po chybě domácích zadáků dobře hrající čtyřdvorský Janeček, ale současná velká opora v brance domácích mu včasným vyběhnutím a pádem pod nohy tuto stoprocentní šanci zmařila a zkušený trenér Wohlgemuth na lavičce jen nevěřícně kroutil hlavou… Proměněním této šance se mohli hosté vrátit do zápasu a ještě se zkusit poprat o nějaký ten bodový zisk.

V 55.min. pak hlavičkoval z hranice malého vápna Václ. Hruška, ale jen do náruče dobře postaveného brankáře Vosejpky. V 60.min. se opřel ze dvaceti metrů do míče hostující Slepička, ale jeho prudký projektil mířil jen nad břevno Průšovy branky. Skóre se potřetí a naposledy v neděli v Chýnově měnilo v 63.min., kdy se vydal na výlet dobře hrající stoper Doubrava, tvrdě a přesně vystřelil na hostující branku, jejíž strážce stačil míč jen vyrazit před sebe, ale dobíhající Štiller si již s dorážkou dokázal zkušeně poradit a upravil na konečných 3:0. Domácí pak viditelně ze svého výkonu ubrali, hosté již na zvrat neměli a tak se závěr zápasu již víceméně dohrával. Domácí příznivci, kteří se opět sešli ve velmi hojném počtu, již spíše čekali na výsledek vedoucího mužstva tabulky Sokola Sez. Ústí, který bojoval v ten samý čas o body na horké půdě v Bernarticích…

Ohlasy z laviček

Petr Holota, trenér Chýnova: „Prezentovali jsme se poctivým a obětavým výkonem, i když jsme měli k dispozici pouze 12 hráčů. Do hry se tak dostali a celkem úspěšně si počínali i mladíci oba Havlíkové a Kaňka. Starší hráči je podrželi, podali jsme týmový výkon, který vyústil v další cennou výhru a vstřelili jsme i pěkné tři góly. Nyní se chceme dobře připravit i na další domácí zápas, kdy hostíme v neděli v tradičním okresním derby mužstvo Plané nad Lužnicí.“

Martin Wohlgemuth, trenér Čt. Dvorů: „Domácím gratuluji k zaslouženému vítězství, neboť byli agresívnější a důraznější a byli lepší v pohybu jak s míčem, tak i bez něj. Z naší strany byl lepší až druhý poločas, ale bodovat jsme si v Chýnově za svůj výkon nezasloužili. Domácí brankář navíc chytil Janečkovi na začátku druhé půle vyloženou šanci. Tuto jasnou gólovku jsme neproměnili, neboť s koncovkou se bohužel pereme již delší dobu.“

FC Chýnov – SK Čtyři Dvory 3:0 (2:0)

Branky: 13. a 38. Vlastimil Hruška, 63. Štiller. Rozhodčí: Brych – Žurek, Muzika. ŽK: 3:3 (Mládek, Zítek, Vl. Hruška - Čermák, Pecha, Slepička). Rohy: 8:3. Diváků: 130.

Chýnov: Průša – Zítek, Doubrava, F. Zadražil, Mareš – Štiller, Mládek (48. L. Havlík), Václ. Hruška, Kaňka – Vl. Hruška, D. Havlík. Trenér Petr Holota.

Čt. Dvory: Vosejpka – Váňa, Král, Matušek, Pecha – Rachač, Slepička, Sobolík, Čermák (78. Zeman) – Janeček, Tengl. Trenér Martin Wohlgemuth.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer