Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. A třída: Lhenice se vytáhly na Novou Ves, Lažiště si v derby pojistilo první místo

 
neděle, 21. dubna 2019, 19:13

AKTUALIZOVÁNO - Náskok lídra skupiny A Lažiště se v 18. kole zase o něco rozrostl. Z derby, do něhož vstoupil luxusně a po čtvrt hodině vedl v Prachaticích 3:0, bral tři body a v odvetách zůstává bez jediné ztráty. To druhá Nová Ves promrhala ve Lhenicích poločasové vedení a podlehla třetímu týmu tabulky. Na Lažiště ztrácí již sedm bodů. Ve skupině B podlehl třetí Lišov Nemanicím, nebodoval ani první Sokol S. Ústí u Bernartic. Rekordní osmigólový příděl utržilo poslední Větřní u T. Svinů. Jak se Jihočeský fotbal dozvěděl, bude třeba hrát v bitvě o postup o každý bod. A to v obou skupinách. I druhé místo může být totiž postupové! Jeden z účastníků KP se nepřihlásí do nadcházejícího ročníku.

V páteční předehrávce skupiny A zvítězila Planá nad Bavorovickým Marinerem, o všechny góly domácích se postaral exdobrovodský Petr Šteyer, za hosty Radek Hanousek pouze korigoval výsledek. Ve druhé páteční předehrávce se zrodila plichta. Vodňany ztratily na domácím trávníku dva body s českobudějovickou Slavií. O výsledku bylo rozhodnuto již v prvním poločasu. Nejprve trestali chybu slávistické obrany domácí, zanedlouho vyrobil fatální hrubici vodňanský brankář a bylo srovnáno. Semice ukázaly svou sílu a jarní formu, když porazily tříbrankovým rozdílem Vimperk. Ten se ani po rezignaci trenéra Michala Uhlíka nemůže fotbalově chytit. Jako jediný nezískal na jaře ani bod a jen vysoký bodový zisk v podzimní části soutěže ho stále drží na sedmém místě tabulky.

Vítězstvím v Prachaticích si vytvořilo Lažiště již sedmibodový náskok na svého pronásledovatele z Nové Vsi a jarem kráčí zatím bez ztráty bodu. Zajímavostí jistě je, že si domácí dali dva vlastence v průběhu šesti minut na začátku prvního poločasu (Petrem Miesbauerem a Miroslavem Kotrchem). Novoveští totiž prohráli s na jaře dobře našlápnutými Lhenicemi, které jsou v získaných bodech v jarní tabulce umístěni hned za lídrem. Trhové Sviny si bezpečně poradily s posledním Větřním, kterému doma přidělily osmičku. Autorem tří gólu byl Lukáš Gažák.

V jediném nedělním utkání vyhrál strakonický Junior nad suchovrbenskou Lokotkou. Domácí si do přestávky vytvořili tříbrankový náskok, který dvě minuty před koncem utkání korigoval proměněným pokutovým kopem Petr Milota. Junior si tímto vítězstvím udržel čtvrté místo v tabulce.

Přestřelka v Milevsku, Týn inkasoval v 91. minutě

Ve skupině B Dačice i přes dvoubrankový náskok neudržely do konce utkání vedení a nakonec remizovali s Veselím nad Lužnicí. Za hosty skóroval ve druhé půli dvakrát Matěj Ježek. Souboj dvou sestupem ohrožených mužstev skončil remizou. Čekanický Meteor si ji přivezl ze hřiště plánského Sokola. Hosté se ujali vedeni ve druhém poločasu a za domácí srovnával skóre utkání Jiří Pospíchal deset minut před koncem. Bodová ztráta je citelnější pro domácí, neboť v souboji o předposlední místo se svým bezprostředním protivníkem doma ztratili. Pořadí na konci tabulky se tudíž nezměnilo.

Ševětín neudržel dvougólové vedení z první půle na hřišti v Nové Včelnici a remizoval, když k tomu přispěl i vlastní gól Zdeňka Sváty. Nemanice v domácím prostředí připravily o všechny body Lišov, který jako favorit utkání své příznivce příliš nepotěšil. Domácí po gólu Miroslava Novotného do šatny zvýšili svůj náskok po pěti minutách hry ve druhé půli, za hosty již pouze korigoval skóre utkání o tři minuty později František Bambule. Dvacet minut před konečným hvizdem rozhodčího byl Lišovským vyloučen Jan Kándl.

Druhý Chýnov neměl v domácím prostředí problémy se Čtyřmi Dvory. Po poločase vedl o dvě branky, ve druhém přidal ještě jeden gól Davidem Štillerem a bezpečně vyhrál. Čekal na výsledek z Bernartic s tím, že by se v případě prohry lídra tabulky k němu mohl přiblížit na pouhé tři body a zdramatizovat ještě boj o čelo. Nakonec se dočkal, neboť Sokol Sezimovo Ústí podlehl čtvrtým Bernarticím nejtěsnějším rozdílem. Gól do šatny po pěkně akci a přesném centru Staňka z pravé strany od rohového praporku dokonale hlavičkoval nabíhající Tomáš Pěchota k vzdálenější tyči. Hosté byli sice po celý první poločas více na míči, leč na branku vlastně vystřelili jen jednou a trefili tyč. V již zcela vyrovnané druhé půli dominovala domácí obrana a akce soupeře většinou končily před pokutovým územím bez ohrožení brány. V utkání poslední rezervy Milevska s Týnem nad Vltavou se zrodila divoká remíza 4:4. Domácí po první půli vedli o gól. Hosté ve druhé půli skóre otočili a v hektickém závěru šli minutu před koncem do vedení Josefem Bromem, který oslavil trefu svlečením dresu po druhé žluté kartě byl vyloučen. Domácí to nezabalili a v první minutě nastaveného času pendlem Lukášem Sedlákem skóre utkání srovnali.


VÝSLEDKY 18. KOLA I. A TŘÍDY


SKUPINA A

SK Planá – FC Mariner Bavorovice 3:1 (2:0)
Branky:
2., 34. a 63. Šteyer – 67. R. Hanousek.
Rozhodčí: Votava – Leiš, Bezpalec. DFA: Němeček. ŽK: 1:4 (T. Pintér – R. Hanousek, Fil. Šafránek, Jiří Hanousek, Vlček). Diváků: 150. Předehráno v pátek 19. 4. 2019.

FK Vodňany – SK Slavia Č. Budějovice 1:1 (1:1)
Branky:
30. Girardey – 38. Petr Kindermann.
Rozhodčí: Lepič – Pravda, M. Mráz. ŽK: 3:2 (Šťastný, Pat. Hrachovec, Jizba – T. Sedláček, Slípka). Diváků: 130. Předehráno v pátek 19. 4. 2019.

FC AL-KO Semice – Šumavan Vimperk 3:0 (1:0)
Branky:
9. Šourek, 66. Tischler (vlastní), 70. Škulina.
Rozhodčí: Tauber – Izugrafov, Bartůněk. ŽK: 0:2 (Pospíchal, Císař). Diváků: 100.

SK Lhenice – TJ Nová Ves 4:2 (1:2)
Branky:
15. Prenner, 52. Pořádek, 55. Iliev, 90. Dom. Kiš – 21. Neumann, 44. Prokop.
Rozhodčí: Valeš – Cigáň, Picka. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 3:1 (Beran, Pořádek, Kopf – Trejbal). Diváků: 110.

FK Tatran Prachatice – SK Lažiště 2:4 (1:3)
Branky:
32. Kováč, 61. M. Babka – 2. Miesbauer (vlastní), 8. Kotrch, 16. Vokatý, 71. Jak. Rauscher.
Rozhodčí: Cigáň – Valeš, Picka. ŽK: 2:4 (M. Babka, Škopek – Albert, Makoš, Jak. Rauscher, Ostádal). Diváků: 150.

Spartak Trhové Sviny – SK Větřní 8:0 (2:0)
Branky:
1., 40. a 59. L. Gažák, 64. a 86. Kodras, 61. Kolář, 72. Hruška, 79. Novák.
Rozhodčí: Brom – Průchová, Syrovátka. ŽK: 1:3 (Valut – Gutheis, Pat. Podskalský, Cifreund). Diváků: 110.

FK Junior Strakonice – TJ Lokomotiva Č. Budějovice 3:1 (3:0)
Branky:
5. Petráň, 26. M. Čapek, 45. Vá. Šrámek – 88. (pen.) Milota.
Rozhodčí: Jevčák – Lepič, Trkovský. ŽK: 3:2 (Bálek, Mart. Šrámek, Baloušek – R. Čapek, Choutka). Diváků: 120.


SKUPINA B

Centropen Dačice – Lokomotiva Veselí nad Lužnicí 2:2 (2:0)
Branky:
17. Beneš, 41. Nuhlíček (vlastní) – 58. a 81. Ježek.
Rozhodčí: Jarolím – Tůma, Hnilička. DFA: Chlaň. Bez karet. Diváků: 50.

Sokol Planá nad Lužnicí – FK Meteor Tábor 1:1 (0:0)
Branky:
80. Pospíchal – 65. Kollárik.
Rozhodčí: Písek – Průchová, P. Šťastný. DFA: Šnajder. ŽK: 3:2 (Hrubý, Jar. Polišenský, Štiak – Kollárik, Svatek). Diváků: 50.

TJ Nová Včelnice – SK Ševětín 2:2 (0:2)
Branky:
72. Tuček, 76. Sváta (vlastní) – 19. Kyrian, 33. Hindy.
Rozhodčí: Pravda – R. Mráz, Náprava. ŽK: 1:1 (Jaroš – Melichar). Diváků: 150.

SK Nemanice – SK Lišov 2:1 (1:0)
Branky:
45. Novotný, 50. Bašta – 53. Bambule.
Rozhodčí: Tůma – Jarolím, Hnilička. ŽK: 2:2 (Borovka, Polomčák – Kándl 2). ČK: 0:1 (72. Jan Kándl). Diváků: 150.

FC ZVVZ Milevsko B – FK Olympie Týn nad Vltavou 4:4 (2:1)
Branky:
5. Fr. Koutník, 10. Kálal, 74. Pinc, 90+1. Sedlák – 31. Tomka, 52. (pen.) Vařil, 66. Houska, 89. Brom.
Rozhodčí: Kříž ml. – Boček, Svoboda. DFA: Jos. Šafránek. ŽK: 2:4 (Mart. Novotný, Fr. Koutník – Jos. Brom 2, Stejskal, Mezera). ŽK: 0:1 (89. Josef Brom). Diváků: 73.

FC Chýnov – SK Čtyři Dvory 3:0 (2:0)
Branky:
13. a 38. Vlast. Hruška, 63. Štiller.
Rozhodčí: Brych – Žurek, Muzika. ŽK: 3:3 (Mládek, Zítek, Vá. Hruška – Čermák, Pecha, Slepička). Diváků: 130.

Sokol Bernartice – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (1:0)
Branka:
44. Pěchota.
Rozhodčí: Kříž st. – Nedvěd, Bumba. ŽK: 1:3 (Trantina – Jak. Škarda, Pavel Sazma, Petr Sazma). Diváků: 130.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Klein