Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Týn dlouho vzdoroval Chýnovu, domácí pečetili v závěru

 
středa, 10. dubna 2019, 07:09

Chýnovští fotbalisté pokračují v jarní spanilé jízdě. V dalším tříbodovém zisku mu nezabránil ani dobře hrající celek z Týna n/Vlt., který se v Chýnově představil jako kvalitní soupeř, ale doplatil na neproměňování svých gólových šancí. V produktivitě je domácí především ve druhém poločase výrazně předčil.

Před zápasem byli diváci na stadiónu svědky velmi pěkného gesta od domácích fotbalistů, kteří poděkovali a předali malý dárek a fotbalový dres se jmenovkou bývalému dlouholetému starostovi města Chýnova Pavlu Eybertovi (na snímku s koučem Holotou), který mnoho let pomáhal podporovat domácí celek.

Po tomto hezkém úvodu se již šlo na fotbal a k vidění byl vyrovnaný zápas, ale zpočátku bez výraznějších gólových příležitostí. Jako první zahrozili v 9.min. hosté Dobalem, jehož střela z trestného kopu jen proletěla kolem levé tyče Průšovy branky. Domácí se dostali do dobré šance ve 13.min., kdy pěkný centr Ursachera sklepával na zadní tyči J. Hruška, ale jeho střelu vytlačil týnský gólman Vachuta na rohový kop.

Ve 25.min. zahrávali domácí další rohový kop (celkem jich v zápase kopali celkem šestnáct...), ale hlavička Václ. Hrušky svůj cíl opět nenašla, když mu v zakončení paradoxně nejvíce bránil po velkém nedorozumění jeho spoluhráč J. Hruška… Ve 28.min. však zahodili více než stoprocentní šanci hosté, kdy hlavičkoval před zcela odkrytou domácí brankou týnský Mezera a k údivu hostující lavičky a svých spoluhráčů branku nepochopitelně přestřelil. O dvě minuty později mohli naopak pohnout se skórem domácí. Velký závar před Vachutou skončil pro hosty vytěsněním míče na další rohový kop, když dorážky Krále a Mareše byly zblokovány.

Brankář Průša opět oporou

Do druhé půle vstoupili domácí velmi dobře a již ve 47.min. měl gól na noze střídající D. Havlík, ale střela mu vůbec nesedla a byl z toho jen další rohový kop. A tak se o změnu skóre musel postarat v 55.min. domácí nestárnoucí kapitán a velký bojovník Mládek, který dorazil do branky přihrávku neúnavného Václava Hrušky (1:0). Od té doby získali domácí územní převahu, ze které vyústilo několik šancí: hlavička Krále z 57.min., pohotová střela Mareše v 61.min. nebo další hlavička J. Hrušky ze 68.min. svůj cíl nenašly nebo hosty podržel dobře chytající Vachuta.

Za hosty měl naopak v 73.min. vyrovnání na noze dobře hrající Dobal, ale jeho výstavní střelu z 25 metrů do šibenice vytáhla reflexním zákrokem velká opora v domácí brance Průša a jasně ukázal, že má v současné době formu jako hrom. Tu potvrdil i o několik minut později, kdy se na něj řítil po nepovedené malé domů Václ. Hrušky týnský Brom, ale i toho dokázal Průša vychytat a udržet tak další nulu.

V závěru se hosté tlačili stále více do útoku, ale domácí naopak dvakrát využili jejich okénka v obraně. Nejdříve Václav Hruška v 83.min. po ideální přihrávce střídajícího Vl. Hrušky zvýšil na 2:0 a hned o dvě minuty později se prosadil přesnou střelou k tyči i Mareš, když jej do úniku poslal přesnou přihrávkou Mládek (3:0) a stanovil konečný výsledek, který je pro hosty nakonec až příliš krutý.

Petr Holota, trenér Chýnova: „První poločas byl vyrovnaný, obě mužstva nevyužila několik dobrých střeleckých příležitostí. My jsme do druhých 45 minut prostřídali a mladíci J. Hladík a D. Havlík přinesli do naší hry určitě oživení. Za druhý poločas jsme si výhru zasloužili, i když soupeř ukázal, že je velmi kvalitní. Brankář Průša nás opět výrazně podržel, když za stavu 1:0 vytáhl super zákrok a chytil jasný gól. Nakonec jsme v závěru vstřelili do otevřené týnské obrany z rychlých brejků ještě dvě krásné branky. Pro diváky to byla určitě velmi pěkná podívaná.“

Jiří Orlíček, trenér Týna: „V první půli hrozili domácí jen ze standardních situací, hlavně z rohových kopů, kterých měli velké množství, ale ty jsme celkem vzadu vždy dobře vyřešili. Naopak jsme ve 28. minutě zahodili Mezerou vyloženou brankovou šanci a odmítli jít do vedení. Ve druhém poločase jsme vyrobili po deseti minutách hrubou chybu a domácí se dostali dorážkou do vedení. Po obdrženém gólu jsme přeházeli sestavu, Dobalovi chytil domácí gólman jasný gól a o několik minut později jsme další gólovou šanci opět nedali. V závěru jsme to otevřeli, ale naopak jsme obdrželi ještě dva góly. Pro nás je to krutý výsledek, ale takový je fotbal.“

FC Chýnov – FK Olympia Týn nad Vltavou 3:0 (0:0)

Branky: 55. Mládek, 83. Václ. Hruška, 85. Slav. Mareš. Rozhodčí: Kříž st. – Kříž ml., Boček. ŽK: 3:0 (J. Hruška, Mareš, D. Havlík). Rohy: 16:3. Diváků: 110.

Chýnov: Průša – Zítek (43. J. Hladík), Doubrava, Zadražil, Ursacher – J. Hruška (78. J. Hruška), Mládek (86. L. Havlík), Václ. Hruška (88. Sedlatý), Mareš, Štiller (46. D. Havlík) – Král. Trenér Petr Holota.

Týn: Vachuta – Červenka, Vařil, Šálený, Meidl – Dvořák (61. Novotný), Brom, Dobal, Boček – Tomka (72. Lukeš), Mezera. Trenér Jiří Orlíček.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer