Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šancí bylo poskrovnu. Zápas v Čekanicích vyústil v bezgólovou remízu

 
úterý, 16. dubna 2019, 11:29

K utkání 17. kola krajské 1. A třídy zajížděly Bernartice do Čekanic, kde se utkaly s místním Meteorem, s tímto soupeřem nehrají příliš rádi. To násobí i skutečnost, že v podzimní části soutěže s ním na domácím trávníku prohráli nejtěsnějším rozdílem, když jediný gól zaznamenal střídající hráč v poslední minutě utkání. Dalším negativním faktorem bylo to, že museli doslova lepit sestavu, když jim chyběli čtyři hráči základní sestavy.

Domácí začali zápas lépe a vytvořili si několik šancí. V 11. minutě vystřelil zprava z úhlu Ševčík, bernartický gólman Tomáš Fučík si s jeho střelou na bližší tyč poradil. V 18. minutě po nájezdu Janošíka jeho střelu zblokoval obránce a rezultoval rohový kop. Ve 21. minutě asi nejnebezpečnější hráč hostujícího mužstva Ševčík postupoval osamocen na bernartickou bránu, jeho střelu však brankář vyrazil po pole. V 27. minutě Pěchota našel přihrávkou Buriánka, který však zakončoval nepřesně a balón skončil nad břevnem Šedivého brány.

Ve 29. minutě po dlouhém výkopu bernartického gólmana si mohli dát domácí parádního vlastence, míč totiž hlavičkoval atakovaný Jakub Pípal, jeho malou domů brankář nestačil doběhnout a míč skončil jen těsně vedle pravé tyče jeho brány. Z rohového kopu zahrozil Trantina, jeho hlavičku vykopl z brankové čáry domácí bek. Ve 33. minutě se pokusil ohrozit domácí bránu obránce Patrik Brož, šikovný lob však u tyče brankář chytil. Ve 39. minutě měli obrovskou šanci na zaznamenání prvního gólu domácí. Po rohovém kopu Lorence z levé strany se ve skrumáži těl před bránou dostal míč k Ševčíkovi, který však svou hlavičku neumístil k tyči a dal tak šanci Tomáši Fučíkovi, který bravurním zákrokem zabránil jeho proniknutí do sítě. Poločas tedy skončil bez branek.

Převaha Meteoru bez šancí

Druhá půle se vyznačovala urputnou snahou domácích po gólovém úspěchu. K vidění toho ale moc zajímavého nebylo, hrálo se po většinu času mezi oběma šestnáctkami. Domácí stereotypně nakopávanými míči nebyli schopni dobře pracující obranu a opět skvělého gólmana Tomáše Fučíka překonat. Většina střel z jejich kopaček byla nepřesná. Hosté pozorně bránili a snažili se hrát na brejky, které taky dobře fungující domácí defenzivní činnost eliminovala.

Za zmínku stojí snad jen šance domácích v 65. minutě, kdy po trestném kopu Lorence dobře atakovaný Kollárik míč před bránou netrefil a míč skončil v autu za brankovou čárou. V 85. minutě měli velkou příležitost i hosté, když brankář Šedivý s námahou vyrazil střelu Kukrála směřující do brány u zadní tyče. Utkání se za velkého chladu již v klidu dohrávalo a s výsledkem byla asi spokojena obě mužstva.

Příští utkání odehrají Bernartice na domácím trávníku s lídrem výsledkové tabulky Sokolem Sezimovo Ústí neděli 21. dubna. Všichni příznivci jsou srdečně zváni a je očekávám  kvalitní fotbal. Začátek je stanoven na 17:00 hodin.

FK Meteor Tábor – TJ Sokol Bernartice 0:0

Rozhodčí: Izugrafov –Jarolím, Tůma. ŽK: 1:1 (Ševčík – T. Češka). Diváků: 80.

Meteor Tábor: Šedivý – Jan Bartáček (K), Jakub Pípal, Martin Kučera, Janošík – Sedláček, Štumfol, Lorenc, Kollárik – Ševčík (82. Kundrát), Tomáš Novák. Trenér Pavel Břenda.

Bernartice: Tomáš Fučík(K) – Patrik Brož, T. Češka, Trantina, Vít Herink (66.Ťupa) – Kukrál, Smrčina – Růžek, Kloboučník, Pěchota – Martin Buriánek (74. Marec). Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto FK Meteor Tábor