Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenické jarní vítězné tažení budějovická Slavia nezastavila

 
úterý, 9. dubna 2019, 08:12

Lheničtí po třech jarních kolech zůstávají spolu s Lažištěm s plným devítibodovým ziskem. Tentokrát doma vítězně přešli přes herně i kombinačně lepší Slavii a oplatili jí podzimní porážku 2:5.

V samém úvodu utkání zahrozilo domácí útočné duo Pořádek - Iliev, ale zakončení útoku zabránil zachycením centrované nahrávky gólman Konečný. V dalším průběhu hry se převážně odehrával souboj o střed pole. Oboustranně pozorné obrany povětšinou zabraňovaly vznikům gólových šancí. Až ve 12. minutě Slávisté zleva pronikli k šestnáctce, když v ní předložený balón, naštěstí pro domácí, jen prošel, aniž by našel zakončovatele.

Lheničtí odpověděli kontry, které přerušili pozorní slávističtí beci. Ve 23. minutě se ovšem zrodila vůbec největší lhenická gólová šance, v úniku se na zcela osamoceného gólmana Konečného řítil Pořádek a s ním i Málek, avšak situaci dva na jednoho řešil první jmenovaný nepochopitelně ani střelou ani přihrávkou, něčím mezi tím, a gólová loženka tím tak byla zmařena.

Rychlá penalta Lhenicím ulevila

Sotva byl zahájen druhý poločas, pronikl do šestnáctky Balica, byl zastaven faulem, nařízenou penaltu Prenner bezpečně proměnil a domácí šli do vedení 1:0. Po obdržené brance hostující tým viditelně usiloval o vyrovnání, navýšil útočné snažení, měl herně navrch, ale domácí jednogólový náskok pozorně, zodpovědně hájili a nepouštěli Slávisty do brankových možností, až na jejich šanci v 54. minutě, kdy jejich nebezpečný atak zastavil stoper David Kiš.

V 76. minutě nastala herní situace, na kterou Lheničtí trpělivě vyčkávali. Po autovém vhazování na Balicu putoval balón k Mahákovi, dále se odrazem dostal k Ilievovi, který zprava gólmanovi Konečnému nedal šanci a navýšil vedení na 2.0. Lhenice se po závěrečném hvizdu sudího Jevčáka mohly radovat ze třetí jarní výhry v řadě.

Hodnocení utkání lhenickým trenérem Ivo Čechem: Slavie se u nás představila jako velmi fotbalové mužstvo, na kterém je vidět, že hráči jsou dlouho pohromadě a vědí, co chtějí hrát, přestože letos nejsou v tabulce tak nahoře, jako v předchozích sezónách. My jsme chtěli hrát aktivně už do jejich rozehrávky, což se nám sice ne vždy dařilo, ale i tak jsme si v prvním poločase vytvořili několik velmi dobrých brankových příležitostí, které jsme bohužel nedotáhli do gólového konce. Na začátku druhé půle nám hosté pomohli poměrně hloupým faulem v pokutovém území k penaltě a my se dostali do vedení. Hrál se vyrovnaný zápas, i když postupem času nás Slávie trochu přehrávala. Výraznější brankovou příležitost si myslím ale nevypracovala. My hrozili hlavně z brejků a podařilo se nám přidat druhou branku. Pak jsme si výhru již pohlídali a dle mého tři body bereme zaslouženě, šancí jsme měli určitě více než soupeř Děkujeme za podporu našim náročným fanouškům, jen bych jim chtěl připomenout, že jsme stále nováčkem této soutěže a že prakticky všichni hráči ji hrají prvním rokem." 

SK Lhenice - SK Slavia ČB 2:0 (0:0)

Branky: 48. Prenner (pen.), 76. Iliev. Rozhodčí: Jevčák - Lepič, Landík. ŽK: 3:2. Diváků: 80.

SK Lhenice: Rapčan - Funda, Kopf, Dav. Kiš, Bumba - Mahák, Prenner, Málek, Balica (77. Dom. Kiš) - Iliev (86. Beran), Pořádek (63. Trojan). Trenér Ivo Čech. 

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein