Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kandidát postupu do kraje vyhořel v Bernarticích

 
úterý, 23. dubna 2019, 20:04

V 18. kole krajské 1. A třídy hostili Bernartice lídra tabulky Sokol Sezimovo Ústí. Oba týmy se mohly pochlubit jarní neporazitelností a hosté dokonce plným bodovým ziskem. Utkání s tímto soupeřem bývají specifická tím, že se navzájem velmi dobře a v podstatě se nemohou ničím překvapit. Ve vzájemných zápasech bodují pouze v domácím prostředí. Ne jinak tomu bylo i v tomto střetnutí.

Správná taktika se domácím vyplatila. Hráli odzadu, s tímto soupeřem to ani jinak nešlo, a využívali brejkových situací. Hosté byli celý první poločas lepší na míči, avšak k řádnému zakončení svých akcí se většinou nedostávali. Domácí zaznamenali po povedené brejkové akci mladíků krásný gól do šatny a nikdo z přítomných nemohl tušit, že to bude v utkání gól rozhodující. Ve druhé půli byla již hra vyrovnaná a na soupeři bylo znát, že tento gól další vývoj zápasu značně ovlivnil. Přestal hrát strojovou kombinační hru a začal nakopávat míče do pokutového území. Pro domácí zkušené hráče středu obrany a oporu v bráně nebyl problém míče v pohodě likvidovat. Hra se také opticky vyrovnala. Ofenzivní hráči obou mužstev se v této části hry do situací, aby mohli ohrozit bránu, již příliš nedostávali.

Po počátečním oťukávání herních možností obou soupeřů se k první střele dostali hosté z kopačky Říhy v 19. minutě, ta však skončila na pravé tyči Fučíkovy brány. Domácí pořádně zahrozili až ve 34. minutě, kdy po pravé straně unikl Peterka a jeho přízemní přihrávku podél celé brány nikdo ze spoluhráčů nezachytil. Ve 39. minutě centrovaný Pěchotův balón hlavičkoval bernartický hrotový útočník Buriánek vedle vzdálenější tyče. Ve 41. minutě Říhův střelecký pokus v klidu lapil bernartický gólman. O minutu později na druhé straně Buriánkova střela skončila vedle bližší tyče.

Nejlepší akce s parádním zakončením se povedla domácím ve 44. minutě. Míč putoval od Nováka přes Brože ke Staňkovi, který míč zatáhl až k rohovému praporku a na jeho přesný prudký centr si naběhl zleva Tomáš Pěchota a dokonale přesnou hlavičkou trefil síť u vzdálenější tyče – 1:0. To byl skutečně parádní gól a samozřejmě rozjásal početné publikum i spoluhráče. Do šatny tedy odcházela mužstva s jednogólovým náskokem domácích.

Brankář Fučík byl bez práce          

Gól na konci první půle značně poznamenal další vývoj utkání. Domácí od své taktiky neustoupili a ani k tomu neměli důvod. Hosté však změnili systém své hry a nakopávanými míči se do posílené ofenzivní činnosti snažili o zvrat v utkání. Hra se opticky vyrovnala a již tak nedominovali v držení míče. Stereotypně nakopávané míče však k ohrožení brány díky práci stoperů a brankáře domácích nevedly. Hosté v podstatě bernartickou bránu za celou druhou půli téměř neohrozili.

Ve 48. minutě zahrával Podroužek z pravé strany rohový kop, zakončení Říhy na přední tyči však přesné nabylo. V 62. minutě Pavel Sazma vystřelil po zahraném trestném kopu vedle tyče. V 58. minutě Pěchotova střela také skončila jen vedle tyče Sedloňovy brány. V obrovské šanci ke zvýšení skóre byli domácí v 64. minutě. To se k míči dostal Staněk, zpětnou přihrávkou od brankové čáry vyzval Kukrála ke skórování. Ten ji však nečekal a snad z malého vápna překopl bránu. V 85. minutě po dvouminutovém pobytu na hřišti mohl skórovat Ťupa. Po akci Rakovana se přes Peterku k němu dostal do dobré pozice míč. Jeho střela však skončila nad břevnem hostující brány. Poslední střelu zaznamenali hosté a byla také nepřesná. K ní se dostal ve druhé půli téměř neviditelný kapitán Hoffmann v 88. minutě. Jeho pokus skončil vedle bližší tyče Fučíkovy brány.

Utkání dvou předních celků v tabulce, mezi nimiž byl však patnáctibodový rozdíl, skončil především díky takticky velmi dobře hrajícím bernartickým fotbalistům jejich jednogólovým vítězstvím.

Příští utkání sehrají Bernartice na trávníku Lokomotivy Veselí nad Lužnicí v sobotu 27. dubna od 14:00 hodin.

TJ Sokol Bernartice – TJ Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)

Branka: 44. Pěchota. Rozhodčí: Karel Kříž st. – Petr Nedvěd, František Bumba. ŽK: 1:3 (Trantina – Jak. Škarda, Pavel Sazma, Petr Sazma). Diváků: 130.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Patrik Brož, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kukrál, Smrčina – Staněk (90+2. Růžek), Peterka, Pěchota (83. Ťupa) – Martin Buriánek (66. Rakovan). Trenér Petr Vašíček.

Sezimovo Ústí: Sedloň – Voj. Bůžek, Vilímek, Podroužek – Petr Sazma – Mrúz, Jiří Bartáček (46. Pavel Sazma), Doubek, Jak. Škarda – Voj. Říha, Václav Hoffmann (K). Trenér Matěj Pěknice.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto JF