Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nová Ves našla přemožitele v Prachaticích

 
úterý, 9. dubna 2019, 18:03

Nová Ves podruhé v sezoně vyšla naprázdno. V Prachaticích podlehla nadšeně bojujícímu Tatranu, který potřebuje k záchraně v A třídě každý bod. Ten po většinu času převyšoval hosty ve všech směrech a jeho vítězství bylo naprosto zasloužené.

Od začátku hráli Prachatičtí ve vysokém tempu. Důrazem a nasazením nutili hosty k chybám v rozehrávce, a to rozhodlo. Během úvodní čtvrthodinky nastřelil Šandera břevno a po střelách Babky musel dvakrát předvést svoje kvality gólman Bartizal.

Ale přišla 20. minuta, kdy zčistajasna skórovali hosté. Po rohu je poslal do vedení Pecha - 0:1.  A za tři minuty mohlo být pro Tatran ještě hůř. Novák se parádně uvolnil přes dva hráče, ideálně našel Procházku, ale jeho hlavička trefila jen nohy brankáře Hopfingera.

Ve 29. minutě svým důrazem přinutil Babka k faulu Boháče v pokutovém území a sám z penalty vyrovnal – 1:1. Do konce poločasu ještě nastřelil břevno Šandera a nebezpečně pálil Fürbach.

Ve druhém dějství přidal druhý gól Šandera, když obral o míč Vávru a sám proti Bartizalovi nezaváhal – 2:1. Inkasovaný gól jakoby probudil hosty, ale z převahy ke konci utkání vyrovnat nedokázali. Naopak, ve třetí minutě nastavení upravil stav třetí brankou domácí Babka – 3:1.

FK Tatran Prachatice – TJ Nová Ves 3:1 (1:1)

Branky: 29. (pen.) a 90+2. Matyáš Babka, 68. Šandera – 20. Pech. Rozhodčí: Lepič – Jevčák, Landík. ŽK: 2:4 (Růžička, Škopek – Boháč, Trejbal, Neumann, Kohout). Diváků: 80.

Prachatice: Hopfinger – Mráz, Kováč, Škopek, Růžička – Šandera (90+2. Šabršula), Fišer, Juroš ml., Fürbach – M. Babka, Sova (89. Kochma). Trenér Václav Mareš.

Nová Ves: Bartizal – Pech, Vávra, Kohout, Boháč (64. A. Prokop) – Novák, Trejbal, Neumann ml., Holý – Procházka, Janeček. Trenér Miroslav Pekárek.

Napsal(a) TJ Nová Ves | Foto Michaela Vrábková